Quantcast

Futbolo turnyre – naujas ir lyderis, ir autsaideris

Vilniaus rajono „TransInvest“ futbolininkai vos prieš gerą pusmetį džiaugėsi triumfu Lietuvos antrojoje lygoje, o dabar jau diktuoja madas aukštesniame divizione. 11-ajame ture naujokai pirmą sykį tapo „Optibet Pirmos lygos“ lyderiais.

Debiutantų šuolis

„TransInvest“ klubo galingas mėnuo, per kurį pasiektos keturios pergalės bendru rezultatu 11:1, nenuėjo veltui. Mažame Galinės kaime registruotas „Pirmos lygos“ naujokas 11-ajame ture 2:0 įveikė sostinės BFA jaunimą ir su 26 taškais pakilo į pirmąją turnyro lentelės vietą. Širvintų stadione aštuntąją sezono pergalę šeimininkams nukalė dviejų buvusių A lygos futbolininkų smūgiai. Antrojo kėlinio pradžioje savo 7-ąjį sezono įvartį nuo 11 m žymos pelnė brazilas Henrique Devensas, o prieš pabaigą sezono įvarčių sąskaitą atsidarė Dovydas Virkšas, anksčiau priklausęs Vilniaus "Riteriams", o pernai vilkėjęs Telšių "Džiugo" marškinėliais.

Giedriaus Barevičiaus auklėtiniams, neslepiantiems ambicijų kautis dėl titulų, padėjo ir konkurentų nuostoliai. Iki tol pirmavęs „Marijampolė City“ išvykoje nesugebėjo palaužti (0:0) Klaipėdos „Neptūno“.  Suvalkiečiai, turnyre pirmavę vos vieną turą, su 25 taškais smuko į antrąją vietą, bet 1 tašku lenkia Kėdainių „Nevėžį“ ir jau keturiais - kitą buvusį lyderį Plungės „Babrungą“.

Prisistatė pergale

„Dėl tokios pergalės negaila. Juk turėjau atšvęsti kartu su komanda!“, - kvatojosi geltoną kortelę už emocijas išvydęs Christianas Efrosas. Naujo stratego iš Moldovos treniruojama „Jonava“ 11-ajame ture pagaliau pabėgo iš paskutinės vietos.

Jonaviečiai savo aikštėje 3:2 pakirto ne bet ką, o vieną čempionato lyderių Plungės „Babrungą“. Šeimininkai nuo pat pirmųjų minučių kibo į atlapus svečiams iš Žemaitijos ir dukart pirmavo. Nors po brazilo Renano įvarčio 86-ąją min. atrodė, kad plungiškiai išsiveš lygiąsias, per teisėjo pridėtą laiką argentinietis Juanas Maximiliano taikliai užbaigė gražią kombinaciją.

„Jokio stebuklo neįvyko. Tai mūsų bendro darbo rezultatas. Kasdienės treniruotės, vaizdo įrašų analizė, pademonstruota valia rungtynėse“, - priežastis, leidusias pagaliau atsispirti nuo dugno, vardino Ch. Efrosas.

„Trenerio karjerą pradėjau 22-iejų, tad esu vadovavęs ne vienam už save vyresniam žaidėjui. Jokių problemų su veteranais neturiu. Atvirkščiai, kartais tekdavo paauklėti jaunimą. Bet Jonavoje gerai sutariu su visais auklėtiniais“, - vardino pirmąją pergalę Lietuvoje pasiekęs Ch. Efrosas.

Įvarčių liūtis

Toks pat rezultatas užfiksuotas ir „Nevėžio“ akistatoje su Kauno „Be1 NFA“ futbolininkais. Atkaklaus mūšio Kėdainiuose baigtį 3:2 didžiąja dalimi nulėmė du Rosino Bella įvarčiai. Tačiau legionieriaus iš Kamerūno žygdarbis būtų netekęs prasmės, jei ne „Nevėžio“ gynėjo Karolio Rukuižos pasirodymas. Iš pradžių kėdainietis 60-ąją min. nukreipė kamuolį į savo vartus, padėdamas varžovams išlyginti rezultatą – 2:2. 87-ąją min. tas pats K. Rukuiža įsmeigė pergalingą įvartį jau į „Be1 NFA“ vartų tinklą.

Įvarčiais lijo ir Šiauliuose, kur „Šiaulių“ ir „Panevėžio“ dubleriai išsiskyrė lygiosiomis 3:3. Rezultatyvios lygiosios 2:2 užfiksuotos ir Kauno derbyje tarp „Kauno Žalgirio“ B bei „Garliavos“ ekipų. Žalgiriečiai turėjo šimtaprocentinę progą išplėšti pergalę, bet 5-ąją teisėjo pridėto laiko min. nerealizavo 11 m baudinio.

Puolimo potencialą vis labiau atskleidžia ir Kretingos „Minija“, namuose 3:0 sutriuškinusi Vilniaus „Žalgirį“ B. Jaunieji vilniečiai su 5 taškais nusmuko į patį lygos dugną, dviem taškais atsilikdami nuo „Jonavos“. Nedaug geresnė būtų ir Panevėžio „Ekrano“ situacija, bet aukštaičiai pirmadienį 1:0 išvargo pergalę prieš Vilniaus „Riterius“ B ir su 12 taškų dalinasi 11-13 pozicijomis.


Šiame straipsnyje: futbolaspirma lygaTransinvest

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
matyt joje transvestitai lošia

ramass

ramass portretas
Kodėl komanda vadinasi "Transvestit"? Dar sudėtingesnių pavadadinimų nebuvo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių