Quantcast

LFF ir Lošimų priežiūros tarnyba bendradarbiaus kovoje prieš sutartas rungtynes

Kovoje su rungtynių rezultatų manipuliavimu žengtas dar vienas žingsnis į priekį. Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Lošimų priežiūros tarnybos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos.

Šios sutarties tikslas - užtikrinti LFF ir Lošimų priežiūros tarnybos keitimąsi turima informacija, siekiant efektyvios kovos su sukčiavimo sporte ir sąžiningo, skaidraus lošimų veiklos vykdymo ir užtikrinimo įgyvendinimo Lietuvoje.

"Įvardindama sutartų rungtynių problemą LFF veikia pati ir tuo pačiu supranta, kad kuo daugiau partnerių prisijungia prie šios veiklos, tuo bus lengviau visiems kovoti su šiuo reiškiniu, - teigė LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas. - Šiandien pasirašyta sutartis - startas tolimesniems suplanuotiems žingsniams. Ateityje planuojame vykdyti mokymus ir bendrais kanalais stiprinti šios temos aktualizaciją."

Lošimų priežiūros tarnybos direktoriaus pareigas laikinai einantis Virginijus Daukšys teigė, jog LFF viena iš pirmųjų kreipėsi į juos siekdama bendradarbiauti kovoje su nelegaliomis lažybomis ir korupcija sporte.

"Turime duomenų, jog ši skaudi tema palietė ir mūsų šalies sportą, todėl šiuo metu ypač svarbu yra keistis informacija bei bendradarbiauti su LFF vykdant prevencinę ir drausminę sukčiavimo futbole pažeidimų veiklą. Šios sutarties pagrindu galėsime daryti įvairias akcijas ir taikyti įvairias prevencines priemones", - sakė V. Daukšys.

Pasirašydamas bendradarbiavimo sutartį LFF prezidentas Julius Kvedaras išreiškė viltį, kad ateityje bus sukurtas struktūrizuotas ir praktiškai funkcionuojantis modelis kartu su policijos bei Prokuratūros specialistais, kurie šiuo metu neturi specializacijos šiuo klausimu.

"Tikimės, kad bet kuris pilietis, matydamas neskaidraus žaidimo apraiškas, galės skambinti atsakingoms institucijoms, kurios bus kvalifikuota šiuo klausimu ir reaguos kaip priklauso",- antrino V.Daukšys.

Rungtynių rezultatų manipuliavimas - viena iš didžiausių globalių grėsmių šiuolaikiniam sportui.

LFF su partnerių pagalba skiria vis didesnį dėmesį sutartų rungtynių ir nelegalių lažybų prevencijai ir viena pirmųjų šalyje pradėjo ne tik viešai kalbėti apie šią problemą, bet ir perdavė sukauptą medžiagą teisėsaugos institucijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių