Quantcast

Lygiosios Panevėžyje portugalo nenuvylė

„Žinojome, kad varžovams labai reikia taškų, todėl tikėjomės labai sunkių rungtynių. Taip ir nutiko“, - teigė Joao Luisas Martinsas. Portugalo treniruojamas Kauno „Stumbras“ nesugebėjo įveikti autsaiderio „Panevėžio“, bet buvo arčiau pergalės nei varžovai.

Pasak portugalo, jo auklėtiniai kontroliavo žaidimą didžiąją rungtynių dalį ir kūrė progas įvarčiams. 

„Kartais taip būna, kad kovoji dėl 3 taškų, bet negauni nė vieno. Kartais džiaugiesi ir vienu. Turime įvertinti varžovą, nes jie irgi siekė pergalės“, - dėstė treneris.

J.Martinso žodžiais, jis nori, kad „Stumbro“ futbolininkai mėgautųsi žaidimu, bet kartu svarbu ir pergalės.

„Pagal progų kiekybę ir kokybę, mes galėjome laimėti. Tai nuteikia pozityviai, nes ateityje mes tas progas realizuosime“, - sakė jis.

Per  dvikovą su „Panevėžiu“ kauniečiai atliko keletą taktinių pakeitimų, kai kurie žaidėjai rungtyniavo sau ne visai įprastose pozicijose. K.Martinsas tai aiškino savo žaidimo filosofija.

„Aš laikausi nuostatos, kad futbolininkas turi gebėti žaisti bet kurioje pozicijoje. Tačiau mes turime gana mažą tam tikrų pozicijų žaidėjų pasirinkimą. Kažką galime pasitelkti iš B komandos (rungtyniaujančios 1-ojoje lygoje). Tačiau išlaikyti mūsų norimą lygį ir kokybę yra sudėtinga. Aišku, kiekvienas treneris pasaulyje nori turėti kuo daugiau gerų futbolininkų, kuo platesnį pasirinkimą. Tačiau bendrąja prasme ir su šita futbolininkų grupe mes darome įspūdingus dalykus, todėl aš jais esu patenkintas“, - pabrėžė portugalas.

„Stumbras“ po 8 turų su 14 taškų rikiuojasi 4-ojoje pozicijoje, vos 1 tašku atsilikdamas nuo „Kauno Žalgirio“ bei net 5 lenkdamas juos persekiojančius Vilniaus „Riterius“. Įtvirtinti savo pranašumą kauniečiai galės jau kitą savaitę, kai namuose egzaminuos būtent „Riterių“ kolektyvą, treniruojamą Aurelijaus Skarbaliaus. Būtent 4-oji pozicija A lygoje yra strategiškai itin svarbi. Ji gali garantuoti kelialapį į Europos taurių turnyrus, o tai, savo ruožtu, galimybė gerokai papildyti klubo biudžetą.


Šiame straipsnyje: StumbrasA lygaJoao Martinsas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių