Quantcast

Lietuvos futbolo klubams – didžiausi sezono išbandymai

Šią savaitę Lietuvos futbolo klubai laiko svarbiausius sezono egzaminus. Šalies čempionas Vilniaus „Žalgiris“ vakar žaidė atsakomąsias UEFA Čempionų lygos atrankos etapo rungtynes su Kosovo „Ballkani“. Rytoj Europos Konferencijų lygos mūšiai laukia „Kauno Žalgirio“ ir „Panevėžio“ ekipų.

Sezono aukštumos

Rytoj Marijampolėje „Kauno Žalgiris“ stos į atsakomąją akistatą su „Ružomberok“ klubu. Pirmasis susitikimas Slovakijoje baigėsi šeimininkų pergale 2:0. Tą pačią dieną „Panevėžio“ futbolininkai Moldovoje mėgins kibti į atlapus Orhėjaus „Milsami“ ekipai, su kuria namuose išsiskyrė taikiai – 0:0.

Kol stipriausi mūsų klubai šturmuoja sezono aukštumas, antrasis pagal pajėgumą šalies divizionas išėjo atostogų. „Optibet Pirma lyga“ kovos atsinaujins tik rugpjūčio pradžioje, o pirmosios čempionato dalies nugalėtojais tapo Klaipėdos „Neptūno“ ir Alytaus „Dainavos“ futbolininkai.

Tiesa, 16-ajame ture „Neptūnas“ nepasinaudojo proga atitrūkti nuo persekiotojų. Iš pastarųjų keturių turų klaipėdiečiai net trijuose gelbėjosi paskutinėmis minutėmis. Jų įmušti svarbūs įvarčiai sugrąžino jau beveik nurašytus taškus. Akistatoje namuose su Vilniaus „Žalgirio“ dubleriais Valdo Trakio auklėtiniai išlyginamąjį įvartį (2:2) pasiekė 87 min. Bet „Neptūno“ išsigelbėjimas dėl to nebuvo ramesnis, nes vytis pirmaujančius varžovus klaipėdiečiams teko rungtyniaujant mažumoje – 76 min. iš aikštės buvo pašalintas gynėjas Ainis Vilavičius.

„Niekas nepaneigs, kad turime charakterį, todėl dažnai būname apdovanoti taškais. Tik nerimo kelia vaikiškos klaidos, kurias turėsime taisyti per pertrauką“, – sakė „Neptūno“ treneris V.Trakys.

Žaidėjai atostogauti pradėjo anksčiau laiko. Kažkokia katastrofa.

Persikėlė į JAV

Klaipėdos ekipoje pastaruoju metu įvyko permainų: komanda pasipildė saugu Dariumi Jurgelevičiumi iš „Panevėžio“ klubo ir atsisveikino su Skirmantu Rakausku. 26-erių buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės saugas išvyko gyventi į Jungtines Valstijas.

Lygos lyderių iš Klaipėdos slystelėjimas buvo parankus Alytaus „Dainavai“ ir Kauno „Be1 NFA“, kuriuos pergalė tarpusavio mūšyje būtų užkėlusi ant pirmojo laiptelio. Tačiau nervingame ir kietos kovos kupiname mače komandos pasidalijo po tašką (1:1). Nepaisant lygiųjų, net 1 000 Alytaus miesto stadione susirinkusių žiūrovų po mačo dar ilgai neskubėjo skirstytis, savo numylėtiniams atsidėkodami gausiais aplodismentais. Alytiškiai su 34 taškais žengia koja kojon su pirmaujančiu „Neptūnu“, o „Be1 NFA“ vaikinai su 32 taškais yra ketvirti.

Trečias rikiuojasi Kėdainių „Nevėžis“ su 33 taškais. Kauniečio Dariaus Gvildžio treniruojama komanda Panevėžyje 0:1 nusileido lygos naujokui „Ekranui“. Lemiamas tapo Motiejaus Slivkos techniškas spyris 74 min. Pasiekę revanšą panevėžiečiai užfiksavo penkių pergalių iš eilės seriją, nors su 21 tašku dar neįsiveržė į pajėgiausiųjų aštuonetą.

Įvarčių lietus

Skambiai pirmąjį ratą užbaigė ir Plungės „Babrungas“, 16-ajame ture net 7:1 nušlavęs vieną autsaiderių – Mažeikių „Atmosferą“ ir su 23 taškais pakilęs į 6-ąją vietą. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė legionierius iš Brazilijos Alessandro Pinheiro.

„Žaidėjai atostogauti pradėjo anksčiau laiko. Kažkokia katastrofa, – stebėjosi mažeikiškių vairininkas Evaldas Razulis. – Atrodo, kad komanda potencialo turi, bet dalis futbolininkų tarsi išvis neatvyko į rungtynes.“

23 taškus, kaip ir plungiškiai, turi Vilniaus BFA, bet žaidė rungtynėmis mažiau. Savaitgalį vilniečiai išvykoje 0:2 neprilygo „Marijampolė City“ vyrams, su 28 taškais išlaikantiems 5-ąją poziciją.

Įkandin BFA su 22 taškais ritasi „Šiaulių“ dubleriai, 16-ajame ture 0:3 subyrėję savo aikštėje kaktomušoje su viena lygos autsaiderių – Kauno rajono „Garliava“. Solidžiai šį sezoną startavę šiauliečiai pastaruoju metu atsidūrė gilioje krizėje, pralaimėdami šešis mačus paeiliui įvarčių santykiu 0:17.

Ne ką mažiau darbo per pertrauką laukia ir „Panevėžio“ jaunimo, svečiuose 1:2 nusileidusio Kretingos „Minijai“ ir nepasinaudojusio proga pasprukti iš paskutinės turnyro lentelės vietos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių