Quantcast

K. Chvedukas: pats savęs dar nebuvau nurašęs

  • Teksto dydis:

28-erių metų saugas Karolis Chvedukas kvietimo į Lietuvos vyrų futbolo rinktinę sulaukė po ilgo laiko. Iš Marijampolės kilęs futbolininkas Lietuvoje jau daugelio buvo nurašytas, tačiau išvyko į Airiją ir sėkmingas žaidimas ten dar kartą atvėrė duris į nacionalinę komandą.

„Savęs dar nebuvau nurašęs, tik nesitikėjau, kad kvietimo sulauksiu taip greitai. Treneris paskambino, turėjome pokalbį, buvo labai malonu, - sakė K. Chvedukas. - Nuo paskutinių mano rungtynių rinktinėje praėjo pusantrų metų, tai laikas buvo tikrai ilgas. Žaidžiau Airijoje, tačiau patyriau sunkią kulkšnies traumą, teko daryti operaciją ir buvo pusės metų reabilitacija“.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris V. Urbonas K. Chveduką įtraukė į gynybos grandį. Pats futbolininkas teigia, kad geriausiai jaučiasi saugo pozicijoje, tačiau kalbėjo su treneriu apie tokią galimybę ir yra pasirengęs padėti.

„Savęs nelaikau gynėju, daugiau saugų grandyje žaidžiu, tačiau treneris su manimi kalbėjo, kaip aš jausčiausi, jeigu žaisčiau krašto gynėju, - pokalbį prisiminė K. Chvedukas. - Visada galima įžvelgti teigiamų dalykų rinktinės žaidime, o ir pats treneris minėjo po rungtynių, kad tokių mato. Reikia dirbti ir judėsime į priekį. Mes į rinktinę atvykstame dirbti savo darbo ir to palaikymo tikrai norėtus daugiau. Mes turime visi kartu eiti ir siekti tu pergalių“.

Airijoje K. Chvedukas išbandė save dviejuose klubuose - „Dundalk“ ir „Waterford“, o dabar pasirengęs priimti naujus iššūkius. 

„Dabar mano pats didžiausias tikslas, išsigydžius traumą, sugrįžti į kuo geresnį lygį ir bandyti ieškoti naujų iššūkių. Kur mano ateitis? Manau, kad ne Lietuvoje“, - pasakojo K. Chvedukas.

Serbijos ir Lietuvos rinktinių rungtynės Europos čempionato atrankoje vyks pirmadienį 21:45 val. Šį susitikimą tiesiogiai transliuos „LRT Plius“ kanalas ir portalas „lrt.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių