Quantcast

Lietuvos čempionės viruso išvengė ir grįš į aikštę

Savaitgalį netikėtai buvo atšauktos Lietuvos moterų futbolo lygos puošmena turėjusios tapti 20-ojo turo rungtynės tarp čempionato lyderių Šiaulių „Gintros-Universiteto“ ir „Kauno Žalgirio“. Lygos atstovų teigimu, nukelti svarbų mačą Kaune galimai privertė COVID-19 viruso grėsmė, tačiau įtarimai nepasitvirtino.

Lietuvos moterų futbolo asociacija sprendimą atšaukti rungtynes priėmė sekmadienį likus keletui valandų iki numatyto jų starto. Pasak organizatorių, sprendimas priimtas gavus žinių iš futbolo klubo „Gintra-Universitetas“, kad daugiau nei penkios žaidėjos pasijuto blogai. Siekiant apsaugoti varžybų dalyvių bei šiauliečių komandos štabo sveikatą, Šiaulių klubas iniciatyva buvo imtasi visų saugumo priemonių - nutrauktas treniruočių procesas, o žaidėjoms, kurioms pasireiškė simptomai, atlikti COVID-19 testai. Testas taip pat buvo atliktas artimai kontaktavusiam personalo nariui. Pasak klubo atstovų, antradienį buvo gauti neigiami atsakymai visiems ištirtiesiems.  Sulaukus atsakymų komanda grįžta į treniruočių procesą, o kada bus sužaistos nukeltos A lygos rungtynės, paaiškės artimiausiu metu.

ki šiol, po karantino atšaukimo, nuo praėjusios vasaros Lietuvoje dėl žaidėjų užsikrėtimo virusu nebuvo nukeltas nei vienas vyrų ar moterų futbolo lygų mačas.Tiesa, prieš porą savaičių numatytu laiku neįvyko rungtynės tarp Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ ir Gargždų "Bangos" merginų, tačiau ne dėl futbolininkių ligos, o apsidraudžiant - dėl to, kad jos galimai turėjo kontaktų su COVID-19 sirgusiais asmenimis.

Turnyrine prasme šiaulietėms mačas Kaune nebuvo svarbus, nes jos dar praėjusią savaitę užsitikrino jau 19-uosius istorijoje čempionių titulus. Po 16 varžybų „Gintros-Universiteto“ sąskaitoje yra tiek pat pergalių bei 48 taškai – maksimalus įmanomas kraitis, tad jos tapo nebepavejamos varžovėms. Kauniečių, tęsiančių aršią kovą dėl vicečempionių vardo, situacija kitokia. Jos su 31 tašku žengia antrojoje pozicijoje ir tik 3 taškais lenkia artimiausią persekiotoją – Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ ekipą. Tad taškai, iškovoti akistatoje su favoritėmis, sustiprintų jų pozicijas lenktynėse dėl antrosios vietos. Juolab, kad sekmadienį vilnietės egzaminuos lygos autsaiderę Šiaulių „ŠSG-FA“ komandą. Tiesa, lemiama gali tapti abiejų komandų akistata paskutiniame ture spalio 4-ąją, kai Vilniaus ir Kauno klubai susitiks tarpusavyje sostinėje.

Tądien į aikštę grįš ir „Universitetas-Gintra“, namuose egzaminuosianti Gargždų „Bangą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
Sveikinu. Gera naujiena
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių