Quantcast

Kriminalinė policija talkins futbolo federacijai

Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai prisijungs prie Lietuvos futbolo federacijos (LFF) kovoje prieš nesąžiningą žaidimą sporte ir manipuliacijas rungtynių rezultatais.

„Policijos pareigūno gyvenimas neįsivaizduojamas be sporto. Palaikome LFF iniciatyvą ir tikimės, kad kartu sugebėsime efektyviau kovoti prieš nesąžiningą žaidimą ir įvairaus pobūdžio manipuliacijas. Žengėme svarbų žingsnį sąžiningo sporto link“, – sako LKPB viršininkas Rolandas Kiškis.

Vienas iš artimiausių darbų, dėl kurio preliminariai susitarta - specialus seminaras, kuriame su Baltijos šalių kriminalinės policijos ir prokuratūros atstovais žiniomis pasidalintų UEFA ir LFF specialistai – praktinės patirties šioje srityje turintys pareigūnai, antradienį pranešė LKPB.

„Jei esate neabejingi futbolui ir norite prisidėti prie šios kovos, kviečiame pasidalinti savo turima informacija apie manipuliacijas rungtynių rezultatais, nelegalias lažybas ar kitas nesąžiningo žaidimo apraiškas“, - ragina policija.

LKPB atstovai ir LFF Tyrimų komiteto nariai neseniai buvo išvykę susitikti su „Europolo“ bei Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) specialistais. Darbinio vizito tikslas – glaudesnis futbolo institucijų bei teisėsaugos atstovų bendradarbiavimas ir veiklos efektyvinimas kovoje prieš bandymus daryti įtaką rungtynių rezultatams.

LKPB viršininko pavaduotojas Edvardas Šileris sako, kad tam tikros informacijos apie šį žalingą sportui reiškinį policija turėjo, tačiau apsilankymas UEFA būstinėje suteikė galimybę sužinoti daugiau ir išsamiau.

„Svečiams iš kriminalinės policijos UEFA atstovai padėjo arčiau susipažinti su sutartų rungtynių sporte mastu ir specifika. Kartu aptarėme situaciją Lietuvos futbole ir bendradarbiavimo galimybes. Tai ypač aktualu dabar, kai artėja naujas sezonas ir ruošiamės dar labiau stiprinti prevencinę veiklą. Mums svarbu, jog tai kuo aktyviau įsitrauktų ir teisėsauga“, - sakė LFF Sąžiningo žaidimo pareigūnas Gerchardas Dunauskas.

Prieš keletą metų LNK televizija skelbė, Lietuvos prokurorai pradeda ikiteisminį tyrimą dėl galimai nupirktų futbolo varžybų. Įtariama, kad iš rungtynių, kurių rezultatas buvo žinomas iš anksto, pelnėsi nusikaltėliai - per lažybų bendroves jie legalizuodavo nešvariai uždirbtus pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių