Quantcast

Lietuvos futbolo rinktinės varžovai – įsižaidę bulgarai

  • Teksto dydis:

"Dabar kiek kitokia situacija: rugsėjį kai kurie žaidėjai nebuvo tokios sportinės formos, kokios turėtų būti, o šiuo metu dauguma futbolininkų savo klubuose atlieka svarbius vaidmenis", – sakė Lietuvos futbolo rinktinės strategas Valdas Ivanauskas.

Nacionalinė vienuolikė ruošiasi pasaulio čempionato atrankos C grupės rungtynėms su Bulgarijos ir Šveicarijos komandomis.

Mačas su bulgarais numatytas spalio 9-ąją Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, su šveicarais – 12 d. ten pat.

Šios rinktinės jau buvo susitikusios: mūsiškiai svečiuose kovo mėnesį nusileido šveicarams 0:1, o rugsėjo 5-ąją bulgarams – irgi 0:1.

"Iš kiekvienų rungtynių galima kažko pasimokyti. Kai komandos – apylygės, dažnai viską lemia tokie dalykai kaip kad Sofijoje: padėtis buvo standartinė, varžovai ją realizavo ir laimėjo", – prisiminęs pirmą akistatą su Bulgarijos ekipa kalbėjo V.Ivanauskas.

Po pralaimėtų varžybų netgi norisi mesti futbolą, bet susigyveni su emocijomis ir vėl atsiranda motyvacijos.

"Po pralaimėtų varžybų kyla visokių minčių, netgi norisi mesti futbolą, bet susigyveni su emocijomis ir vėl atsiranda motyvacijos. Tad ir dabar nuotaikos – kovingos, atvykstame į rinktinę siekti tik teigiamų rezultatų", – pridūrė vartininkas Ernestas Šetkus.

Po pertraukos į pagrindinę šalies futbolo komandą sugrįžo Egidijus Vaitkūnas, Justinas Januševskis, Edvinas Girdvainis, Ernestas Veliulis ir Karolis Laukžemis, pirmą kartą pakviestas Vilius Armanavičius.

"Bulgarai buvo panašioje situacijoje kaip mes, bet jų paskutiniai rezultatai – lygiosios 1:1 su italais, pergalė prieš mus ir laimėtos draugiškos rungtynės su Sakartvelo ekipa (4:1 – red. past.) rodo, kad jie išlipo iš duobės. Mūsų laukia nelengvos rungtynės", – teigė V.Ivanauskas.

Lietuvos vienuolikės mačą su Bulgarijos futbolininkais LFF stadione bus galima stebėti nemokamai.

Rinktinė

Vartininkai: Ernestas Šetkus, Titas Krapikas, Edvinas Gertmonas, Ignas Plūkas.

Gynėjai: Vytas Gašpuitis, Linas Klimavičius, Dominykas Barauskas, Vaidas Slavickas, Edvinas Girdvainis, Justinas Januševskis, Rolandas Baravykas, Egidijus Vaitkūnas.

Saugai: Domantas Šimkus, Ernestas Veliulis, Linas Mėgelaitis, Donatas Kazlauskas, Martynas Dapkus, Ovidijus Verbickas, Vykintas Slivka, Arvydas Novikovas, Edgaras Utkus, Vilius Armanavičius, Justas Lasickas.

Puolėjai: Fiodoras Černychas, Edgaras Dubickas, Karolis Laukžemis.

C grupė

1. Italija  4  2  0  12:1  14

2. Šveicarija  2  2  0  4:1  8

3. Š.Airija  1  2  1  4:3  5

4. Bulgarija  1  2  2  3:6  5

5. Lietuva  0  0  5  1:13  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių