Quantcast

A lygos rungtynėms registruotas šešiolikmetis D. Vilkas: tai buvo mano svajonė

„Kauno Žalgirio“ futbolo komandos šeštadienį A lygoje laukia dvikova namuose su Vilniaus „Žalgirio“ klubu.

26-ojo turo rungtynės vienam žalgiriečiui bus išskirtinės – pirmą kartą karjeroje A lygos susitikimui „Kauno Žalgirio“ gretose bus registruotas 16-metis vartininkas Dovydas Vilkas.

Kauno futbolo mokyklos „Tauras“ auklėtinis ir Lietuvos jaunimo rinktinių vartų sargas iki šiol nuolat treniravosi su pagrindine „Kauno Žalgirio“ komanda, tačiau rungtyniavo tik LFF II lygos pietų zonos pirmenybėse ir Elitinėje jaunių lygoje.

Vis tik, komandai atsisveikinus su vartininku Martynu Matuzu, savo šanso šalia Deivido Mikelionio sulauks ir šį mėnesį septynioliktąjį gimtadienį švęsiantis D. Vilkas. Nors pagrindiniu vartininku liks daugiau patirties sukaupęs D. Mikelionis, pasak jaunojo vartininko, net ir patirtis būti registruojamam bus labai naudinga.

„Jaučiuosi nerealiai, nes gimiau, augau ir visą laiką treniravausi Kaune, todėl būti gimtojo miesto klubo dalimi buvo viena iš svajonių. Laukiau tokios progos nuo pat mažų dienų, o kad šiemet būsiu registruotas, tiesą sakant, nelabai tikėjausi, tačiau visą tą laiką nuoširdžiai dirbau ir laukiau savo progos“, – po paskutinės treniruotės prieš rungtynes zalgiris.lt teigė vartininkas.

Nuo sezono pradžios iš komandos vartininkų ir jų trenerio Algirdo Surgauto besimokantis D. Vilkas tikino, kad ir treniruočių metu stengiasi sugerti kuo įmanoma daugiau informacijos.

„Kai vos pradėjau treniruotis su pagrindine komanda, dėmesį atkreipdavau į absoliučiai visus jų žingsnius ir jie man visada tikrai padėdavo, patardavo, kai reikėdavo, pasakydavo ir parodydavo, ką darau ne taip. Nors treniruotės visada būna sunkios, prie krūvio jau pripratau. Apskritai, komandoje kolektyvas labai geras, nuolat paskatina. Pats paskutiniu metu bandau tobulint žaidimą kojomis bei išėjimus ant aukštų kamuolių“, – pasakojo kaunietis.

Paklaustas, kurio pasaulio vartininko žaidimu žavisi, D. Vilkas ilgai nedvejojęs atskleidė, kad tai „Manchester City“ ir Brazilijos rinktinės vartininkas Edersonas.

„Šiaip labai patinka Edersono iš „Manchester City“ žaidimas. Mane labai stebina jo reakcija ir ypatingai žaidimas kojomis“, – užbaigė talentingas vartininkas.

Po rungtynių su Vilniaus „Žalgiriu“ D. Vilkas kartu su Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) vaikinų rinktine išvyks į Serbiją, kur dalyvaus Europos čempionato atrankos turnyre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių