Quantcast

„Kauno Žalgirio“ klube – vidurio saugas B. Konate

  • Teksto dydis:

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas pasipildė dar vienu nauju futbolininku. Žaliai baltus marškinėlius nuo šiol vilkės Prancūzijos ir Malio pilietybes turintis Brahimas Konate.

26-erių vidurio saugas didžiąją dalį savo karjeros iki šiol praleido gimtojoje Prancūzijoje. „AJ Auxerre“ auklėtinis būdamas vos 19 debiutavo pagrindinėje šio klubo komandoje ir žaidė antroje pagal pajėgumą Prancūzijos futbolo lygoje.

Trejus metus „AJ Auxerre“ klubui atidavęs futbolininkas „Ligue 2“ pirmenybėse sužaidė daugiau nei 60 rungtynių, pelnė 2 įvarčius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

Dar trejus metus B.Konate Prancūzijos antroje lygoje atstovavo Njoro „Chamois“ ekipai, su kuria sužaidė dar 40 rungtynių ir pasižymėjo 2 įvarčiais.

2021-aisiais naujasis žalgirietis pasirašė sutartį su Ispanijos antrosios lygos „Fuenlabrada“ ekipa. Antroje Ispanijos lygoje saugas sužaidė 18 rungtynių, per kurias pasižymėjo dviem tiksliais smūgiais ir rezultatyviu perdavimu. 

Prieš atvykdamas į Kauną B.Konate keletą mėnesių vilkėjo Ispanijos trečios lygos ekipos „Rayo Majadahonda“ marškinėlius.

„Labai džiaugiuosi prisijungęs prie šio klubo. Prieš atvykdamas domėjausi apie „Kauno Žalgirį“ ir sužinojau, kad komanda praėjusiame sezone užėmė antrą vietą lygoje bei žais UEFA Europos Konferencijų lygos atrankoje. Taip pat Kaune buvo įrengtas naujas stadionas. Visa tai mane maloniai nustebino ir paskatino priimti sprendimą čia atvykti“, – kalbėjo „Kauno Žalgirio“ klubo naujokas.

Prancūzijos vaikinų U-20 rinktinėje rungtyniavusio futbolininko prisijungimu džiaugėsi ir komandos vyr. treneris Rokas Garastas.

„Brahimas turi nemažai patirties gana aukštame lygyje ir papildys mūsų saugų grandį. Kaip ir visi šio sezono naujokai, jis buvo pasirinktas pagal komandos žaidimo stilių ir jam puikiai tiks“, – Žalgiris.lt pasakojo ekipos strategas.

Aštuntuoju numeriu pažymėtus marškinėlius pasirinkęs B.Konate tapo jau septintuoju klubo naujoku prieš artėjantį sezoną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių