Quantcast

Įspūdinga pergalė: Lietuvos merginų rinktinė sutriuškino Kazachstaną

  • Teksto dydis:

Antrose Europos merginų U-17 čempionato atrankos mini turnyro rungtynėse Lietuva 7:2 nugalėjo Kazachstaną bei grupėje užėmė antrąją poziciją. Šiose rungtynėse tris įvarčius nugalėtojoms pelnė Ema Kriaučiūnaitė, du – Viltė Švarcaitė, vieną – Agnieška Kazarina.

Lyginant su pirmomis turnyro rungtynėmis prieš Šveicariją, Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Karolis Jasaitis atliko vieną keitimą – diskvalifikuotą Meidą Proscevičiūtę pakeitė Irūna Blaškytė. Ir pačios rungtynės startavo visiškai kitokiu ritmu nei minėtosios prieš Šveicariją.

Lietuvaitėms rungtynių pradžioje priklausė iniciatyva, tačiau šiurkšti klaida lėmė praleistą įvartį. Kazachstano vartininkė toli išsmūgiavo kamuolį, šis peršoko kelias mūsų rinktinės gynėjas. Pirmoji prie kamuolio suskubo Anel Maksat, kuri jį parideno vartų link, Karolina Jasaitytė dar bandė spėti išmušti kamuolį, riedantį į vartus, tačiau to padaryti nesugebėjo.

Nepaisant praleisto įvarčio, lietuvaitės nesutriko.

Likus 11 minučių iki pirmojo kėlinio pabaigos abiejų komandų futbolininkės pamiršo gynybą ir prasidėjo tikra įvarčių fiesta. Iš pradžių po puikaus A.Kazarinos reido dešiniuoju kraštu ir perdavimo į baudos aikštelę, iš kelių metrų pasižymėjo E.Kriaučiūnaitė.

Vos po 3 minučių dar po vieno reido tuo pačiu dešiniuoju kraštu A.Kazarina pati smūgiavo į tolimąjį apatinį vartų kampą ir K.Jasaičio auklėtinės pirmąsyk išsiveržė į priekį.

Pajutusios, kad gali lengvai apžaisti varžoves, lietuvaitės ir toliau metėsi į ataką, tačiau už tai buvo nubaustos. Šiurkšti gynėjų klaida visiškai nepavojingoje situacijoje leido kazachėms išlyginti rezultatą, kai savo antrąjį įvartį pelnė A.Maksat.

Nepaisant to, kad iki kėlinio pabaigos buvo likusios vos kelios minutės, tuo įvarčiai nesibaigė. Užčiuopusios silpną varžovių vietą, lietuvaitės surengė eilinę ataką dešiniuoju kraštu, iš kurio buvo atliktas perdavimas, smūgį atliko V.Švarcaitė ir po rikošeto kamuolys kirto kazachių vartų liniją.

Sužaidus trečdalį antrojo kėlinio vėl sužibo V.Švarcaitės žvaigždė. Pastaroji per 2 minutes po dviejų labai gerų komandos draugių perdavimų smūgiavo taip šaltakraujiškai, kad A.Anuarbek išgelbėti savo komandos neturėjo jokių galimybių.

Likus dešimčiai minučių iki dvikovos pabaigos, savo antrąjį įvartį pelnė E.Kriaučiūnaitė. Po itin tikslaus perdavimo į baudos aikštelę, E.Kriaučiūnaitė užtikrintu smūgiu į tolimąjį vartų kampą darsyk varžovių vartininkei tiesiog nepaliko galimybių.

Likus šešioms minutėms, K.Jasaitis atliko trigubą keitimą, leisdamas prie pergalės prisiliesti ir daugiau savo auklėtinių. Per tą likusį laiką lietuvaitės ir toliau užtikrintai valdė situaciją aikštėje ir tai įtvirtino dar vienu tolimu E.Kriaučiūnaitės įvarčiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Oho, kokios merginos !!! Sutriuškino Kazachstaną !!! Dabar triuškinkite rusiją!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių