Quantcast

Istorinį laimėjimą išplėšė finišo tiesiojoje

„Labai daug rizikavome, bet tai ir mūsų begalinis noras padėjo laimėti“, - džiaugėsi Andrius Skerla. Viliaus Armanavičiaus tikslus spyris iš artimos distancijos Kauno „Hegelman“ ekipai nulėmė pergalę 2:1 „Optibet“ A lygos atidarymo ture prieš „Kauno Žalgirį“.

Į pirmąją pergalę per tarpusavio susitikimų istoriją „Hegelmann“ futbolininkai ėjo vingiuotu keliu. Pernai A. Skerlos auklėtiniai su žalgiriečiais susitiko keturis kartus ir nė sykio neišsinešė trijų taškų. Šeštadienio dvikova prasidėjo pagal įprastą scenarijų. Iki pertraukos pagrindinė kova virė aikštės viduryje, o komandų atakos didesnio pavojaus nekėlė.

Antrojo kėlinio pradžioje „Kauno Žalgiris“ išsiveržė į priekį. 53-iąją minutę po debiutavusio Marko Pejičiaus perdavimo iš kairiojo krašto taikliu smūgiu vienu lietimu pasižymėjo Gratas Sirgėdas, žaidęs pirmą oficialų mačą po pusmečio, kai gydėsi sunkią traumą.

Vis dėlto per likusį susitikimo pusvalandį iniciatyva priklausė šeimininkams, kurie pelnė du įvarčius. 69-ąją minutę po kilusios sumaišties baudos aikštelėje kamuolį į vartus nuo skersinio pasiuntė Ignas Kružikas, o pirmą pridėto laiko minutę po Salifo Cisse perdavimo pergalingą smūgį atliko Vilius Armanavičius.

„Nemalonu pradėti pralaimėjimu, bet tai nėra mūsų tikrosios galimybės. Šioms rungtynėms dar nebuvome pasiekę tokios sportinės formos ir susižaidimo, kokią norėtųsi matyti A lygos čempionate. Nepavyko įgyvendinti kai kurių taktinių sumanymų ir susitarimų, neprisitaikėme prie varžovų. Ypač tai pasijautė mačo pabaigoje, kai į aikštę žengė atsarginiai žaidėjai“, - komentavo „Kauno Žalgirio“ vairininkas Rokas Garastas.

Iki žaidėjų perėjimo lango Lietuvoje dar liko pora savaičių, tad žalgiriečiai dar dairosi papildymo. Tuo tarpu „Hegelmann“ ekipa naujokų ieškoti neketina.

„Turime daug kvalifikuotų žaidėjų, ant atsarginių suolelio taip pat yra futbolininkų, kurie gali pagyvinti žaidimą, tad aš savo komandos sudėtimi esu patenkintas“, - argumentavo Andrius Skerla.


Šiame straipsnyje: A lygaHegelmannKauno Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių