Quantcast

Lietuvos regbio-7 rinktinė Kroatijoje užėmė trečiąją vietą

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Kroatijoje vykusiame pirmajame Europos čempionato „Trophy“ diviziono turnyro etape užėmė trečiąją vietą, taip išsaugodama galimybes pakovoti dėl kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Turnyro ketvirtfinalyje lietuviai sekmadienį užtikrintai 31:12 (26:0) nugalėjo Liuksemburgo komandą ir pateko į pusfinalį.

Jau pirmosios atakos metu, sužaidus vos 10 sek., pirmuosius taškus Lietuvai pelnė rinktinės naujokas Norbertas Radzevičius. Vėliau kamuolį varžovų įskaitiniame plote prispaudė Tautvydas Krasauskas, Dovydas Taujanskas ir Armandas Kalinauskas. Realizacijos smūgius tiksliai atliko Donatas Vilimavičius ir D.Taujanskas. Tik antrajame kėlinyje mūsiškiai atliko nemažai keitimų ir leido varžovams pelnyti pirmuosius taškus.

Itin apmaudžiai Lietuvos rinktinei susiklostė pusfinalio mačas su pajėgia Belgijos komanda. Abi šios ekipos pretenduoja į aukščiausias vietas, todėl kova buvo atkakli ir dramatiška. Varžovai pirmieji išsiveržė į priekį, bet po Jono Mikalčiaus atakos ir tikslaus Donato Vilimavičiaus realizacijos smūgio lietuviai pirmavo 7:5.

Vėliau belgai vėl trumpam išsiveržė į priekį 10:7, bet į tai lietuviai atsakė savo tikslia ataka (14:10). Antrajame kėlinyje abi komandos turėjo savo progų, bet lygiai taip pat abi darė nedovanotinas klaidas. Likus žaisti 1 min., belgams pavyko nutraukti taškų sausrą ir jie išsiveržė į priekį 17:14. Nors paskutinėmis sekundėmis lietuviai dar turėjo šansą išplėšti pergalę, apmaudžiai išlydęs kamuolys šiais viltis palaidojo. Belgija iškovojo pergalę 17:14 (10:14).

Vis dėlto turnyrą Lietuvos rinktinei pavyko baigti pergalingai. Rungtynėse dėl trečios vietos lietuviai 31:21 (17:7) nugalėjo Kroatijos ekipą. Žeminimus Lietuvos komandai pelnė Jonas Mikalčius, Žygimantas Radžius, Donatas Vilimavičius, Donatas Trumpickas ir Armandas Kalinauskas.

Finale susitinka Ukrainos ir Belgijos komandos.

Antrasis „Trophy“ turnyro etapas birželio 22-23 dienomis vyks Bosnijoje ir Hercegovinoje. Šių varžybų čempionai iškovos teisę žaisti elitiniame „Grand Prix“ divizione, o abu finalininkai pateks į olimpinį atrankos turnyrą.

Ten pat Kroatijoje vykusiame Europos moterų regbio-7 čempionato „Conference“ diviziono turnyre Lietuvos rinktinė užėmė aštuntąją vietą. Tai yra trimis pozicijomis aukščiau nei praėjusiais metais.

Sekmadienį mūsiškės ketvirtfinalyje 0:38 neatsilaikė prieš „Trophy“ turnyro čempionėmis vėliau tapusias Moldovos regbininkes. Vėliau akistatoje dėl 5-8 vietų lietuvės po atkaklios kovos 0:12 nusileido kroatėms, o paskutiniame susitikime dėl 7-8 pozicijų 10:20 nusileido Maltos komandai.

Po 5 taškus paskutinėse rungtynėse Lietuvai pelnė Dainora Žemaitytė ir Austėja Minkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių