Quantcast

A lygos čempionato staigmenos atsispindi ir turo rinktinėje

  • Teksto dydis:

Po tris žaidėjus sąraše šįsyk turi "Atlantą" uostamiesčio derbyje netikėtai įveikęs "Klaipėdos granitas" ir pirmąją pergalę čempionate iškovojusi Pakruojo "Kruoja".

Martynas Matuzas (Pakruojo "Kruoja"). Superstebuklus kūrusių vartininkų trečiajame ture nebuvo. Įvarčių nepraleido M.Matuzas, Marius Rapalis iš "Trakų" ir Tadas Simaitis iš "Klaipėdos granito". Tačiau "Kruojos" vartininkas rungtynėse su Utenos "Uteniu" atsilaikė sunkioje atkarpoje antrojo kėlinio viduryje, taip numalšindamas varžovų pretenzijas į teigiamą rezultatą.

Povilas Malinauskas ("Trakai"). Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas vis geriau jaučiasi neįprastoje sau dešiniojo gynėjo pozicijoje. Tarpsezonį trakiškių treneris Valdas Urbonas modeliavo žaidimą su patyrusiu Deividu Česnauskiu šioje aikštės zonoje, bet komandos kapitonui patyrus traumą jo vietą užėmė P.Malinauskas. Antrojo turo rungtynėse su "Kruoja" klaidų buvo, o trečiajame jaunas gynėjas "suvalgė" ir Marijampolės "Sūduvos" saugą Vaidotą Šilėną, ir jį pakeitusį Ernestą Veliulį.

Donatas Strockis ("Kruoja"). Pakruojo komanda nepraleido pirmą kartą šį sezoną. Tai, kad vienas pernykščių šalies vicečempionų gynybos širdyje vis geriau jaučia žaidybinius ryšius su naujoku iš Rumunijos Horia Crisanu, šįkart buvo jaučiama. Kaip ir M.Matuzas, D.Strockis varžovų atakų ardymo stebuklų nedemonstravo, bet prieš epizodais agresyvų "Utenio" puolimą žaidė tvirtai, patikimai, šaltakraujiškai.

Linas Klimavičius ("Trakai"). Neabejotinai geriausias šio turo vidurio gynėjas. "Trakų" komandinė gynyba šįkart buvo pastebimai solidesnė nei ankstesnėse sezono rungtynėse, o L.Klimavičius spindėjo griaudamas pavojingiausias "Sūduvos" atakas - pirmajame kėlinyje blokavo Valentino Baranovskio bandymą smūgiuoti į tuščius vartus, o dvikovos pabaigoje čiuoždamas koja į priekį "nupūtė" Karolio Chveduko progą įmušti.

Rokas Urbelis ("Klaipėdos granitas"). Kaip ir P.Malinauskas, neįprastoje sau pozicijoje šiemet rungtyniaujantis futbolininkas dvikovoje su "Atlantu" stropiai sprendė savo užduotis, kurios nebuvo labai paprastos - R.Urbeliui teko stabdyti vieną pavojingiausių "SMScredit.lt A lygos" krašto saugų Robertą Vėževičių. "Klaipėdos granito" kairiajam gynėjui išlaikyti šį egzaminą pavyko.

Titas Vitukynas ("Klaipėdos granitas"). Aikštės viduryje uostamiesčio derbyje šis saugas tvirtai laikė žaidimo gijas savo rankose, o svarbiausią akimirką iššovė ir varžovų baudos aikštelėje. Būtent T.Vitukynas nukreipė kamuolį, atšokusį nuo virpsto po Mariaus Papšio smūgio, į "Atlanto" vartus. Įvartis, atnešęs "Klaipėdos granitui" pirmąją pergalę ir pirmuosius taškus šio sezono "SMScredit.lt A lygoje".

Nerijus Mačiulis (Kauno "Stumbras"). Veteranas, dar kartą įrodęs, kad svarbu ne ūgis, o kartais - net ir ne smūgis. Prie "Spyrio" sutriuškinimo 4:1 laikinosios sostinės derbyje patyręs vidurio saugas prisidėjo rezultatyviu perdavimu ir įvarčiu, kurį įmušė nestipriu, bet tiksliu ir klastingu smūgiu iš už baudos aikštelės ribų.

Marius Papšys ("Klaipėdos granitas"). Viesulas, negailestingai siaubęs "Atlanto" - komandos, kurioje praleido 2013 ir 2014 metų sezonus - kairįjį gynybos kraštą. Ko gero, ryškiausias turo žaidėjas, savo buvimą aikštėje įprasminęs ir aktyviu dalyvavimu atakoje, kurioje buvo įmuštas vienintelis įvartis. Varžovų gynybą į skutus sudraskė būtent M.Papšys - T.Vitukynui liko tik pasiųsti kamuolį į tuščius vartus ir nuskinti saldžius šlovės vaisius.

Aivaras Bagočius ("Kruoja"). Kairiajame krašte nuolat terorizavo "Utenio" gynybą, o svarbiausia - palengvino Panevėžio futbolo akademijos stadiono personalo darbą nuostabiu smūgiu išvalydamas voratinklius iš tolimojo viršutinio vartų kampo. Vėliau paaiškėjo, kad tai buvo vienintelis rungtynių įvartis, pagaliau atidaręs "Kruojos" pergalių sąskaitą šių metų pirmenybių turnyro lentelėje.

Elivelto (Vilniaus "Žalgiris"). Nors ir palaužė "Šiaulius" 3:2 bei tapo vienvaldžiais čempionato lyderiais, dauguma vilniečių žaidėjų po rungtynių nespindėjo Holivudo žvaigždžių šypsenomis. Elivelto - bene vienintelis, kuris išsiskyrė aikštėje individualiais veiksmais. Rezultatas - du brazilo įvarčiai, kurių vienas atnešė čempionams pergalę, smūgis į virpstą ir dar kelios susikurtos progos.

Artūras Rimkevičius ("Stumbras"). Žmogus, kuriam priklauso šalies čempionatų sezono rezultatyvumo rekordas, ir toliau siunčia kamuolius į tinklą. Nors rungtynėse su "Spyriu" jis abukart tai padarė įmušdamas 11 metrų baudinius, verta prisiminti, kad vieną jų A.Rimkevičius uždirbo pats. Be to, baudiniai tikrai nebuvo vieninteliai epizodai, kai "Stumbro" puolimo lyderis kėlė galvos skausmo varžovų gynybai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių