Quantcast

Maskvoje nuteisti kalėti du muštynėse dalyvavę Rusijos futbolininkai

  • Teksto dydis:

Maskvos teismas trečiadienį skyrė laisvės atėmimo bausmę dviem buvusiems tarptautinių futbolo lygų žaidėjams, pripažintiems kaltais dėl neišprovokuoto dviejų valstybės tarnautojų sumušimo.

Krasnodaro klubo saugas Pavelas Mamajevas nuteistas kalėti metus ir penkis mėnesius, o Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas Aleksandras Kokorinas praleis už grotų pusantrų metų, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

Teisėja Jelena Abramova taip pat skyrė 1,5 metų laisvės atėmimo bausmę A. Kokorino broliui Kirilui, o futbolininkų draugui ir vaikų treneriui Aleksandrui Protasovickiui – 17 mėnesių.

Anksčiau nuteistųjų apeliaciją atmetęs teismas taip pat neleido jiems atlikti bausmės lygtinai.

Pernai spalį pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip abu futbolininkai ir jų draugai užpuolė vienoje prabangioje Maskvos kavinėje du Rusijos prekybos ministerijos pareigūnus. Kiek anksčiau nuteistieji įsivėlė į dar vieną incidentą: jie užpuolė vienos televizijos vedėjos vairuotoją ir apgadino jos automobilį. Vairuotojas patyrė traumų ir buvo hospitalizuotas, o teisėsauga pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Rusijos „Premier“ lyga netrukus paragino visam gyvenimui uždrausti abiems žaidėjams rungtyniauti.

Minėti incidentai – jau ne pirmas kartas, kai P. Mamajevas ir A. Kokorinas dėl savo elgesio sulaukė neigiamo dėmesio.

Rusijos futbolo sąjunga juos suspendavo 2016-ųjų birželį, pasirodžius viename Monte Karlo naktiniame klube nufilmuotam vaizdo įrašui iš P. Mamajevo ir A. Kokorino audringo pasilinksminimo, per kurį sportininkai esą išleido 258 tūkst. eurų. Šios išgertuvės buvo surengtos po 2016-ųjų Europos futbolo čempionato, kuriame Rusija patyrė fiasko.

A. Kokorinas, pernai nedalyvavęs Pasaulio futbolo čempionate dėl kelio traumos, vėliau atsiprašė už savo elgesį ir buvo vėl pakviestas prisijungti prie nacionalinės rinktinės.

P. Mamajevas paskutinį kartą žaidė nacionalinėje rinktinėje per 2016-ųjų Europos futbolo čempionatą, kuriame Rusija užėmė paskutinę vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių