Quantcast

Lietuvos salės futbolo čempionato finalas prasidėjo „Vyčio“ pergale

Lietuvos salės futbolo čempionate („Betsafe Futsal A lyga“) sekmadienį buvo sužaisti pirmieji didžiojo ir mažojo finalo mačai. Dėl čempionų titulo kovojantys Gargždų „Pramogos-SC“ ir Kauno „Vyčio“ klubai nepagailėjo net 12 įvarčių, o pirmąsias rungtynes Gargžduose 8:4 laimėjo čempionų titulą ginantis „Vytis“.

Būtent „Vytis“ puikiai pradėjo rungtynes ir jau 2-ąją minutę išsiveržė į priekį po tikslaus Leandro smūgio. Po to ilgą laiką komandos įmušti nepavyko, nors progų turėjo tiek vieni, tiek kiti.

Sužaidus daugiau nei pusę kėlinio aikštės šeimininkams pagaliau pavyko išlyginti rezultatą, kuomet tolimas kapitono Tomo Tamošausko smūgis pavirto įvarčiu. Daugiau įvarčių pirmoje rungtynių dalyje nebuvo, tačiau jie it iš gausybės rago pasipylė po pertraukos.

Jau pirmą antrojo kėlinio minutę Justinas Zagurskas vos iš keliolikos centimetrų pasiuntė kamuolį į tuščius vartus ir dar kartą išvedė svečius į priekį. Tačiau tas įvartis pažadino Gargždų ekipą, kuri pradėjo kurti vieną progą po kitos, kol 25-ąją minutę jie išlygino rezultatą, o tai padarė Andrius Butkus.

Po minutės „Pramogos-SC“ jau buvo priekyje, kai fantastišku smūgiu iš kairės kojos pasižymėjo Neilas Urba.

Visgi persvara Gargždų komanda džiaugėsi neilgai. Po kelių minučių Leandro pelnė antrąjį savo įvartį, o jau kitą minutę J. Zagurskas taip pat džiaugėsi antruoju savo įvarčiu ir sugrąžinta vieno įvarčio persvara „Vyčio“ klubui.

Padidinti tos persvaros „Vyčiui“ nepavyko, o 35-ąją minutę rezultatas vėl tapo lygus, įmušus dar vieną puikų įvartį. Šįkart jį pelnė Algimantas Bačanskis.

Kertiniu rungtynių momentu tapo 36-oji minutė. Leandro atliko nuostabų reidą, kuri užbaigė trečiuoju savo įvarčiu. „Vyčiui“ ir vėl išsiveržus į priekį, „Pramogos-SC“ pradėjo žaisti su penkiais aikštės žaidėjais, o „Vytis“ tuo pasinaudojo neįtikėtinai gerai. Per likusį laiką „Vyčiui“ pavyko tris kartus pasileisti į greitą kontrataką ir įridenti kamuolį į tuščius vartus. Du kartus tai padarė Gilberto Cleitonas, o vieną įvartį pridėjo ir Carlosas Eduardo.

Taigi, „Vytis“ galiausiai laimėjo 8:4, o Lietuvos čempionas paaiškės kitą savaitgalį, kuomet bus žaidžiamas atsakomasis mačas.

Tuo metu kova dėl bronzos vyko dar atkakliau. Mažojo finalo pirmosios rungtynės Vilniuje tarp „TurboTransfers“ ir Jonavos „Vikingų“ pasibaigė lygiosiomis 4:4 ir visa intriga kitą savaitgalį persikels į Jonavą.

Kiekviename kėlinyje komandos pelnė po du įvarčius ir visus kartus „Vikingams“ teko vytis varžovus.

„TurboTransfers“ pirmoje rungtynių pusėje du kartus pirmavo po Aivaro Meškinio smūgių, bet pirmą kartą rezultatą išlygino Jurijus Jeremejevas, o antrą kartą, likus vos kelioms sekundėms iki kėlinio pabaigos, tai padarė Eisvinas Utyra.

Antrojo kėlinio pradžioje „TurboTransfers“ ekipai pavyko susikrauti dvejų įvarčių persvarą, pasižymėjus Mantui Leonavičiui ir Tomui Sirevičiui, bet „Vikingų“ gelbėtoju, jau ne pirmą kartą šiame sezone, tapo E. Utyra, pelnęs du įvarčius be atsako.

Rungtynių pabaigoje „TurboTransfers“ dar galėjo išplėšti pergalę, bet „Vikingus“ išgelbėjo į vartus stojęs J. Jeremejevas, kuris tikriausiai jau dabar rezga planus atsakomosioms rungtynėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių