Quantcast

A lyga be „Jonavos“, bet klubas ginklų dar nesudeda

Lietuvos futbolo A lygoje tikriausiai startuos tik 9 komandos. Nors tai trimis daugiau nei pernai, tačiau iš laukto dešimtuko iškrito „Jonavos“ klubas. Tai lėmė šiandien vykusio Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Apeliacinio komiteto sprendimas.

"Artimiausiu metu vyks klubo valdybos susirinkimas, kurio metu spręsime ar teikti prašymą LFF Vykdomajam komitetui žaisti A lygoje išimties tvarka" - sakė FK "Jonava" klubo direktorius Vaidas Vaškevičius.

Prašyti išimties jonaviečiams, jei jie dar nepalaidojo vilčių žengti į A lygą, teks dėl to, kad jų apeliacijos nepatenkino LFF atstovai, A lygos licencijos neišdavimą argumentuodami nepilnai įgyvendintais privalomais finansiniais kriterijais.

Kitas po pirmojo licencijavimo etapo apeliaciją pateikęs klubas Telšių „Džiugas“ galės startuoti elitiniame divizione.

„Po pasibaigusio licencijavimo proceso turime devynias komandas, kurioms buvo suteiktos licencijos žaisti A lygoje. Šiuo metu realiausias scenarijus yra toks, kad šie devyni klubai ir dalyvaus 2021 m. A lygos čempionate, žaisdami keturių ratų sistema, kai viena komanda per turą ilsisi, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Žinoma, „Jonavos“ klubas dar turi galimybę kreiptis į LFF Vykdomąjį komitetą su prašymu žaisti A lygoje išimties tvarka.“

Po šio sprendimo galutinis 2021 m. A lygos licencijos gavėjų sąrašas yra toks: Vilniaus „Žalgiris“, Marijampolės „Sūduva“, „Kauno Žalgiris“, Gargždų „Banga“, „Panevėžys“, Vilniaus „Riteriai“, Kėdainių „Nevėžis“, Kauno „Hegelmann Litauen“ ir Telšių „Džiugas“.

Vasario 3 d. vykusio Licencijavimo komiteto posėdžio metu A lygos licencijos negavusi Alytaus DFK „Dainava“ apeliacijos neteikė ir toliau sieks pirmos lygos licencijos. Tokią pat teisę išsaugojo ir „Jonava“. Sprendimai dėl pirmos lygos licencijų bus priimti vasario 19 d.

A lygos licencijos neįgiję klubai turi galimybę patekti į A lygą tik išimties tvarka LFF Vykdomojo komiteto sprendimu, kartu skyrus atitinkamas sankcijas.

Tuo tarpu licenciją jau pirmuoju bandymu gavę „Panevėžio“ ir Kėdainių „Nevėžio“ klubai tęsia  pasirengimą čempionatui. Trečiadienį Marijampolėje vykusiame susitikime panevėžiečiai kaimynus iš Kėdainių įveikė 4:0. Tai buvo ketvirtoji Aukštaitijos sostinės klubo pergalė iš eilės. Nuo sausio mėnesio vidurio komanda užtikrintai laimėjo visus žaistus susitikimus. „Panevėžys“ 3:1 nugalėjo Kauno rajono „Hegelmann Litauen“, 3:0 – „Jonavą“ ir 5:0 – „Kauno Žalgirį“.

Į Lietuvos A lygą po 14 sezonų pertraukos sugrįžtantys pirmos lygos nugalėtojai „Nevėžio“ futbolininkai per tris šiemet iki tol sužaistus mačus patyrė du pralaimėjimus bei sykį rungtynes baigė lygiosiomis. „Nevėžis“ rezultatu 2:4 nusileido Vilniaus „Žalgiriui“ bei 0:3 Gargždų „Bangai“, o mačą su „Kauno Žalgiriu“ baigė taikiai 2:2.


Šiame straipsnyje: JonavaA lygaDžiugas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ginklu nereik sudeti

Ginklu nereik sudeti portretas
tik padinti stavkes lažybose.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių