Quantcast

LFF informuoja apie UEFA „HatTrick“ paramos pinigus

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacija (LFF) reaguodama į Lietuvos žiniasklaidoje klaidingai interpretuotą UEFA išplatintą informaciją apie UEFA „HatTrick“ programos skirtus paramos pinigus siekia nuosekliai paaiškinti visą situaciją.

UEFA „HatTrick“ – viena didžiausių pagalbos programų sporto organziacijose

UEFA „HatTrick“ pagalbos programa yra viena didžiausių sporto organizacijų solidarumo ir plėtros programų. Ši programa buvo pradėta 2004 m., po UEFA Europos čempionato Portugalijoje. Remiantis paprasta idėja investuoti didelę dalį Europos čempionato pajamų į futbolo vystymąsi trimis skirtingais būdais: investicija, švietimas, žinių dalijimasis. Programos pagrindinis tikslas – padėti asociacijoms vystyti futbolą, jo infrastruktūrą ir populiarumą Europoje.

UEFA „HatTrick“ programos 4,3 mln. dalies detalizacija 2020-2021 m. birželis:

UEFA „HatTrick“ programos skiriama pinigų suma federacijai sudaro trys dalys:

– 400 tūkst. pagal UEFA „HatTrick“ IV programą skirto finansavimo 2019/2020 metų sezonui likutis (gavimo data 2020 birželio mėn.)

– 2,4 mln. „HatTrik“ V 2020/2021 metų sezono finansavimas, iš kurių 2020 metų dalis yra 1,77 mln.

– 1,5 mln. „HatTrick“ V programos 2020/2021 metų sezonui skirtos projektinės lėšos, kurių gavimui reikalingas projektas. Šių lėšų prioritetinėmis sritims įprastai laikoma futbolo infrastruktūra bei plėtra, tačiau reaguodama į situaciją dėl pasaulinės pandemijos UEFA sudarė galimybes dalį šių lėšų naudoti neigiamoms pasekmėms mažinti, jei tokių atsirastų. Šios lėšos kol kas nėra gautos, taip pat 2020 metų LFF biudžete iš šių projektinių lėšų yra numatyta 4 naujų dangų pirkimas bei Jaunimo rinktinių centro renovacija.

Buvo pakeisti UEFA „HatTrick“ reglamento nuostatai

Balandžio 21 d. vykusioje vaizdo konferencijoje, kurioje dalyvavo visų 55 UEFA narių asociacijų generaliniai sekretoriai, UEFA atstovai bei administracija, remdamiesi UEFA „HatTrick“ biuro pasiūlymais, pateikė UEFA vykdomajam komitetui pasiūlymą iš dalies pakeisti UEFA „HatTrick“ IV ir V nuostatus, siekiant suteikti Nacionalinėms asociacijoms daugiau lankstumo naudojantis „HatTrick“ finansavimu šiuo sudėtingu laikotarpiu. Balandžio 23 d., UEFA vykdomasis komitetas siūlymus patvirtino bei reglamento nuostatus pakeitė. Pakeisti reglamentai visoms futbolo asociacijoms leis lengviau disponuoti finansavimu bei padengti COVID-19 padarinius, jeigu tokių bus.

Esminis pokytis – lankstesnis „HatTrick“ IV programos likučio panaudojimas bei „HatTrick“ V projektinių lėšų panaudojimas ir sričių išplėtimas

„Noriu padėkoti UEFA už tai, kad palengvino lėšų panaudojimo sąlygas bei suprato asociacijų padėtį šiuo laikotarpiu. Vis tik, esminis pokytis yra tas, kad UEFA sudaro galimybę lanksčiau naudoti „HatTrick“ IV ir „HatTrick“ V programų finansavimo dalį. Šie pokyčiai reglamentuose leis lankščiau planuoti ateities projektus bei padengti pandemijos metu atsiradusius finansinius sunkumus.

Suprantu, kad 4,3 mln. suma skamba įspūdingai, tačiau suprantant ir žinant, kokios sumos ir kokiais periodais šią sumą sudaro – viskas tampa paprasčiau. Ši parama skirta 2020–2021 birželio mėn laikotarpiui, o pagrindinės paramos kryptys – infrastruktūros gerinimas ir jaunimo programų vystymas. Už šiuos pinigus keičiame stadionų dangas, atnaujiname treniruočių bazes, padedame kitoms asociacijoms bei prisidedame prie čempionatų rengimo. Dėka šio lankstumo, jau pradėjome dėlioti priemones, kaip perskirstyti LFF biudžetą atsižvelgiant į A, I ir II lygos patirtus nuostolius dėl COVID-19 pandemijos.

Taip pat jau kreipėmės į Vyriausybę su prašymu padėti Lietuvos futbolo klubams, kurie išgyvena sunkius laikus dėl pajamų stygiaus bei toliau aktyviai bendraujame su FIFA ir UEFA“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių