Quantcast

Geriausiu jaunuoju mėnesio futbolininku tapo veržlusis „Palangos“ puolimo lyderis

  • Teksto dydis:

Šio sezono Lietuvos futbolo A lygoje „Palanga“ nepasižymi gera gynyba, tačiau atakos smaigalyje turi futbolininką, kuris yra didelė grėsmė kiekvienam varžovui.

Kurorto ekipos atakų lyderis ir vienas rezultatyviausių čempionato žaidėjų Idrisas Umajevas sulaukė įvertinimo – tapo geriausiu jaunuoju balandžio mėnesio čempionato žaidėju.

Daugiau nei pusę savo komandos įvarčių šiame sezone pelnęs čečėnas balandį išsiskyrė puikiu žaidimu, trys sykius pasiųsdamas kamuolį į varžovų vartų tinklą bei atlikdamas vieną rezultatyvų perdavimą.

I. Umajevas pelnė pergalingą įvartį dvikovoje su Klaipėdos „Atlantu“, prisidėjo prie netikėtos pergalės prieš Kauno „Stumbrą“ ir sykį nuginklavo Vilniaus „Riterių“ vartininką. Be to, Grozno „Achmat“ klubui priklausantis puolėjas atliko rezultatyvų perdavimą mače su Vilniaus „Žalgiriu“.

Grozno klube nedaug šansų pasireikšti gavęs I. Umajevas laikomas vienu talentingiausių savo amžiaus Rusijos puolėjų ir tai neturėtų stebinti – dabartinis „Palangos“ lyderis savo rezultatyvumu išsiskirdavo Rusijos „Premier“ lygos ekipų jaunimo pirmenybėse.

„Jau kurį laiką buvau „Achmat“ klubo sudėtyje, bet čempionato mačuose taip ir nerungtyniavau, nors daug kartų būdavau įtrauktas į rungtynių paraišką. Sužaidžiau vienerias rungtynes taurės varžybose, džiaugiuosi, kad debiutinių rungtynių baudinių serijoje pavyko realizuoti lemiamą smūgį, kuris padėjo komandai patekti į kitą etapą, – dvikovą su Chabarovsko SKA prisiminė puolėjas. – Žaisti „Achmat“ klube buvo mano vaikystės svajonė. Vis dėlto treneriai turbūt manė, kad tam esu nepakankamai pajėgus. Tai yra jų teisė. Myliu futbolą ir noriu jį žaisti. Dirbsiu tam, kad rasčiau komandą, kuriai aš būčiau reikalingas – Europoje arba Rusijoje.“

Iš viso penkis įvarčius savo sąskaitoje turintis čečėnas džiaugiasi tuo, jog gauna daug laiko pasireikšti A lygoje, tačiau apgailestauja dėl kol kas gana kuklių „Palangos“ rezultatų. Artiomo Gorlovo treniruojamas klubas šiuo metu turnyro lentelėje žengia šeštas ir taip pat 7 taškus turintį „Atlantą“ lenkia dėl laimėtų tarpusavio rungtynių. 

„Žaidimo laiku „Palangoje“ tikrai nesiskundžiu. Deja, man labai apmaudu dėl to, kad, nepaisant trenerių ir komandos vadovybės pastangų, mums nepavyksta džiuginti sirgalių rezultatyviu žaidimu ir gera vieta turnyro lentelėje. Čia ramus treniruočių ritmas, nėra tolimų skrydžių. Didelį įspūdį paliko Lietuvos ir Palangos miesto grožis, o žmonės labai paslaugūs ir malonūs“, – teigė I. Umajevas.

„Palangos“ puolėjui didžiausią konkurenciją sudarė balandį atsiskleidęs Marijampolės „Sūduvos“ atstovas Eligijus Jankauskas, „hetriku“ mače su „Riteriais“ pasižymėjęs „Kauno Žalgirio“ saugas Edvinas Kloniūnas bei „Riterių“ puolėjas Teremas Moffi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių