Quantcast

Bronzą užsitikrinę kauniečiai nori daugiau

„Su dviem raudonomis kortelėmis atsilaikyti iki pabaigos – didelis dalykas. Jei norime pavyti aukščiau esančias komandas, siekti kažko daugiau - negalime barstyti nė taško“, - teigė Rokas Garastas. Jo auklėtiniai - „Kauno Žalgirio“ futbolininkai - minimalia persvara 1:0 svečiuose vėl pranoko„Panevėžio“ komandą.

Žalgiriečiai, triumfavę Panevėžyje, likus keturiems mačams iki finišo A lygoje, pirmą kartą klubo istorijoje jau užsitikrino mažiausiai A lygos bronzos medalius.

Pirmojoje akistatos Panevėžyje dalyje nepavyko pasižymėti nė vienai komandai.

Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei Roko Garasto auklėtiniai turėjo puikią progą išsiveržti į priekį. Linas Pilibaitis galva numetė kamuolį Simonui Urbiui, tačiau pastarasis taip pat galva į vartus pataikyti nesugebėjo.

56-ąją susitikimo minutę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai surengė kontrataką ir jos metu įmušė pirmąjį rungtynių įvartį. Po L.Pilibaičio perdavimo įvartį iš už baudos aikštelės ribų įmušė Egidijus Vaitkūnas.

Likus žaisti mažiau nei dešimčiai minučių iki rungtynių pabaigos padvigubinti kauniečių persvarą galėjo Deividas Šešplaukis. Greitai įžaista standartinė situacija išvedė D.Šešplaukį vieną prieš varžovų vartininką, tačiau pasižymėti nepavyko.

Paskutines penkias rungtynių minutes ir pridėtą laiką „Kauno Žalgirio“ futbolininkai buvo priversti žaisti mažumoje, nes antrą geltoną kortelę gavęs Rimvydas Sadauskas buvo išvytas iš aikštės.

Per likusį laiką Kauno komandai teko atlaikyti galingą varžovų spaudimą, o per pridėtą laiką neteko ir iš aikštės išvyto Pijaus Širvio. Vis tik, gynyboje žalgiriečiai atsilaikė ir iškovojo pergalę. Kauniečių treneris pripažino, kad jo mintyse jau buvo artėjančios UEFA Europos lygos atrankos etapo rungtynės Norvegijoje, tačiau tai anaiptol nereiškia, kad A lygos mačai tapo nesvarbūs.

"Tai mūsų sezono tradicija - galvojame tik apie artimiausias rungtynes, šiuo atveju - Panevėžyje", - dėstė R.Garastas.

 


 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
žaidžia vaikiškai: kol jėgų pradžioje yra stengiasi, vėliau bauduoja, kerta per kojas , užsidaro į gynybą...Gautų golą , tada vėl šokinėtų , bet ar padėtų ? REIKIA žaisti pilną laiką, o ne iki įvarčio...

Užpelkis

Užpelkis portretas
Sveikinimai ! Po 12 metų pertraukos Kauno klubas tapo prizininku. Nors taip neatsakingai gauti raudonas korteles yra žemas lygis. R. Sadauskas - 12 rungtynių, 2 raudonos kortelės ! Košmaras.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių