Quantcast

A. Klimavičius: žaidėjai turės patikimą užnugarį

  • Teksto dydis:

Lietuvoje veiklą pradėjo Profesionalių futbolininkų asociacija (PFA). Jos nariai – didžiojo ir salės futbolo rinktinių, nacionalinės moterų vienuolikės bei A lygos klubų žaidėjai.

Beveik 100 narių vienijančios organizacijos prezidentas – buvęs Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas Arūnas Klimavičius.

PFA generalinis sekretorius – Mindaugas Reinikis, valdybos nariai – Lietuvos rinktinės žaidėjai Egidijus Vaitkūnas ir Justas Lasickas, nacionalinės moterų komandos vartininkė Greta Lukjančukė bei salės futbolo rinktinės kapitonas Justinas Zagurskas.

Asociacija įsteigta siekiant suburti didžiausią Lietuvos profesionalių futbolininkų bendruomenę ir tinkamai atstovauti jos interesams bei, iškilus problemoms, suteikti kvalifikuotą pagalbą – ginčuose, susijusiuose su darbo santykiais, taip pat finansinio raštingumo, lažybų, dopingo, rasizmo prevencijos ir, baigus karjerą, savirealizacijos galimybių informaciją, be to, fizinės ir psichologinės reabilitacijos pagalbą po traumų.

A.Klimavičius, atstovaudamas Maskvos "Dinamo" klubui, tapo pirmuoju Rusijos čempionato legionieriumi, kuris dėl neišmokėtos algos kreipėsi į Sporto arbitražo teismą.

– Skaudžios patirties tikrai esu turėjęs, bet pagrindinė priežastis, dėl kurios asociacija buvo sukurta – futbolininkų poreikis ištikus bėdai kažkur kreiptis. Mano nuomone, mūsų šalyje tokios sklandžiai veikiančios asociacijos, kuri atstovautų futbolininkų teisėms, nebuvo, – sakė A.Klimavičius. – Pasikonsultavau su Lietuvos rinktinės ir kitais žaidėjais, jie mane palaikė.

– Kuo PFA skirsis nuo anksčiau įkurtos Lietuvos futbolo žaidėjų sąjungos (LFŽS)?

– Didžiausias skirtumas tas, kad Lietuvos futbolo žaidėjų sąjungos narių daugumą sudaro dar 20-ajame amžiuje žaidę futbolininkai, o mano vizija skiriasi nuo jų. Matau realius darbus, kuriuos galima padaryti, o LFŽS jie nevykdomi. Galiu drąsiai teigti, kad pirmomis veiklos savaitėmis futbolininkų susidomėjimas mūsų asociacija viršijo lūkesčius. Jeigu būčiau nematęs poreikio, nekurčiau alternatyvios organizacijos.

Pirmomis veiklos savaitėmis futbolininkų susidomėjimas mūsų asociacija viršijo lūkesčius.

– Kokiu būdu padėsite futbolininkams?

– Jau sutarta su viena tarptautine advokatų kontora, kuri specializuojasi sporto teisėje ir sutinka padėti bei yra padėjusi futbolininkams. Žaidėjai turės tikrai tvirtą ir patikimą užnugarį. Be to, šviesime futbolo mokyklų žaidėjus, kuriems iki profesionalios karjeros pradžios ir pirmos darbo sutarties yra likęs vos žingsnis.

– Kaip į jūsų iniciatyvą reagavo Lietuvos futbolo federacija (LFF)?

– Buvau susitikęs su LFF prezidentu Tomu Danilevičiumi, generaliniu sekretoriumi Edgaru Stankevičiumi. Pokalbis buvo tikrai produktyvus. LFF palankiai žiūri į tai, kad PFA nariai yra tiek salės futbolo žaidėjai, tiek moterų rinktinės futbolininkės. Svarbu tai, kad geriausias šalies futbolininkų branduolys yra kartu. LFF pagal savo galimybes žada konsultacijas ir pagalbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių