Quantcast

Kaitrioje aikštėje – kovingos kaimynų kautynės

Keli šimtai jonaviečių, nepaisant vasariškos kaitros, beveik visiškai užpildžiusių miesto dirbtinės dangos stadioną penktadienį išvydo kovingą kaimynų derbį. Jų aistringai palaikoma „Jonavos“ komanda minimalia persvara 1:0 palaužė Kėdainių „Nevėžį“ ir bent iki šeštadienio tapo LFF pirmosios lygos lydere.

Įvykių kupino mačo baigtį lėmė vienintelis Artūro Rocio įvartis antrojo kėlinio pradžioje. 51-ąją min. vidurio saugas iš baudos aikštelės prieigų techniškai permetė kamuolį per „Nevėžio“ vartininką Sergejų Melašenką. Kad nebūtų per lengva atsitiesti svečiams koją pakišo jų pačių gynėjas Karolis Rukuiža, stabdydamas greitą varžovų išpuolį, užsidirbęs raudoną kortelę. Nors ir likę mažumoje kėdainiečiai parodė charakterį – į rungtynių pabaigą surezgė ne vieną pavojingą išpuolį, bet įmušti nesugebėjo.

Solidžiai pirmenybėse startavusi „Jonava” per 4 turus surinko jau 10 taškų ir vienu lenkia pernykštį čempioną Telšių „Džiugą“, Alytaus „Dainavą“ ir Vilniaus „Vytį“. Tiesa, žemaičiai ir dzūkai savo ketvirtojo turo rungtynes žais šeštadienį. Pernykščiai prizininkai vilniečiai tarp lyderių išsiveržė dėka rezultatyvios pergalės (3:2) prieš sostinės „Riterių“ dublerių komandą. Jie svarbiausius klausimus išsprendė dar iki pertraukos, nors nuo 15-osios min. atsilikinėjo 0:1. Į Juozo Lubo įvartį 28-ąją min. pirmasis atsakė Ibrahima Sory Soumah, po 6 min. rezultatą persvėrė Mantas Makutunovičius, o Andrius Kazakevičius 42-ąją min. persvarą padidino. Antrajame kėlinyje „Riteriai B“ sugebėjo tik sušvelninti santykį 2:3. 79-ąją min. pasižymėjo jų legionierius iš Suomijos Akseli Matias Kalermo.

„Riteriai B“ po 4 mačų su 3 taškais rikiuojasi devinti, „Nevėžis” - su 4 taškais – 7-as. Iš viso lygoje rungtyniauja 14 ekipų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ui

Ui portretas
O būna ir nekovingų kautynių? Net nežinojau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių