Quantcast

Keturi įvarčiai „Šiauliams“ sostinėje vilčių nesuteikė

  • Teksto dydis:

30-ajame „SMScredit.lt A lygos“ ture Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai susitiko su lygos autsaideriais „Šiauliais“, o po dviejų skirtingų kėlinių užtikrintai įveikė Saulės miesto atstovus rezultatu 4:1 (0:1).

Šiauliečiams Vilniaus ekipos šiame sezone įveikti taip ir nepavyko. Praėję trys abiejų komandų susitikimai baigėsi žalgiriečių pergalėmis atitinkamais rezultatais 3:2, 6:1 ir 5:0.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo šiek tiek netikėtas ir suteikė daugumai „Šiaulių“ sirgalių vilties, kad neužtikrintai šiame sezone žaidžiantys Saulės miesto futbolininkai gali skaudžiai nubausti čempionų titulą ginančius žalgiriečius.

Nors žaliai baltais marškinėliais vilkintys futbolininkai rungtynes pradėjo labiau užtikrintai, nei priešininkai, tačiau jau 11 žaidimo minutę buvo priversti traukti kamuolį iš vartų tinklo. „Šiaulių“ žaidėjas Aleksejus Godinas sugebėjo prabėgti net pro kelis žalgiriečių gynėjus ir niekieno netrukdomas pasiuntė kamuolį į apatinį vartų tinklą bei dideliam žiūrovų džiaugsmui išvedė savo komandą į priekį.

Lyg iš natų pradėję rungtynes šiauliečiai netruko vėl atiduoti iniciatyvą svečiams, o patys susikoncentravo kantriam darbui gynyboje. Ilgai varžovų aikštės pusėje klaidžiojantys žalgiriečiai dažniausiai nesugebėdavo įveikti tankios varžovų gynėjų linijos ir pavojingų progų nesukurdavo.

24-ąją rungtynių minutę Mantas Kuklys ypač galingai smūgiavo į vartus, o Povilo Valinčiaus atremtą kamuolį į vartus pasiuntė Darvydas Šernas, tačiau teisėjas šio įvarčio neįskaitė – į orą eilinį kartą kilo šoninio teisėjo vėliava, skelbianti užfiksuotą nuošalę.

Progą padvigubinti savo persvarą „Šiaulių“ futbolininkai turėjo 38-ąją minutę, kuomet greitos atakos metu Tomas Birškys kaip viesulas prabėgo kairiuoju aikštės kraštu, tačiau šiauliečio smūgis į vartus buvo netaiklus ir kamuolys išriedėjo į užribį.

Iki kėlinio pabaigos progas pasižymėti buvo susikūrę tiek Linas Pilibaitis, tiek Andro Švrljuga ar Semiras Kerla, tačiau varžovų gynyba nebraškėjo ir rezultatas nepakito – 1:0 priešininkų naudai.

Prieš antrojo kėlinio pradžią vyriausiasis žalgiriečių treneris Valdas Dambrauskas atliko porą pakeitimų sudėtyje, o į aikštę žengė Danielį Romanovskį bei Egidijų Vaitkūną pakeitę Georgas Freidgeimas ir Vytautas Lukša.

Vos prasidėjus antrajai žaidimo daliai žalgiriečiai iškart ėmėsi „tvarkyti reikalus“ ir ne tik išlygino, bet ir per vos penkių minučių atkarpą persvėrė rezultatą. 47-ąją žaidimo minutę po blokuoto M. Kuklio smūgio D. Šernas pirmasis atidarė žalgiriečių įvarčių sąskaitą, o vos po kelių minučių gražiu smūgiu į vartus rezultatą persvėrė kapitonas Deividas Šemberas.

Dviejų greitų įvarčių dėka pasitikėjimą atgavę žalgiriečiai ir toliau neketino sustoti bei toliau atakavo. Itin pagyvinęs žaidimą V. Lukša ne tik dalino perdavimus komandos draugams, bet ir pats nevengė smūgiuoti į vartus, 57-ąją minutę vos nepasižymėdamas įvarčiu. Nuo to komandą išgelbėjo patikimai sužaidęs P. Valinčius.

66-ąją minutę efektingai sužaidęs D. Šernas perkėlė kamuolį per save ir jį prižiūrėjusį gynėją, tačiau jo smūgiuotas kamuolys ir vėl atsidūrė „Šiaulių“ vartininko rankose. Tiesa, vos po minutės surengtoje greitoje atakoje puolėjas dovanų varžovams nebedalino ir užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus – 3:1.

Galutinis taškas buvo padėtas vos po trijų minučių, kuomet priešininkų siaubas D. Šernas kaip ant lėkštės pateikė perdavimą Jurijui Kendyšui, kuris vos iš kelių metrų atstumo galingu smūgiu nuginklavo vartininką ir dar labiau padidino žalgiriečių persvarą – 4:1.

Iki rungtynių pabaigos žalgiriečiai surengė dar kelias pavojingas atakas, o realią progą pasižymėti turėjo po keitimo pasirodęs Eliandro, kuris klaidinamais judesiais paguldė varžovų vartininką ant vejos, tačiau jo smūgiuotą kamuolį priešininkų gynėjas numušė nu vartų linijos ir išgelbėjo nuo dar vieno įvarčio.

Tai buvo jau 25 žalgiriečių pergalė šiame sezone. Surinkę 76 įskaitinius taškus jie ir toliau tvirtai pirmauja čempionate, penkiais taškais lenkdami antroje vietoje esančius „Trakus“.

Kitas rungtynes „Žalgirio“ futbolininkai žais spalio 17 dieną Kaune, kur susitiks su vietos „Spyrio“ ekipa. Rungtynės Dariaus ir Girėno stadione prasidės 15 valandą.

„Šiauliai“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:4 (1:0)

11‘ [1:0] Aleksejus Godinas

47‘ [1:1] Darvydas Šernas

51‘ [1:2] Deividas Šemberas

67‘ [1:3] Darvydas Šernas

70‘ [1:4] Jurijus Kendyšas

Įspėjimai: 30‘ Aleksejus Godinas („Šiauliai“).

Vilniaus „Žalgirio“ sudėtis: Saulius Klevinskas, Egidijus Vaitkūnas (46‘ Georgas Freidgeimas), Deividas Šemberas, Semiras Kerla, Andro Švrljuga, Jurijus Kenyšas, Linas Pilibaitis (73‘ Eliandro), Mantas Kuklys, Donovanas Slijngardas, Danielis Romanovskis (46‘ Vytautas Lukša), Darvydas Šernas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių