Quantcast

A. Liubinskas: pasigendu racionalesnio futbolo

"Pasigendu racionalesnio futbolo", – nedaugžodžiavo Algimantas Liubinskas. Buvęs ilgametis Lietuvos nacionalinės vienuolikės treneris įsitikinęs: lietuviai galėjo iškovoti pirmuosius taškus Tautų lygos turnyre.

Pirmasis įvartis įmuštas, bet taškų sąskaita vis dar tuščia. Be konkurencijos – paskutinė vieta C diviziono 4-ojoje grupėje. Tokiomis nuotaikomis ryt į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadioną dar vienam mūšiui žengs Edgaro Jankausko auklėtiniai.

Nuo pirmojo taško per dvikovą su Rumunijos futbolininkais mūsiškius skyrė vos kelios akimirkos, tačiau – pralaimėta 1:2.

– Treneri, ar dvikova su rumunais galėjo baigtis kitaip? – pasiteiravome A.Liubinsko.

– Be abejonių. Būtų užtekę protingiau sužaisti rungtynių pabaigą. Juk didžioji darbo dalis jau buvo padaryta – įvartis įmuštas, rezultatas – lygus. Man keista girdėti svarstymus, esą lietuviai nenorėjo pasirodyti negarbingi ir nesusigrūdo prie savo vartų, netempė laiko. Vadinamąjį autobusą prie savo vartų nesibodi statyti ir Jose Mourinho, bet "Manchester United" treneriui dėl to negėda, o Edgarui Jankauskui – gėda. Sakyčiau, yra situacijų, kai reikia ir laiką pavilkinti, ir prasižengti. Nesakau, kad tyčia kažką traumuoti, bet taktinės pražangos taip pat gelbsti. Ypač kai kalbame apie pirmąjį tašką turnyre. Tai yra taktikos ir strategijos dalis.

– Abu į lietuvių vartus kritę įvarčiai buvo panašūs. Kamuolys – baudos aikštelėje, vidurio gynėjų klaidos, ir vartininkas Ernestas Šetkus nebeturi šansų…

– Mūsų rinktinei labai skaudžiai atsiliepia tai, kad net jos starto sudėties žaidėjai neturi žaidimo praktikos klubuose. Džiūgaujame, kaip puikiai Europos turnyruose pasirodo mūsų komandos, bet nepastebime kitos problemos – klubuose dominuoja legionieriai, išstumiantys lietuvius iš pagrindinės sudėties. Kad ir Linas Klimavičius. Mūsų gynėjas, mažai žaidžiantis Vilniaus "Žalgirio" ekipoje, praranda situacijos pojūtį – užuot iššokęs besiveržiančio varžovo link ir perėmęs kamuolį, jis beveik įbėga į savo vartus.

– Trejos rungtynės – trys pralaimėjimai. Ar sugebės mūsiškiai atsigauti psichologiškai ir fiziškai iki sekmadienio akistatos su Juodkalnijos futbolininkais?

– Tikrai tikiu, kad ši rinktinė gali daugiau. Vaikinai jau įrodė, kad gali įmušti, susikurti progų įvarčiui. Nuovargis – ne kliūtis. Psichologiškai jie taip pat nebeturi ko prarasti. Veikiau atvirkščiai – visi turėtų degti noru pagaliau iškovoti pirmuosius taškus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Koks gali būti taktikos keitimas,kai treneris-besmegenis,jam į galvą tokie daiktai neateina
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių