Quantcast

Greta istorinių futbolo laimėjimų – naujos eilutės

Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionato finalo turnyre jau užfiksuota šūsnis įvairių rekordų, tačiau kai kurie jų nublanksta prieš visų laikų istorinius pasiekimus.

Kol kas lankomiausios buvo Argentinos ir Meksikos futbolininkų rungtynės – jas „Lusail Iconic“ stadione stebėjo 88 966 žiūrovai.

Į pirmą penketuką taip pat patenka portugalų ir urugvajiečių mačas (88 688 sirgaliai), Argentinos ir Saudo Arabijos ekipų dvikova (88 012), brazilų ir serbų mūšis (88 103), ispanų ir vokiečių akistata (68 895).

Meksikos televizijos kanalų „Televisa-TUDN“ ir „Azteca“ duomenimis, šios šalies vienuolikės rungtynių su argentiniečiais transliaciją stebėjo 40,5 mln. žiūrovų. Tai rekordinė auditorija.

Vargu ar kada nors bus pagerintas 1950-ųjų rekordas, kai Rio de Žaneire, legendiniame stadione „Maracana“, brazilų ir urugvajiečių mačą žiūrėjo 173 850 futbolo aistruolių (kitų šaltinių duomenimis, 199 854 ar net 210 000).

Šiandien vyksiančioms Kosta Rikos ir Vokietijos ekipų rungtynėms vadovaus teisėja prancūzė Stephanie Frappart, o jai talkins brazilė Neuza Back, meksikietė Karen Diaz Medina ir Hondūro atstovas Saidas Martinezas.

38-erių metų S. Frappart – pirma moteris, vyrų futbolo pasaulio čempionato mačo pagrindinė teisėja. Per savo karjerą ji yra dirbusi pasaulio ir Europos čempionatų atrankos, Čempionų lygos varžybų arbitrų brigadose.

Jau žinoma, kad A grupės nugalėtojai Nyderlandų futbolininkai gruodžio 3-iąją aštuntfinalyje išmėgins jėgas su JAV komanda, o B grupėje nesėkmių nepatyrę anglai dėl bilieto į ketvirtfinalį gruodžio 4-ąją susikaus su Senegalo vienuolike.


Diena po dienos

Gruodžio 1 d. E grupėje Japonija–Ispanija ir Kosta Rika–Vokietija, F grupėje Kroatija–Belgija ir Kanada–Marokas.

Gruodžio 2 d. G grupėje Serbija–Šveicarija ir Kamerūnas–Brazilija, H grupėje Gana–Urugvajus ir Pietų Korėja–Portugalija.


Rezultatai

A grupėje Ekvadoras–Senegalas 1:2 (rungtynes stebėjo 44 569 žiūrovai), Nyderlandai–Kataras 2:0 (66 784 žiūrovai).

B grupėje Velsas–Anglija 0:3 (44 297 žiūrovai, du įvarčius įmušė M. Rashfordas), Iranas–JAV 0:1 (42 127 žiūrovai).




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių