Quantcast

Medalių nebus, bet motyvacijos pakaks

Nors „Kauno Žalgirio“ futbolininkams nepavyko pasipuošti A lygos pirmenybių medaliais, jie ketina išlaikyti motyvaciją paskutiniame čempionato mače su Klaipėdos „Atlantu“.

„Klube visada prisimenamos pirmosios ir paskutinės rungtynės. Pirmos – kad klubas pasirašytų sutartį, o paskutinės – kad pratęstų kitam sezonui“, - į klausimą, kaip motyvuos savo žaidėjus nieko nebelemiančiose rungtynėse, šypsodamasis atsakė „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas.

Jo auklėtiniams paskutinis sezono mačas trečiadienį Klaipėdoje turės tik simbolinę reikšmę, nes iki trečiosios vietos pakilti nebepadės. Ant šio laiptelio įsitaisę Vilniaus „Riteriai“ kauniečius lenkia 5 taškais, tad nepriklausomai nuo paskutinio turo baigties liks aukščiau.

Galimybes kautis dėl bronzos žalgiriečiai prarado praėjusį savaitgalį, nors savo aikštėje 1:0 pranoko „Panevėžio“ ekipą. Šie trys taškai nepakėlė turnyro lentelės rikiuotėje, nes tą pačią dieną „Riteriai“ net 5:1 sutriuškino čempionės titulą užsitikrinusią Marijampolės „Sūduvą“.

Šeimininkams šis mačas buvo principinis ir todėl, jog prieš tai trijose sezono akistatose su panevėžiečiais, jiems niekaip nepavykdavo pasiekti pergalės. Ypač apmaudžiai laimėjimas išsprūdo praėjusiame rate, kuomet Panevėžyje įtikinamai pirmavę žalgiriečiai iššvaistė pranašumą.

Tad 32-ojo turo dvikovą žalgiriečiai pradėjo kur kas aktyviau nei svečiai ir susikūrė ne vieną pavojingą progą. Pranašumą paversti įvarčiu žalgiriečiams pavyko tik 40-ąją minutę. Rudinilsonas Silva atliko perdavimą arčiau vartų, kamuolys atsimušė į Sigito Urbio ranką, tad teisėjo skirtą baudinį užtikrintai realizavo Deivydas Matulevičius. Po pertraukos iniciatyvą jau perėmė svečiai. Vartininkas Deividas Mikelionis turėjo daugiau darbo gaudydamas iš toli „Panevėžio“ futbolininkų smūgiuotus kamuolius.

67-ąją minutę prie čempionato debiutantų vartų kilo pavojus, kai labai pavojingai į tolimą vartų kampą mušė Simonas Urbys. Be to, du sykius vartų sargą Rafaelį Broetto privertė paplušėti po keitimo aikštėje pasirodęs Philipas Otele. Trečią pridėto laiko minutę svečiai galėjo išsigelbėti, tačiau po pakelto kampinio Patriko Bordono galva muštas kamuolys atsimušė į skersinį.

„Koncentravomės ne į žaidimo kokybę, o į rezultatą. Reikėjo laimėti, tai ir padarėme“, - teigė „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas.

Pasak jo, paskutiniame čempionato ture akistatoje su Klaipėdos „Atlantu“ kauniečiai galbūt leis daugiau pasireikšti mažiau rungtyniaujantiems žaidėjams.

Tarp jų tikrai nebus saugo Jurijaus Bušmano. Šis, vienas A lygos rezultatyvių perdavimų lyderių, treniruotėje patyrė sunkią rankos traumą ir tą pačią dieną buvo išoperuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių