Quantcast

Iki trofėjų – vos keli žingsniai: pasaulio salės futbolo čempionato pusfinalis jau netrukus

"Ar baudiniai – loterija? Yra dalis tiesos, nes sėkmę lemia ne vien Fortūna, bet ir tai, kaip atlikti namų darbai", – po pralaimėto mačo Argentinos salės futbolo rinktinei sakė vartininkas rusas Dmitrijus Putilovas.

Skirtingi charakteriai

2016-ųjų pasaulio salės futbolo vicečempionė Rusijos futbolo sąjungos (RFS) ekipa ketvirtfinalyje po baudinių serijos 4:5 pralaimėjo planetos čempionų titulą ginantiems argentiniečiams.

Pagrindinis Kaune įvykusio mačo laikas ir du papildomi kėlinukai baigėsi rezultatu 1:1. Baudinius tiksliau smūgiavo Argentinos futbolininkai.

"Mūsų treneris pateikė daug informacijos, kaip 6 m baudinius muša kiekvienas argentinietis, kartu nagrinėjome vaizdo įrašus, tad lemiamam išbandymui pasirengėme gerai. Vis dėlto yra dalykų, kurių neįmanoma susidėlioti ant lėkštutės", – svarstė D.Putilovas.

"Baudiniai – psichologijos sritis. Smūgiuojantysis privalo būti 100 proc. užtikrintas savimi, nedvejoti nė akimirkos. Šįkart varžovai buvo tvirtesnio charakterio", – pripažino RFS rinktinės strategas Sergejus Skorovičius.

Pergalė: brazilus į pusfinalį išvedė komandos kapitono Rodrigo (dešinėje) įvartis. / FIFA nuotr.

Ypatinga akistata

Pusfinalio rungtynes argentiniečiai žais su brazilais, kurie ketvirtfinalyje 1:0 palaužė Maroko komandą.

Jeigu pasaulis nori, kad būtume genialūs individualistai – tebūnie, tačiau klubuose, o ne nacionalinėje rinktinėje.

"Tai bus ypatingas mačas, vertas finalo, – teigė Argentinos ekipos kapitonas Leandro Cuzzolino. – Mes gauname žinučių iš visų šalies kampelių: iš Buenos Airių ir Santa Kruso, iš Mendosos ir Formosos bei kitų provincijų. Dėkojame už palaikymą ir pažadame: pergalės sieksime iš širdies."

"Kai manęs klausia apie lyderius, atsakau: mūsų pagrindinis žaidėjas – komandinis darbas. Savo futbolininkams prieš ketvirtfinalį pakartojau ir tai padarysiu prieš kitas rungtynes: jeigu pasaulis nori, kad būtume genialūs individualistai – tebūnie, tačiau klubuose, o ne nacionalinėje rinktinėje, nes jos dvasia ir jėga – ne asmeninės kiekvieno mūsų ambicijos", – tvirtino Brazilijos salės futbolininkų strategas Marquinhosas Xavieras.

Mūsiškiai – 20-oje vietoje

Vakar ketvirtfinalyje jėgas išmėgino Ispanijos ir Portugalijos bei Irano ir Kazachstano ekipos.

Kaip pildosi (arba ne) šio pasaulio čempionato prognozės?

Sirgaliai: "Olimpo" futbolo mokyklos auklėtiniai – Argentinos rinktinės gerbėjai, tarp žiūrovų buvo ir Lietuvos nacionalinės vienuolikės strategas V.Ivanauskas. / Evaldo Šemioto nuotr.

Portalas "FutsalFeed" favoritais buvo įvardijęs Brazilijos, Ispanijos, Argentinos, RFS, Portugalijos futbolininkus.

Tarp juodųjų arkliukų, iš kurių tikėtasi staigmenų, – Irano, Kazachstano, Paragvajaus, Maroko, Serbijos, Čekijos, Uzbekistano, Japonijos, Tailando, Kosta Rikos, Egipto atstovai.

Galutinė Lietuvos rinktinės vieta – 20-a. Žemesnėse pozicijose – Panamos (21), Angolos (22), Saliamono salų (23) ir JAV (24) komandos.

Rezultatai

Ketvirtfinalis. Marokas–Brazilija 0:1 (0:1). Vilnius, "Avia Solutions Group" arena, 1 516 žiūrovų. Įvartis: 11 min. Rodrigo (0:1).

Ketvirfinalis. Rusijos futbolo sąjunga (RFS)–Argentina 4:5 (0:0, 1:1, baudiniai 4:5). Kaunas, "Žalgirio" arena, 1 108 žiūrovai. Įvarčiai: 25 min. L.Cuzzolino (0:1), 35 min. A.Antoškinas (1:1). Baudinius realizavo: L.Bolo Alemany, S.Basile, M.Edelsteinas, A.Claudino, P.Taborda (visi – Argentina) ir Robinho, E.Lima, A.Antoškinas, J.Asadovas (visi – RFS), nerealizavo D.Stazzone, L.Cuzzolino (abu – Argentina) ir S.Abramovas, I.Čiškala, Romulo (visi – RFS).

Pusfinalis

Rugsėjo 29 d. 20 val. Brazilija–Argentina (Kaunas, "Žalgirio" arena).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių