Quantcast

Gynėjas gimtadienį pažymėjo įvarčiais

Pirmos lygos antrasis ratas prasidėjo paradoksaliai. Pažiūrėjus į turnyro lentelę atrodo, jog visos pirmaujančios komandos 14-ajame ture ramiai įsirašė po tris taškus, bet iš tiesu net keturi iš penkių lyderių laimėjo tik po dramatiškos kovos.

Keturi įvarčiai – dar ne viskas

Mindaugo karūnavimo dieną Pirmos lygos turnyro dalyviai pažymėjo aikštėje - ir ne šiaip sau, o net 29 įvarčiais – septyneriose rungtynėse pelnyta vidutiniškai po 4 įvarčius! Daugiausia jų sukrito per Klaipėdos „Neptūno“ ir „Panevėžys“ B ekipų akistatą. 64-ąją min., mušdamas savo antrąjį ir komandos 4-ąjį įvartį, Eimantas Abramavičius negalėjo net pagalvoti, kad milžiniškos persvaros (4:0) panevėžiečiams neužteks ramiai pabaigti rungtynes Klaipėdoje.

Tačiau „Neptūno“ futbolininkai manė kitaip. Legionierius iš Baltarusijos Maksimas Lukaševičius įmušė dusyk, vieną pridėjo sagas Vladislavas Kučerovas ir komandas skyrė jau tik vienas taiklus smūgis. Svečių laimei mačo laikas ištiksėjo ir teisėjas paskelbė jų pergalę 4:3.

Panevėžiečiai su 24 taškais įsitvirtino 5-ojoje pozicijoje, žemiau esantį Plungės „Babrungą“ lenkdami 2 taškais, bet gerokai atsilikdami nuo laipteliu aukščiau žengiančio Kazlų Rūdos „Šilo“. Tuo tarpu „Neptūnas“, trečias rungtynes iš eilės pralaimėjęs minimaliu skirtumu, su 16 taškų nusirito į 10-ąją vietą.

Kapitonas rodė pavyzdį

Kol Lietuva šventė Valstybės dieną, Vilniaus BFA kapitonas Lukas Valvonis skambiai atšventė ir savo gimtadienį. Liepos 6-ąją 24-erių metų sukaktį pažymėjęs vilnietis sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių. Gynėjo pozicijoje žaidžiantis atletiškas futbolininkas 8-ąją ir 17-ąją min. pelnė du įvarčius, įtvirtindamas komandos draugo Džonio Gabrieliaus Puzo jau 4-ąją min. pradėtą darbą. BFA išvykoje 3:1 nukovė gerokai aukščiau lygos rikiuotėje buvusią Mažeikių „Atmosferą, o mačo herojus plačiai šypsojosi.

„Malonu taip pažymėti gimtadienį, bet mūsų planas toks ir buvo – kuo greičiau pasiekti įvarčius, o vėliau laikyti sau palankų rezultatą“, - pasakojo L. Valvonis.

Savaitgalį 4:2 pranokę ir kur kas daugiau taškų turinčius „Babrungo“ futbolininkus, vilniečiai jau pakilo į 9-ąją poziciją (16 taškų). „Atmosfera“ su 22 taškais lieka septinta.

Stigo jėgų

Dviejų dienų poilsio, matyt, neužteko „Šiaulių“ futbolininkams. Prieš tai, 13-ajame ture, Šiauliuose vykęs bekompromisinis mūšis su „Jonava“ abiems lyderiams, galima sakyti, buvo 6 taškų vertės – prie „Šiaulių“ sąskaitą papildžiusių 3 taškų reiktų pridėti dar tiek pat, nes jų negavo pagrindiniai konkurentai. Tačiau pergalė prieš jonaviečius gerokai nualino Mindaugo Čepo auklėtinius. 14-ajame ture jie vos nenubraukė savo sunkiai pasiekto laimėjimo. Rungtynėse Marijampolėje su „Sūduva“ B pergalingas įvartis įmuštas tik per teisėjo pridėtą laiką. Iš pradžių Karolis Mantinis 34 min. išvedė svečius į priekį, bet 84 min. Vytautas Žemaitis stipriu šūviu rezultatą išlygino. Šiauliečius 92-ąją min. išgelbėjo labiausiai patyręs jų puolėjas Vaidas Viktoravičius.

Vangiai 14-ajame ture aikštėje judėjo ir „Jonavos“ futbolininkai. Lygos lyderiai Plungėje turėjo šturmuoti šeimininkų vartus po to, kai šie prieš pat pirmojo kėlinio pabaigą pasiekė išlyginamąjį įvartį (1:1). Favoritų pastangas atakoje vainikavo Andriaus Kazakevičiaus rezultatyvus kirtis 67-ąją min., lėmęs 13-ąją „Jonavos“ pergalę per 14 mačų. Pirmąjį įvartį Plungėje jonaviečiams pasiekė Marius Ganusauskas, bendroje snaiperių įskaitoje su 14 rezultatyvių smūgių pagaliau pavijęs į aukštesnę pakopą persikėlusį „Babrungo“ brazilą Henrique.

Grįš liepos pabaigoje

Atokvėpio karštomis vasaros dienomis reikia ir žemesnėje turnyro lentelės dalyje esantiems dalyviams. Ypač Gargždų „Banga“ B jaunimui, trečiadienį net 0:4 kapituliavusiam Vilniuje prieš „Žalgirį“ B. Žalgiriečiai su 30-čia taškų neužleidžia trečiojo podiumo laiptelio. Tiesa, nuo persekiojančio „Šilo“ juos skiria tik taškas. Kazlų Rūdos futbolininkai vėl parodė charakterį, namuose 3:2 išplėšdami pergalę prieš Kretingos „Miniją“. Žemaičiai du kartus lygino rezultatą, bet nenuilstantis Ramūnas Mačežinskas 72-ąją min. nusvėrė svarstykles šeimininkų naudai.

Sunkiai pranašumą įrodė ir Vilniaus „Riteriai“ B, savo aikštėje 2:1 pranokę bendraamžius iš „Kauno Žalgirio“ B. Pergalę vilniečiams lėmė 18-mečio naujoko iš Suvalkijos Sauliaus Vikerto įvartis 25-ąją min.

Dabar Pirmos lygos ekipos turės pertrauką iki liepos 30-osios, kai stos į 15-ojo turo mūšius.


Šiame straipsnyje: BFAįvarčiaifutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
O kodėl K Žalgiris B surinkęs tik 3 taškus ? Kam reikalinga tokia komanda ? Kur "K Žalgirio futbolo akademijos" auklėtiniai ? Ar yra žmonės, kurie teikia kažkokią ataskaitą už šios biudžetinės įstaigos veiklą ir nešą konkrečią atsakomybę, ar čia vyksta tik tylus pinigų įsisavinimas ?! Kur žiūri miesto valdžia ? Lietuvos futbolas yra daunų lygyje jei lyginti su tikraja Europa, bet ir toliau visiems poch.... . Nusiperka negrų Afrikoje ir viskas OK. Babrungo su Nevėžiu įveikti negali ir viskas gerai. Toliau visi gauna atlyginimus - visuomenei poch..., o valdžiai irgi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių