Quantcast

Futbolo turnyras – su kilnia misija

  • Teksto dydis:

Komandos iš Danijos, Latvijos, Azerbaidžano, Kazachstano, Estijos, Rusijos bei Lietuvos šiandien pradėjo pasirodymą ypatingame futbolo turnyre. Antrus metus Kaune vykstančių tarptautinių varžybų tikslai – ne vien sportiniai.

Tikslai – ir socialiniai

Trečiadienį Kaune startavo Specialiosios olimpiados organizuojamas tarptautinis jungtinio futbolo turnyras. Į jį atvyko intelekto sutrikimų turintys futbolo mylėtojai iš septynių valstybių.

„Mūsų komanda ne vienerius metus dalyvauja turnyruose užsienyje, tad ir mes nenorėjome likti skolingi. Todėl jau antrus metus iš eilės priimame šias varžybas, padėdami nutiesti draugiškumo tiltus“, – sakė turnyrą savo sporto aikštyne priimančio Kauno statybos ir paslaugų mokymo centro direktorius Ričardas Šeštokas.

Anot portalo kauno.diena.lt kalbintų Lietuvos specialiosios olimpiados komiteto prezidento Zenono Misiūno bei Jungtinio futbolo projekto vadovo Ryčio Šležio, specialioji olimpiada (Special Olympics) nuo 1999 metų bendradarbiaudama su UEFA visoje Europoje vykdo futbolo renginius, trenerių seminarus, kurie skirti intelekto sutrikimą turintiems sportininkams. Pagrindinis šio renginio tikslas – sudominti sutrikusio intelekto asmenis futbolu ir siekti socialinės integracijos į visuomenę.

Svarbiausia mylintiems futbolą žmonėms parodyti, kad gyvenime visi esame lygūs ir turime teisę integruotis.

Globoja ne tik profesionalus

„Mes siekiame UEFA principą „Equal Game“ atspindėti ne tik aikštelėse, tačiau ir už jų ribų. Svarbiausia mylintiems futbolą žmonėms parodyti, kad gyvenime visi esame lygūs ir turime teisę integruotis“, – kalbėjo pašnekovai.

„Smagu, kad galime prisidėti prie tokio gražaus ir prasmingo renginio. Manau, kad čia dominuoja ne tik sportas, bet ir jaunimui suteikia galimybė užmegzti ryšius, taip pat pažinti Lietuvą bei Kauną. Neatsitiktinai dalyviams numatytos ir ekskursijos po miestą, plati kultūrinė programa“, – džiaugėsi svečius iš užsienio sveikinusi Vaida Pranarauskaitė.

Pasak „Kauno dienos“ kalbintų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) bei Kauno apskrities futbolo federacijos atstovų Igno Marcinkevičiaus bei Sergejaus Slyvos, futbolo federacijos rūpinasi ne tik profesionaliu, bet ir masiniu, mėgėjišku futbolu, todėl aktyviai bendradarbiaujama ir su specialiosiomis olimpiadomis, ir su vaikų darželiais, ir su daugybe kitų projektų.

Tapo čempionais

Jungtinį futbolą specialiosios olimpiados judėjime drauge žaidžia asmenys, turintys intelekto sutrikimą, ir jų partneriai – asmenys be intelekto sutrikimo. Toks socialinės atskirties mažinimo principas taikomas daugelyje sporto šakų. Iš pradžių komandos iš septynių valstybių Kaune žais kvalifikacines varžybas, kurias stebės futbolo profesionalai. Jie suskirstys 16-28 metų dalyvius į grupes – pagal žaidimo lygį, taip siekiant išlaikyti vienodą pajėgumą.

Tris dienas truksiančių varžybų favoritais laikomi šeimininkai, kurie bus paskirstyti į pajėgesnę grupę. Beje, šiemet Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emiratai) Lietuvos futbolininkai tapo pasaulio čempionato nugalėtojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bendruomenės centras "Girsta"

Bendruomenės centras "Girsta" portretas
Džiaugiames, kad būtent Kaunas yra neabejingas patiems jautriausiems ir labiausiai pažeidžiamiems jaunuoliams. Dėkojame Direktoriui už jo rūpestį ir tėviška meilę bei pedagogams kurie sugeba uždegti meilę sportui namuose širdelės. Didžiulės sėkmės Jums.Senjorai.

Raf

Raf portretas
Super, gerai, kad kažkas dar rūpinasi neįgalių užimtumu ir suorganizuoja tokius dalykus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių