Quantcast

LFF salės futbolo čempionatas plečia geografiją

Lapkričio 2 dieną startuojantis 2019-2020 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) salės futbolo čempionatas nuo šiol vadinsis Optibet Futsal A lyga. Lietuvos futbolo federacijai pavyko pritraukti lygai generalinį rėmėją ir juo tapo didžiausia sporto lažybų kompanija Baltijos šalyse „Optibet“.

„Džiaugiamės sėkmingai besivystančiu federacijos ir „Optibet“ bendradarbiavimu. Kompanija šį rudenį tapo LFF generaline rėmėja, o nuo šiol bus ir Futsal A lygos generaline rėmėja ir prisidės prie šios visame pasaulyje sparčiai populiarėjančios sporto šakos vystymo Lietuvoje“, – sakė federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Lyga šiemet pasipildys ir komanda naujoke Alytaus futbolo klubui „Dainava“ nesugebėjus užtikrinti sklandaus komandos dalyvavimo čempionate, į kovą Optibet Futsal A lygoje stoja visus reikalavimus atitikusi Šiaulių futbolo akademijos „Šiauliai“ komanda.

„Šiauliai ne kartą įrodė, kad yra futbolo miestas tiek didžiajame futbole, tiek moterų futbole bei ugdant jaunąją kartą, tad miesto komandos žingsnis ant Futsal parketo yra natūralus ir sveikintinas“, – pažymėjo Lietuvos salės futbolo asociacijos vadovas Remigijus Daugėla.

Asociacijos direktoriaus teigimu, „Šiaulių“ prisijungimas taip pat palengvins rungtynių planavimą ir organizavimą, kadangi čempionate varžysis lyginis komandų skaičius – dešimt komandų, o ne devynios, kaip buvo planuota anksčiau.

Vilniaus „Turbotransfers“ komandai įvykdžius dalį finansinių įsipareigojimų ir pateikus likusių skolų padengimo grafiką taip pat leista varžytis čempionate.

Paraiškas čempionate taip pat yra pateikę dalyvauti visi praėjusio sezono klubai: Kauno „Vytis“, Gargždų „Pramogos-SC“, Jonavos „Vikingai“, Vilniaus „Turbotransfers“, „Akmenė“, Mažeikių VIP, Vilniaus VDA, Panevėžio „Sportidus“, Vilniaus „Bekentas“. Čempionatas vyks dviem ratais, o stipriausios aštuonios turnyro komandos pateks į ketvirtfinalį, kuriame bus kovojame serijoje iki dviejų pergalių. Analogiška situacija bus ir pusfinalyje bei abiejuose finaluose (didžiajame ir mažajame).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių