Quantcast

Lietuvos klubų žygiai Europoje nenutrūko

Lietuvos futbolo klubai sėkmingai įveikė Europos turnyrų pirmus atrankos etapo barjerus – Kauno, Vilniaus ir Marijampolės komandos jau žino naujus varžovus.

Laukia "Ferencvaros"

Čempionų lygoje rungtyniaujantis Vilniaus "Žalgiris" iš savo kelio privertė pasitraukti Šiaurės Airijos ekipą "Linfield" – 3:1 ir 2:1.

"Svarbūs visi barjerai, kuriuos pavyksta įveikti – ar tai būtų pirmasis, ar ketvirtasis. Pergalė liudija, kuri komanda yra geresnė, nesvarbu, koks buvo varžovas", – sakė Vilniaus vienuolikės vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas.

"Džiaugiamės, kad mūsų tarptautinis sezonas bus ilgas. Norėjome, kad tokių švenčių visiems mūsų šalies futbolo aistruoliams būtų daugiau", – kalbėjo "Žalgirio" kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Vilniečiai jau užsitikrino mažiausiai 1,41 mln. eurų Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) premiją.

Vilniečiai jau užsitikrino mažiausiai 1,41 mln. eurų Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) premiją.

Kitas Lietuvos čempionų varžovas – Budapešto "Ferencvaros". Pirma dvikova numatyta liepos 20-ąją Vengrijoje, antroji – 27 d. Vilniuje.

Praeitą sezoną "Ferencvaros" futbolininkai Čempionų lygos atrankos pirmame etape 2:0 eliminavo švedų "Djurgardens IF", antrajame 2:1 – Glazgo "Celtic" (Škotija), trečiajame 2:1 – Zagrebo "Dinamo" (Kroatija), atkrintamąsias varžybas su norvegų "Molde" sužaidė 3:3 ir 0:0 bei pateko į grupių etapą,

G grupėje Vengrijos atstovai 1:4 ir 1:2 nusileido Turino "Juventus" (Italija), 1:5 ir 0:3 – "Barcelonai" (Ispanija) bei 0:1 ir 2:2 sužaidė su Kijevo "Dinamo" (Ukraina).

Tribūnoje – ir krepšininkai

Konferencijų lygos debiutantas "Kauno Žalgiris", pirmas rungtynes Gibraltare su "Europa" komanda sužaidęs 0:0, antrąsias Marijampolėje laimėjo 2:0.

Įvarčius įmušė Divine'as Naah ir Linas Pilibaitis.

"Įdėta daug darbo, kad patektume į kitą turnyro etapą. Visada bus trūkumų, bet šįkart mūsų žaidimo lygmuo tikrai buvo aukštas, – teigė kauniečių strategas Rokas Garastas. – Kas Marijapolėje buvo kitaip nei Gibraltare? Kova buvo kitokia – daugiau noro, susitelkimo, mobilumo. Manau, ši pergalė – nemažas ir mūsų sirgalių nuopelnas. Palaikymas iš tribūnų įkvepė komandą."

Tarp mačo žiūrovų "Hikvision" arenoje buvo ir "Žalgirio" krepšininkai Mantas Kalnietis, Edgaras Ulanovas.

Liepos 20-ąją vėl Marijampolėje ir 29 d. išvykoje kauniečiai išmėgins jėgas su "The New Saints" klubu iš Velso.

Pastarųjų dvejų metų Velso vicečempionai 1:1 ir 2:0 nugalėjo Belfasto "Glentoran" (Šiaurės Airija). "The New Saints" gretose – žaidėjai iš Velso, Anglijos, Airijos, Škotijos ir Lenkijos.

Į Lenkiją ir Serbiją

Marijampolės "Sūduvos" futbolininkai taip pat tęs žygį Konferencijų lygoje.

Lietuvos vicečempionai, savo aikštėje 2:1 įveikę "Valmiera" (Latvija) ekipą, svečiuose atsilaikė – 0:0.

Liepos 22-ąją namuose ir 29 d. Lenkijoje marijampoliečiai žais su Čenstakavos "Rakow" komanda.

Tomis dienomis taip pat rungtyniaus iškart į antrą atrankos etapą patekę Lietuvos taurės laimėtojai "Panevėžio" futbolininkai – susitiks su Novi Sado "Vojvodina" (Serbija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių