Quantcast

Lyderių mačas – ypatingos svarbos

Paskutiniajame Pirmos lygos ture Lietuvos futbolo sirgalių laukia tikras trileris, kurio pabaigoje bus vainikuoti visi prizininkai bei laureatai. Po septynis mėnesius trukusių lenktynių geriausios ekipos vis dar žengia koja kojon ir tik sekmadienį išsiaiškins titulų likimą.

Kažin ar „Jonavos“ ir „Šiaulių“ klubų vadovai prieš pirmenybių startą galėjo pagalvoti, kad visą jų sezono darbą nulems paskutinės 90 minučių. Tačiau žmogus planuoja, o Dievas juokiasi. Šis posakis puikiai tinka priešpaskutinio turo rezultatams.

Vien kelialapių neužtenka

Po praėjusį savaitgalį pasibaigusio 25-ojo turo jonaviečiai buvo atsiplėšę 6 taškais. Jei būtų įveikę „Panevėžio“ B ekipą, būtų iš anksto užsitikrinę aukso medalius. Mačas Jonavoje baigėsi lygiosiomis (1:1), bet, sulaukę tokios dovanos, kitą dieną pasikuklino jau šiauliečiai. Mindaugo Čepo auklėtiniai savo aikštėje nesugebėjo palaužti (2:2) Plungės „Babrungo“. Maža to, lygiąsias, palikusias vilčių kovoti dėl titulų, jie išplėšė tik 88-ąją min. Nusistūmę vieną akmenį, šiauliečiai trečiadienį dar sužaidė atidėtas 9-ojo turo rungtynes su Kretingos „Minija“. Nors kretingiškiai kapstosi autsaiderių grupėje, jie privertė pasinervinti „Šiaulių“ futbolininkus. Japono Shogo Osawa įvartis 90-ąją min. skirtumą sušvelnino iki 1:2, bet šį kartą šeimininkai pergalės nebeišleido.

Tad sekmadienį baigiamajame ture šiauliečius, atsiliekančius trimis taškais, tenkins tik pergalė. Jei „Jonava“, namuose palaikoma savo gausios sirgalių armijos, iškovos bent tašką, ji taps čempione. Jei vis dėlto laimėtų „Šiauliai“, tuomet pagal Pirmos lygos nuostatus pirmenybių nugalėtojai būtų išaiškinti vadinamosiose auksinėse rungtynėse. Jos preliminariai numatytos kitos savaitės viduryje Kėdainių miesto stadione. Bet kuriuo atveju, tiek „Jonava“, tiek „Šiauliai“ jau užsitikrino kelialapius į kito sezono A lygą.

„Nesvarbu, turime kelialapį į A lygą ar ne, į Jonavą važiuojame kautis tik dėl pergalės. Visą sezoną sunkiai dirbome ne dėl antros ar trečios vietos, o dėl titulų“, - nurėžė M. Čepas.

Kaune – bronzinis mačas

„Aišku, kad bronzinį kvapą jaučiame. Ypač dabar, kai viskas priklauso tik nuo mūsų“, - šypsojosi „Šilo“ ekipos saugas Audrius Brokas.

Kazlų Rūdos komanda, didžiąją sezono dalį bandžiusi įsitvirtinti lyderių penkete, prieš 26-ąjį turą kiek netikėtai tapo lenktynių dėl bronzos favorite. Šį statusą „Šilas“ pelnė praėjusią savaitę savo aikštėje nepalikdamas vilčių (4:1) Mažeikių „Atmosferai“. Tuo tarpu geriausias pozicijas iki tol turėjęs „Panevėžys“ B po lygiųjų su „Jonava“ nelauktai 1:2 suklupo atidėtame 23-iojo turo susitikime su „Babrungu“. Tokiu būdu prieš sekmadienio turą „Šilas“ su 45 taškais trimis lenkia ir panevėžiečius, ir Vilniaus „Žalgirį“ B. Pastaroji ekipa prieš savaitę taip pat nelauktai 1:2 svečiuose nusileido vieniems varžybų autsaiderių Marijampolės „Sūduvos“ dubleriams.

Paskutiniame ture „Šilas“ lankysis Kaune pas vietos „Žalgirį“ B, „Panevėžys“ B priims „Sūduvą“ B, o sostinės „Žalgiris“ B namuose egzaminuos Klaipėdos „Neptūną“. Jei vis dėlto „Šilas“ pralaimėtų kauniečiams, o kažkurie iš konkurentų pasiektų pergalę, tada ekipos turėtų po 45 taškus. Pagal nuostatus, tektų skaičiuoti jų tarpusavio rezultatus. Čia jau prireiktų skaičiuotuvo. „Panevėžys“ šį sezoną „Šilą“ yra įveikęs dusyk, bet su Vilniaus „Žalgiriu“ B turi neigiamą tarpusavio mačų balansą (lygiosios ir pralaimėjimas). Tuo tarpu „Žalgiris“ B su „Šilu“ yra pasidalinęs po pergalę.

„Nepaisant to, kad mums užtenka taško, į paskutines rungtynes eisime tik laimėti“, - į matematikos vingrybes nesileido A. Brokas.

Kas iškris žemyn?

Visos paskutiniojo turo rungtynės sekmadienį prasidės 17 val. Neskaitant paminėtų mačų, tądien į aikštę dar žengs „Babrungas“, namuose priimsiantis Vilniaus BFA. Plungiškiai po sėkmingų akistatų serijos su 34 taškais susigrąžino 8-ąją vietą, bet juos dar gali pavyti Vilniaus „Riteriai“ B, išvykoje kibsiantys į atlapus Mažeikių „Atmosferai“.

Savo ruožtu, sostinės BFA su 20 taškų sieks pakilti į 11-ąją poziciją, kurioje žengia „Minija“, paskutiniame ture priimsianti Gargždų „Banga“ B kolektyvą. Tiesa, vilniečiai gali nukristi ir į priešpaskutinę 13-ąją vietą, nes „Sūduvos“ dubleriai turi tokį patį taškų kraitį. Ši vieta itin nemaloni, nes joje liksianti komanda turės kovoti dėl išlikimo pirmojoje lygoje su antrosios lygos prizininku. Paskutinė vieta ir bilietas į LFF antrąją lygą jau rezervuota „Kauno Žalgiriui“ B, nuo artimiausių konkurentų atsiliekančiam 6 taškais.

Asmeninių užduočių finišo tiesiojoje turės ir lygos snaiperiai. Rezultatyviausių pirmenybių žaidėjų sąraše pirmauja iškart du puolėjai – Marius Ganusauskas („Jonava“) ir Ričardas Beniušis („Šilas“). Jie pasižymėjo po 19 kartų. Justui Petravičiui iš „Šiaulių“ pavyti lyderius leistų nebent hettrikas paskutiniame mače Jonavoje.


Šiame straipsnyje: futbolasJonavaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių