Quantcast

A lygos starte – nuožmi tiesioginių konkurentų kova

  • Teksto dydis:

Kovo 6–8 dienomis bus sužaistos trejos Lietuvos futbolo A lygos 1-ojo turo rungtynės.

Vilniaus „Žalgiris“ – „Panevėžys“. Kovo 6 dieną 19.30 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

2020 metų sezonas startuos sostinėje, kur praėjusią savaitę Supertaurėje nugalėjęs vietos „Žalgiris“ priims ambicijų nestokojantį „Panevėžį“.

Kaip ir buvo galima tikėtis, tiek žalgiriečiai, tiek jų varžovai Supertaurėje nepademonstravo pačio kokybiškiausio futbolo. Tiesa, „Žalgiris“ antrame kėlinyje pagerino savo žaidimą, bet labiausiai vertėtų išskirti labai užtikrintai sužaidusius gynėjus. Realu, jog strategas Aliaksejus Baga mačui su „Panevėžiu“ pasirinks tą patį vienuoliktuką su Davidu Ngogu atakos smaigalyje. Pakili nuotaika po triumfo Supertaurėje ir pademonstruotas gana atsargus, bet užtikrintas žaidimas verčia manyti, jog svečiams grįžti su teigiamu rezultatu į Panevėžį bus itin sudėtinga.

Kita vertus, reikia pripažinti, jog būtent Aukštaitijos sostinės komanda yra savotiška tarpsezonio kontrolinių rungtynių čempionė, per septynis mačus nepatyrusi nė vieno pralaimėjimo. Įdomu, kokį futbolą demonstruos Aleksandro Kurtijano kariauna – pasirinks žaisti atsargiau, ar, turėdama ne vieną technišką žaidėją, stengsis ilgiau palaikyti kamuolį. „Žalgirio“ gynybai rūpesčių gali kelti puolėjas Jorge Eliasas, tačiau labiausiai budrūs šeimininkai turi būti kraštuose – ten „Panevėžys“ turi ne vieną pajėgų žaidėją.

Marijampolės „Sūduva“ – Gargždų „Banga“. Kovo 7 dieną 17 val. Marijampolė, „Hikvision“ arenos maniežas.

Vieno trofėjaus šiame sezone neapgynę marijampoliečiai pakrikštys po ilgokos pertraukos į A lygą sugrįžusią „Bangą“.

Titulą ginantys Lietuvos čempionai praėjusio savaitgalio mače buvo blankūs kuriant pavojingus epizodus. Tikėtina, jog komandos vairininkas Heimo Pfeifenbergeris atliks pokyčių ekipos starto sudėtyje – realu, jog nuo dvikovos pradžios į kovą bus metamas Danielis Offenbacheris. Austras dar visai neseniai prisijungė prie „Sūduvos“, kuriai sėkmingai atstovavo 2018 metų sezono antroje pusėje. Reabilituotis norės ir pernelyg neišsiskyrę puolėjai – Josipas Tadičius bei Mihretas Topčagičius. „Sūduva“ yra akivaizdžiai labiausiai patyrusi lygos komanda, tad netrukus pamirš vieną nesėkmę ir sugebės maksimaliai susikoncentruoti į naują frontą.

„Bangos“ vyr. treneris Tomas Tamošauskas akcentavo, jog kovingumu Gargždų klubas niekam nenusileis. To ir reikia laukti: komandoje ilgus metus rungtyniauja ne vienas žaidėjas, kuris puikiai supranta, ką „Banga“ reiškia vietos futbolo aistruoliams. Į Lietuvos čempionato kovas po ilgos pertraukos sugrįš Karolis Urbaitis, Deividas Padaigis ar Edvinas Bračkus, tačiau didžiausią dėmesį „Sūduvos“ sirgaliai kreips ne į juos. Marijampolėje rungtyniaus 2018 metais stipriausiai Lietuvos komandai atstovavęs Julius Kasparavičius bei sirgalių numylėtinis Robertas Vėževičius, su „Sūduva“ čempionu tapęs visus tris kartus.

Vilniaus „Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“. Kovo 8 dieną 18 val. Vilnius, „Sportimos“ maniežas.

Centrinis 1-ojo turo susitikimas įvyks „Sportimos“ manieže – čia akis į akį stos klubai, pernai nuožmiai kovoję dėl bronzos.

„Riteriai“ niūria gaida baigė kontrolinių rungtynių ciklą, pralaimėdami Latvijos ir Baltarusijos komandoms. Maža to, 3 įvarčius sostinės ekipa praleido ir akistatoje su Suvalkų „Wigry“ futbolininkais. Pastaruosiuose „Riterių“ mačuose vartų stačiakampį gynė Vincentas Šarkauskas, tačiau esant sveikam Tadui Simaičiui, būtent pastarasis vartininkas, kuriam buvo lūžusi nosis, turėtų užimti vietą starto sudėtyje. Daugiau negu paprastos rungtynės tai bus Mindaugui Čepui – strategas pastaruosius du sezonus dirbo būtent Kauno klube ir su juo atsisveikino.

„Kauno Žalgirio“ vairininkui Rokui Garastui tai taip pat nebus eilinis mačas – vos 31-erių futbolo specialistas debiutuos Lietuvos čempionate kaip vyr. treneris. R.Garastas minėjo, jog komanda siekia būti taktiškai lanksti, tačiau nemažai žaidimo bruožų buvo perimti iš prieš tai dirbusio pirmtako. Žalgiriečių gynybos linija su vartininku Armantu Vitkausku atrodo išties solidi, savo ruožtu, atakuojanti grandis išlieka savotiška mįsle. Lietuvos futbolo sirgaliai galės įsitikinti, ko vertas Emmanuelis Davidas ir kaip seksis atsiskleisti praėjusiais metais prie A lygos besipratinusiam puolėjui Philipui Otele.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių