Quantcast

Į Lietuvą atvyks Ukrainos futbolo žvaigždžių trio

  • Teksto dydis:

Ukrainos futbolo rinktinės treneris, praeityje garsus futbolininkas, Andrejus Ševčenka paskelbė preliminarią savo komandos sudėtį Europos čempionato atrankos rungtynėms su Lietuva.

Ukrainiečiai į Vilnių ruošiasi atvykti beveik stipriausios sudėties. Po 11 mėnesių pertraukos prie pagrindinių ekipos lyderių Jevgenijaus Konopliankos iš „Schalke“ (Vokietija) bei Oleksandro Zinčenkos iš „Manchester City“ (Anglija) prisijungs ir Andrijus Jarmolenka. 36 įvarčius rinktinei pelnęs „West Ham“ (Anglija) žaidėjas šiame atrankos cikle dar nerungtyniavo ir apskritai didelę praėjusio sezono dalį Anglijoje praleido dėl traumos.

Ukrainos rinktinės 24 pavardžių sąraše - beveik visi žaidėjai, kurie birželį rungtyniavo prieš Serbiją (5:0) ir Liuksemburgą (1:0). Dėl traumų komandai nepadės tik po keitimo rungtyniavę žaidėjai: „Kayserispor“ puolėjas Artiomas Kravecis iš ir „Šachtar“ saugas Viktoras Kovalenka.

A. Ševčenka į rinktinės sudėtį pasirinko lygiai žaidėjų iš šalies grandų Donecko „Šachtar“ ir Kijevo „Dinamo“ – po 7. Komandoje bus 10 legionierių. 4 žaidžia Belgijos čempionate, iš jų net 3 – „Gent“ komandoje.

Į komandos rezervą patekęs Jevgenijus Šachovas neseniai prisijungė prie „Lecce“ (Italija) klubo, kuriam atstovauja ir Lietuvos jaunimo rinktinių narys Edgaras Dubickas.

Ukrainiečiai į treniruočių stovyklą renkasi rugsėjo 2-ąją Kijeve, o rugsėjo 5 dieną išvyks į Vilnių. Rungtynės tarp Lietuvos ir Ukrainos bus žaidžiamos rugsėjo 7-ąją LFF stadione nuo 19 val.

Ukrainiečiai taip pat planuoja Dnipre žaisti kontrolines rungtynes rugsėjo 10-ąją su Nigerija. Lietuvos rinktinės tą dieną laukia akistata namuose su Europos čempione Portugalija.

Ukrainos rinktinės sudėtis

Vartininkai:

Andrij Piatov (Donecko „Šachtar“),

Denys Boiko (Kijevo „Dinamo“),

Andrij Lunin („Valladolid“, Ispanija).

Gynėjai:

Serhiy Kryvcov, Mykola Matvijenko, Serhij Bolbat (visi trys – Donecko „Šachtar“),

Mykyta Burda, Vitalij Mykolenko, Oleksandr Karavajev (visi trys – Kijevo „Dinamo“),

Ihor Plastun („Gent“, Belgija),

Eduard Sobol („Club Brugge“, Belgija).

Saugai:

Jevhen Konoplianka (Gelzenkircheno „Schalke“, Vokietija),

Andrij Jarmolenko (Londono „West Ham“, Anglija),

Ruslan Malinovskij (Bergamo „Atalanta“, Italija),

Oleksandr Zinčenko („Manchester City“, Anglija),

Roman Bezus („Gent“, Belgija),

Marian Šved (Glazgo „Celtic“, Škotija),

Viktor Cyhankov, Vladimir Šepeliev, Vitalij Bujalskij (visi trys – Kijevo „Dinamo“),

Taras Stepanenko, Marlos Romero Bonfim (abu – Donecko „Šachtar“).

Puolėjai:

Roman Jaremčuk („Gent“, Belgija),

Junior Moraes (Donecko „Šachtar“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių