Quantcast

Futbolo vadovai rinktinės strategą išklausys gruodį

"Norime išeiti į kitus metus su pergale", – prieš paskutinį 2021-aisiais tarptautinį mačą kalbėjo Lietuvos futbolo rinktinės strategas Valdas Ivanauskas. Deja, lūkesčiai neišsipildė.

Skaudžios lygiosios

Mūsų šalies futbolininkai Vilniuje draugiškas rungtynes su Kuveito nacionaline komanda sužaidė 1:1.

Lietuvos ekipoje debiutavo 22-ejų metų vartininkas Titas Krapikas ir aštuoniolikmetis puolėjas Armandas Kučys.

"Rezultatu nesu patenkintas nei aš, nei žaidėjai. Tikrai buvome geresni", – po varžybų pareiškė V.Ivanauskas.

Tad galutinė 2021 m. suvestinė – neigiama: viena pergalė (3:1 įveikti bulgarai), vienos lygiosios (1:1 su Kuveito atstovais) ir vienuolika pralaimėjimų (0:4 – Kosovo ekipai, 0:1 ir 0:4 – Šveicarijos, 0:2 ir 0:5 – Italijos, 0:1 – Estijos, 1:3 – Latvijos, 0:4 – Ispanijos, 1:4 ir 0:1 – Šiaurės Airijos, 0:1 – Bulgarijos).

Vadovaujant V.Ivanauskui (jam vyriausiojo trenerio pareigos buvo patikėtos šiemet rugpjūtį), Lietuvos rinktinė sužaidė septynerias rungtynes (viena pergalė, vienos lygiosios ir 5 nesėkmės).

Kelias – teisingas

"Per tuos mėnesius, kiek teko dirbti, manau, kad pavyko padaryti daug. Mes, treneriai, savo tikslus pasiekėme. Netikėjome, kad viskas taip greitai pasikeis. Rezultato nėra, tai – mano kaltė, bet, žiūrint į ateitį, manau, kad futbolininkai suprato: žaisdami taip, kaip anksčiau, stovėsime vietoje. Kelias, kurį pasirinkome, teisingas", – kalbėjo V.Ivanauskas.

V. Ivanauskas: manau, kad futbolininkai suprato: žaisdami taip, kaip anksčiau, stovėsime vietoje. / lff.lt nuotr.

Treneris pabrėžė, kad vienas siekių buvo integruoti į nacionalinę vienuolikę jaunus žaidėjus.

"Mūsų jaunuoliai nemato perspektyvos, tad mes privalome jiems suteikti šansų ir išmokyti gerbti Lietuvos rinktinę", – sakė V.Ivanauskas.

Jo sutartis su Lietuvos futbolo federacija (LFF) galiojo iki 2022 m. pasaulio čempionato atrankos ciklo pabaigos. Mūsiškiai C grupėje užėmė paskutinę – penktą – vietą ir į kitą varžybų etapą nepateko.

"Ar dirbsiu toliau? Šis klausimas – ne man", – reziumavo V.Ivanauskas.

Senų klaidų šleifas

LFF prezidentas Tomas Danilevičius informavo, kad V.Ivanausko atliktas darbas bus įvertintas gruodžio 7-ąją.

Manau, kad futbolininkai suprato: žaisdami taip, kaip anksčiau, stovėsime vietoje.

"Rezultatai netenkina, bet aš, kaip buvęs žaidėjas, žinau, kad, atėjus naujam treneriui, labai sunku greitai kažką pakeisti ir reikia laiko bei darbo, kad rinktinė susižaistų", – sakė T.Danilevičius.

LFF vadovo nuomone, šalies futbolas tebejaučia senų klaidų padarinius – tiek ugdant žaidėjus, tiek rengiant trenerius.

"Identifikavę klaidas parengėme ketverių metų strategiją, kurioje numatyti veiksmai galėtų padėti pradėti spręsti esmines Lietuvos futbolo problemas", – kalbėjo T.Danilevičius.

Gruodžio 7-ąją numatytas LFF vykdomojo komiteto posėdis.

"Išklausysime V.Ivanausko ataskaitą ir priimsime atitinkamus sprendimus", – tvirtino T.Danilevičius.

Italai lauks pavasario

Lietuviams diskutuojant, kokį pažymį rašyti futbolo rinktinei už 2021-uosius, buvę varžovai šokiravo ir specialistus, ir savo gerbėjus.

Europos čempionė Italijos komanda paskutines pasaulio čempionato atrankos C grupės rungtynes su Šiaurės Airijos ekipa sužaidė 0:0, užleido lyderės poziciją Šveicarijos vienuolikei, kuri, sutriuškinusi bulgarus 4:0, pelnė tiesioginį kelialapį į finalo turnyrą.

Italams teks žaisti papildomas (atkrintamąsias) rungtynes.

"Nieko baisaus. Kitąmet pavasarį mes iškovosime bilietą į Katarą, kur rudenį laimėsime ir pasaulio čempionatą", – padėties nedramatizavo Italijos rinktinės strategas Roberto Mancini.

Nuomonės: nacionalinės rinktinės debiutantas A.Kučys (dešinėje) šnektelėjo ir su mačo teisėju A.Anufrijevu. / lff.lt nuotr.

Kitokios, nei prognozuota, pabaigtuvės ir kai kuriose kitose atrankos grupėse.

A grupėje triumfavo serbai, per lemiamą dvikovą 2:1 nugalėję portugalus ir nustūmę juos į antrą vietą.

H grupėje pirmavę rusai 0:1 nusileido kroatams (kamuolį į savo vartus nukreipė Fiodoras Kudrešovas), kurie užkopė ant aukščiausio laiptelio.

Statistika

Lietuva–Kuveitas 1:1 (0:1). Vilnius, Lietuvos futbolo federacijos stadionas.

Teisėjas A.Anufrijevas (Latvija). Įvarčiai: 43 min. F.Al Otaibi (0:1), 54 min. J.Lasickas (1:1).

Lietuva: E.Gertmonas (nuo 46 min. T.Krapikas), E.Vaitkūnas, B.Šatkus, A.Tutyškinas (nuo 75 min. V.Gašpuitis), D.Barauskas, V.Armanavičius (nuo 46 min. L.Mėgelaitis), D.Šimkus (nuo 81 min. A.Kučys), D.Kazlauskas (nuo 88 min. E.Veliulis), F.Černychas, A.Novikovas, K.Laukžemis (nuo 46 min. J.Lasickas).

Kuveitas: K.Al Rashidi, A.Mahranas, H.Al Harbi, F.H.Al Rashidi, R.Al Dosari, S.Al Enezi, F.Al Otaibi, H.Al Qallafas (nuo 70 min. N.Jazza), E.Al Rashidi (nuo 75 min. B.Al Mutawa), B.Bourslee, M.Al Faneeni (nuo 90 min. M.Redha).

Komandų rodikliai. Smūgiai į vartus – 21:11, smūgiai į vartų plotą – 9:4. Kampiniai – 11:3. Nuošalės – 1:2. Žaidimo laikas su kamuoliu – 52 proc. ir 48 proc. Kamuolio perdavimai – 467 (tikslūs 372, 80 proc.) ir 388 (tikslūs 303, 78 proc.). Pražangos – 27 ir 16. Geltonos kortelės – po 3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O MKAM KEISTI

O MKAM KEISTI portretas
TRENERIS NEBLOGAS BET JAI ZAIDEJAI NESUGEBA GERAI ZAISTI AR NEMOKA TAI CIA JOKS TRENERIS NEPADES

Anonimas

Anonimas portretas
Gazmias...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių