Quantcast

M. Majauskas įžvelgia rizikų, kad LFF pokyčiams iškelti tikslai gali būti neįgyvendinti

Buvęs konservatorius, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas sako matantis rizikų, kad Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pokyčiams iškelti tikslai gali būti neįgyvendinti.

Taip parlamentaras kalbėjo LFF baigiant rengti naują įstatų projektą.

„Šiandien matome, jog procesas šiek tiek stringa, iškelti tikslai gali būti neįgyvendinti. Jei taip atsitiks, panašu, kad UEFA reikės sėsti ant atsarginių suolelio ir iniciatyvos imtis Seimui“, – žurnalistams antradienį spaudos konferencijoje sakė M. Majauskas.

„Jei nebus įgyvendinti iškelti tikslai, grįšime prie tiesioginio valdymo įgyvendinimo įstatymo“, – pridūrė jis.

Nepriekaištinga reputacija

Pasak Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko, Jaunimo ir sporto reikalų komisijos nario Lauryno Kasčiūno, parlamentarus „pasiekė įvairios prieštaringos žinios, (...) kad bandoma kažkokiu būdu apeiti tuos prašymus ir reikalavimus, kurie leistų demokratizuoti ir skaidrinti Lietuvos futbolo valdymą“.

Jo teigimu, UEFA siekis dėl nepriekaištingos reputacijos sąvokos kreiptis į nepriklausomus teisininkus yra perteklinis.

„Išgirdęs, kad kažkas kažko užklaus, aš padariau tą patį. Praėjusią savaitę užklausiau (Seimo) Teisės departamento, ar LFF, formuodama savo naujus įstatus, galėtų įrašyti punktą, kad negalėtų būti valdymo organų nariais pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veiklos ir turėti nepriekaištinga reputaciją“, – sakė parlamentaras.

Teisės departamentas atsakyme nurodė, kad „nei Asociacijų įstatymas, nei kiti galiojantys įstatymai nenustato jokių nepriekaištingos reputacijos reikalavimų asociacijos valdymo organų nariams. Tai reiškia, kad asociacija turi laisvę nusistatyti tokio turinio nepriekaištingos reputacijos reikalavimus valdymo organų nariams, kokius ji laiko būtinus ir pakankamus“.

Praėjusią savaitę LFF pranešė siekianti į įstatų projektą įtraukti nepriekaištingos reputacijos kriterijų apibrėžiančią formuluotę, tačiau UEFA dar ją ketina aptarti su nepriklausomais teisininkais. Taip siekiama išaiškinti, ar ji atitinka Lietuvoje galiojančius teisės aktus.

Dabartiniai reputacijos reikalavimai LFF vadovybei kelia daugiausiai klausimų tarp federacijos kritikų, nes organizacijos įstatai leidžia valdymo organuose dalyvauti už nesunkius arba apysunkius nusikaltimus nuteistiems asmenims, jeigu jų teistumas yra išnykęs.

Pasak M. Majausko, nepriekaištingos reputacijos klausimas yra „raudona linija“.

Šakinės asociacijos

Kaip praėjusią savaitę pranešė LFF, planuojama, kad Vykdomasis komitetas bus renkamas tiesiogiai per Konferenciją. Jo sudėtis – 16 narių.

Į Vykdomąjį komitetą pateks aštuonių šalies apskričių futbolo organizacijų atstovai, taip pat Lietuvos moterų futbolo, Lietuvos paplūdimio ir salės futbolo bei Vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacija, A lygos, Pirmosios lygos atstovai bei A lygos klubas.

Naujų įstatų projektas taip pat numato kad be šių narių LFF Vykdomojo komiteto sudėtyje bus pats LFF prezidentas ir „nepriklausoma moteris“.

Tuo metu LFF Konferenciją sudarytų 32 nariai: dešimt apskričių, pirmas–aštuntas vietas per sezoną užėmę A lygoje klubai, pirmas–šeštas vietas užėmę Pirmosios lygos klubai, aštuonios šakinės asociacijos.

L. Kasčiūno teigimu, parlamentarams klausimų kelia ir kiti niuansai, tačiau „juos sunku dar aptarinėti, kol nematai įstatų“.

Vis dėlto jis pabrėžė, kad tai susiję su šakinėmis asociacijomis.

„Jų buvimas kaip atskirų, o ne integruotų į departamentus, na, yra absurdas. Jos turėtų būti LFF departamentų dalimi“, – sakė parlamentaras.

Naujus įstatus LFF ketina patvirtinti gruodžio 21 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TEMIDE

TEMIDE portretas
NUSIKALTELIS svinius sunaikino Lietuvos futbola ir ne tik,kaip jis dar ne uz grotu,ten jo vieta ilgiems metams.

marija taurage

marija taurage portretas
pagarba seimunams,kurie nepakliuna i svininiu afioru smegenu pudrinima,,uab svinius ir marionetes ssr chuiline valdymo sistema dar ssr metodais dirba,tiesioginis valdymas ,tai futbolo isgelbejimas,kito kelio nera..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių