Quantcast

Kauniečių pastangos atsimušė į gynybos sieną

„Žaidimas gynyboje tenkina, o puolime yra kur pasitempti“, - pripažino Mindaugas Čepas. Jo auklėtiniai tapo pirmųjų 2023 metų „Optibet A lygos“ sezono lygiųjų bendraautoriais. Šiauliečiai (0:0) pasidalino po tašką su Lietuvos vicečempionais - Kauno žalgiriečiais.

Dėl klimato sąlygų į Marijampolės futbolo maniežą iš Kauno perkeltas mačas laiku neprasidėjo.  Rungtynių dalyviai - „Kauno Žalgirio“ bei FA „Šiauliai“ futbolininkai dėl spūsčių kelyje vėlavo pasiekti varžybų vietą.

Per pirmas 45 minutes komandos daug pavojingų epizodų nesusikūrė. Antono Fase smūgį į tolimąjį vartų kampą atrėmė Lukas Paukštė, kitoje aikštės pusėje pavojingai mušė Eligijus Jankauskas.

Geriausia galimybė pasižymėti priklausė žalgiriečiams: Brahimas Konate iš maždaug 20 metrų atliko stiprų smūgį – kamuolys atsimušė į virpstą.

Antrame kėlinyje taip pat vyko gana atsargus futbolas. Tiesa, žalgiriečiai turėjo vieną nuostabią progą išplėšti pergalę, tačiau po Artūro Dolžnikovo perdavimo debiutavęs Srdžanas Spiridonovičius nepataikė į vartų plotą.

Abi ekipos po 2-ojo turo savo kraityje turi 4 taškus.

„Buvo sunku surasti laisvų erdvių, nes žalgiriečiai kompaktiškai gynėsi. Tą patį galiu pasakyti ir apie savo komandos gynybą. Daug kovos aikštės viduryje, daug prarastų kamuolių. Ypač strigome trečiajame aikštės ketvirtyje, nepavykdavo pristatyti kamuolio puolėjams“, - analizavo "Šiaulių" vairininkas M. Čepas.

„Rezultatas ne toks, kokio tikėjomės. Žinojome, kad šiauliečiai žais aktyviai, spaus mūsų žaidėjus. Žinojome ir tai, kad jie rungtyniaus penkiais gynėjais, bet pradžioje buvome kažkiek sutrikę. Vėliau turėjome nemažai momentų įmušti, bet nepasinaudojome. Paskutinėje atakos fazėje vis pritrūkdavo kokybės, kamuolys neatsidurdavo tose zonose, kur norėdavome. Kai kuriais momentais turėjome sužaisti efektyviau“, - sakė "Kauno Žalgirio" strategas Rokas Garastas.

Pasak trenerio, jis pasimokė iš nesėkmingai susiklosčiusio starto praėjusį sezoną, tiesa, tąsyk nemenkos įtakos turėjo žaidėjų traumų epidemija, kurios šiemet tikimasi išvengti.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Geda Zalgirui. Si sezona turi visus sansus tapti cempionais. Ir tokias progas reikia isnaudoti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių