Quantcast

Futbolo virtuozas D. Maradona nesigyrė titulais

"Kai gydžiausi psichiatrijos klinikoje, vienas veikėjas tvirtino esąs Napoleonas, kitas – Jose de San-Martinas, kovų už Argentinos nepriklausomybę lyderis, tačiau niekas netikėjo, kad aš – Maradona", – viename interviu sakė legendinis futbolininkas Diegas Maradona.

Įvardijo geriausiąjį

Tąkart jis dar pridūrė: "Todėl nėra prasmės diskutuoti, kas yra geresnis – aš ar Pele. Bet kas pasakys, kad aš."

Lapkričio 25-ąją anapilin iškeliavęs 1986-ųjų pasaulio čempionas D.Maradona kartu su žymiuoju brazilu Pele, triskart pasaulio čempionu, laikomi iškiliausiais visų laikų futbolininkais.

Pats argentinietis geriausiuoju vadino savo tautietį Tomą Carlovichių – mažai žinomą futbolininką, nežaidusį nacionalinėje rinktinėje, neiškovojusį skambių titulų.

Apsimečiau, lyg nebūčiau pažeidęs taisyklių. Tai negerai, tačiau yra skirtumas, kai taip elgiesi sąmoningai ar kai esi apimtas kovos azarto.

Tačiau D.Maradonai pritardavo net tokie futbolo strategai kaip Cesaras Menottis ar Carlosas Bilardas, Marcelas Bielsa ar Jose Pekermanas, Jorge Valdano.

Kas buvo T.Carlovichius, arba kitaip – El Trinche?

Rinktinė ar žvejyba?

Futbolo žinovų nuomone, El Trinche nesiaukojo sportui beatodairiškai, nesiveržė į lyderius, tačiau jei žaidė – tai iš širdies.

Jis neskirstė varžybų į elito ir kiemo, o kai buvo pakviestas į Argentinos rinktinės treniruočių stovyklą, mieliau pasirinko ne ją, o žvejybą – nes mėgo laisvę ir elgėsi taip, kaip jam priimtiniausia.

Legenda: prieštaringa "Dievo ranka" – D.Maradonos dvikova su Anglijos ekipos vartininku P.Shiltonu. / gettyimages.com nuotr.

El Trinche nerūpėjo rungtynių rezultatas: jei buvo geros nuotaikos – kovėsi iš paskutiniųjų, jei ne – galėjo tiesiog prisėsti ant kamuolio vidury aikštės, nepaisydamas staugiančių tribūnų.

Argentinos futbolo romantiku vadinamas T.Carlovichius – savo gimtojo miesto Rosarijaus, kuriame, sumuštas užpuolikų, ir mirė, simbolis. Talentu jis nenusileido ryškiausioms šaliems futbolo žvaigždėms, bet to nesureikšmino – baigęs karjerą dirbo mūrininku.

Atkeršijo anglams

D.Maradona, išgarsėjęs "Dievo rankos" įvarčiu, įmuštu Anglijos rinktinei per 1986 m. pasaulio čempionato ketvirtfinalį, ir anksčiau ne itin sąžiningu būdu yra nuginklavęs varžovų vartininkus.

Vienas atvejų – kai jis jaunystės metais atstovavo "Asociacion Atletica Argentinos Juniors" komandai.

"Varžovai matė, kad liečiau kamuolį ranka ir puolė prie teisėjo, tačiau jis vis tiek įskaitė įvartį, o aš apsimečiau lyg nebūčiau pažeidęs taisyklių. Žinau, kad tai negerai, tačiau būna skirtingų situacijų: vienas dalykas, kai elgiesi sąmoningai, blaivia galva, ir kitas, kai esi apimtas kovos azarto", – svarstė D.Maradona.

Virtuozas: vienam varžovui sustabdyti D.Maradoną buvo neįmanoma misija. / AFP nuotr.

Jis yra pripažinęs, kad ir 1986-ųjų įvartį įmušė ne pagal taisykles.

"Niekada to neneigiau. Viskas įvyko žaibiškai, tad teisėjas nieko nepastebėjo. Džiaugiausi bent tokiu būdu atkeršijęs anglams už karą dėl Folklando salų", – papasakojo pasaulio čempionas.

Pažįstami: D.Maradona su Kubos lyderiu Fideliu Castro buvo susitikęs ne kartą. / "Reuters" nuotr.

Daugiavaikis tėvas

D.Maradona su pirmąja žmona Claudia Villafane yra susilaukę dukrų Dalmos ir Gianinnos.

Artimieji: futbolo žvaigždė su pirmąja žmona Claudia (kairėje) ir dukromis Dalma ir Gianinna. AFP nuotr.

"Visi kiti vaikai – mano pinigų ir klaidų pasekmė", – pareiškė futbolininkas.

Vis dėlto po užsitęsusių teismų jam teko oficialiai pripažinti, kad taip pat yra sūnų Diego (jo susilaukė Italijoje su madų žvaigžde Cristina Sinagra) ir Diego Fernando (motina – širdies draugė Veronica Ojeda) bei dukros Janos (ją pagimdė naktinio klubo darbuotoja Valeria Sabalain) tėvas.

Dar trys D.Maradonos palikuonys (Joana, Lu ir Javielito) gimę Kuboje, kur jis gydėsi 2003–2005 m.

Nepatvirtinta, ar Natalijos Garat sūnus Santiago Lara taip pat yra ir D.Maradonos vaikas.

Pernai Argentinos televizijos laidų vedėja 23-ejų metų Magali Gil pareiškė, kad yra legendinio žaidėjo dukra.


Šiame straipsnyje: futbolaslegendaDiegas Maradona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Napoli

Napoli portretas
Kam skirtas šis straipsnis ir apie ką jis ? KD tokiais straipsniais virsta pamazgų duobe.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių