Quantcast

Lietuvos mažojo futbolo taurę V. Ivanausko akivaizdoje iškovojo Kauno „Arsenalas“

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Prienų kūno kultūros ir sporto centro stadione įvyko puikus turnyras – tai antrus metus iš eilės organizuojamas Lietuvos mažojo futbolo „Arimex“ taurės turnyras.

 

Aštuonios mažojo futbolo komandos iš visos Lietuvos susirėmė dėl pirmojo sezono trofėjaus. Nors nuo pat pirmos iki paskutinės rungtynių minutės lijo, tai neišgąsdino komandų ir visose rungtynėse vyko bekompromisė kova.

Geriausiai sekėsi ir labiausiai sėkmę buvo prisijaukinęs Kauno FK „Arsenalas“ klubas, kuris tiek pusfinalyje, tiek finale laimėjo po bulitų serijos ir iš Valdo Ivanausko rankų įteiktą taurę galėjo kelti į viršų.

Viso turnyro metu švilpuko iš lūpų nepaleido vienas geriausių Lietuvos teisėjų Gediminas Mažeika, kuris ir prižiūrėjo tvarką bei pademonstravo aukščiausio lygio teisėjavimą.

O visas turnyras prasidėjo nuo to, kad aštuonios komandos burtų keliu buvo suskirstytos į dvi grupes po keturias. Į A grupę pateko taurės nugalėtojų titulą gynęs Vilniaus „El Dorado“, Lietuvos mažojo futbolo čempionai FC „Klaipėda City“, FK Jurbarko „Imsrė“ ir Varėnos „Merkys“.

Tuo metu į B grupę pateko visos Kauno ir Kauno rajono komandos – tai FC „Hegelmann Minifootball“, FK „Arsenalas“, KKSC „Prienai – Pozityvūs“ ir FK „KTU United“.

Grupėje komandos žaidė po kartą tarpusavyje ir dvi geriausios grupės komandos žengė į pusfinalį. Titulo gynybą pradėjęs „El Dorado“ klubas laimėjo visas tris rungtynes, o dvi pergales iškovojusi „Klaipėda City“ ekipa žengė iš paskos.

B grupėje neįveikiamas buvo FC „Hegelmann Minifootball“ kolektyvas, laimėjęs visas tris rungtynes, o antras liko pergalę tik paskutinėse rungtynėse pasiekęs „Arsenalas“, surinkęs tik 4 taškus.

Tokie rezultatai lėmė, kad pirmame pusfinalyje tarpusavyje susitiko „Hegelmann Minifooball“ ir „Klaipėda City“, o antrame – „El Dorado“ ir „Arsenalas“.

„Hegelmann Minifootball“ ir „Klaipėda City“ dvikovoje nugalėtoją lėmė tik vienas įvartis, kurį pelnė kauniečiai pirmojo kėlinio pabaigoje, tad į finalą žengė „Hegelmann Minifootball“.

Kitame pusfinalyje „Arsenalas“ dar likus minutei iki rungtynių pabaigos pirmavo 2:0 prieš „El Dorado“, bet pastarieji sukūrė įspūdingą šturmą ir per paskutinę minutę įmušė net du įvarčius bei išlygino rezultatą. Lygus rezultatas reiškė, kad nugalėtojas paaiškėti turėti mažąjį futbolą išskiriančioje bulitų serijoje.

Joje „Arsenalas“ mušė pirmieji, bet neįmušė, o „El Dorado“ savo bulitą realizavo. Visgi, tada situacija apsivertė aukštyn kojomis – „Arsenalas“ realizavo likusius du bulitus, o „El Dorado“ to nepadarė ir šią bulitų seriją rezultatu 2:1 laimėjo „Arsenalas“.

Taigi, į finalą pateko Kauno rajono „Hegelmann Minifootball“ ir Kauno „Arsenalas“. Grupėje šių komandų akistata pasibaigė „Hegelmann“ pergale rezultatu 2:0, tad ir finale ši komanda buvo laikyta favorite.

Būtent ji pirmoji ir pelnė įvartį, bet „Arsenalui“ pavyko rezultatą išlyginti. Prieš pat pirmojo kėlinio pertrauką Justinas Zagurskas gražiu smūgiu dar kartą išvedė „Hegelmann“ klubą į priekį, bet gan greitai „Arsenalui“ dar sykį pavyko rezultatą išlyginti.

Galiausiai rungtynės baigėsi lygiu rezultatu 2:2, todėl ir vėl nugalėtojas paaiškėti turėjo po bulitų serijos. Nors „Arsenalas“ ir vėl neįmušė pirmojo savo bulito, bet pusfinalyje įgauta patirtis padėjo realizuoti kitus du. Tuo metu „Hegelmann Minifootball“ nesugebėjo įveikti varžovų vartininko ir bulitų seriją pralaimėjo rezultatu 0:2.

Mažajame finale „El Dorado“ 1:0 palaužė FC „Klaipėda City“ ekipą bei iškovojo bronzos medalius.

Tuo metu „Arimex“ taurę iškovojęs FK „Arsenalas“ gavo ne tik medalius, nugalėtojų taurę ir „Arimex“ prizų, bet ir šansą atstovauti Lietuvai Socca Čempionų lygos turnyre Slovėnijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių