Quantcast

Madrido „Real“ dėl Viniciuso patirto rasistinio išpuolio pateikė oficialų skundą

Madrido „Real“ pirmadienį Ispanijos prokurorams pateikė kriminalinį skundą dėl rasistinių užgauliojimų, kurių savaitgalį futbolo pirmenybių „La Liga“ rungtynėse sulaukė komandos puolėjas iš Brazilijos Viniciusas (Vinisiusas).

Klubas tai vadina neapykantos nusikaltimu.

22-ejų metų Brazilijos rinktinės puolėjas sekmadienį per rezultatu 1:0 „Valencia“ ekipai pralaimėtas rungtynes buvo užsipultas vieno vietos sirgaliaus.

„Madrido „Real“ griežtai smerkia vakarykščius įvykius, nukreiptus prieš mūsų žaidėją Viniciusą“, – sakoma klubo pareiškime.

Klubas reikalauja prokuratūros, „kad faktai būtų ištirti ir kad atsakingi asmenys būtų patraukti atsakomybėn“.

Viniciusas Ispanijoje dažnai sulaukdavo rasistinių užgauliojimų, o naujausias incidentas įvyko Valensijos stadione „Mestalla“.

Antroje rungtynių pusėje žaidimas buvo trumpam pristabdytas, kai Viniciusas parodė jį įžeidinėjusį žiūrovą.

Teisėjas Ricardo de Burgosas Bengoetxea (Rikardas de Burgosas Bengoečėja) pasikalbėjo su stadiono pareigūnais, kurie paskelbė raginimą nutraukti rasistinius įžeidinėjimus, o po 10 minučių žaidimas buvo pratęstas.

Rungtynių pabaigoje, per pridėtą laiką, už smūgį „Valencia“ žaidėjui Hugo Duro (Hugui Durui) Viniciusas buvo pašalintas iš aikštės.

Šalies futbolo federacijos vadovas savo ruožtu pirmadienį pareiškė, kad Ispanijoje išlieka opi rasizmo problema.

„Turime problemą, pirmiausia turime pripažinti, kad turime elgesio, auklėjimo ar rasizmo problemą“, – netoli Madrido esančioje federacijos būstinėje žurnalistams sakė Luisas Rubialesas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai Valencia sirgaliai!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių