Quantcast

Futbolo rinktinių laukia pažįstami ir nauji varžovai

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė 2021-ųjų varžybų sezoną pradės kovo mėnesį, savo naujus trenerius ir būsimų kelionių maršrutus jau žino ir jaunimo komandos.

Viešės Kosove

Valdo Urbono treniruojama Lietuvos vienuolikė kovo 24-ąją Prištinoje išmėgins jėgas su Kosovo rinktine.

Tai bus pirmoji Lietuvos ir Kosovo futbolininkų akistata – iki šiol komandos nežaidė nei draugiškų, nei oficialių rungtynių.

"Tikimės, kad koronavirusas nesutrukdys surengti šį mačą. Mūsiškiams tai bus puikus testas prieš pasaulio futbolo čempionato atrankos startą", – sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Iš Kosovo sostinės Lietuvos rinktinė keliaus į Šveicariją, kur dvikova su šios šalies komanda kovo 28-ąją pradės 2022 m. pasaulio čempionato atrankos varžybų ciklą.

Kovo 31-ąją V.Urbono kariauna Vilniuje kausis su italais. Vėliau, jau rudenį, C grupėje teks susitikti su Šiaurės Airijos ir Bulgarijos atstovais.

Tai bus pirmoji Lietuvos ir Kosovo futbolininkų akistata – iki šiol komandos nežaidė nei draugiškų, nei oficialių rungtynių.

Treniruoja šveicaras

Kosovo nacionalinė komanda šiuo metu Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) reitingų lentelėje užima 117-ąją vietą (Lietuva – 129-ąją).

Į Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) gretas Kosovas priimtas 2016-ųjų gegužės 3-iąją, o į FIFA – tų pačių metų gegužės 13-ąją.

Daugiausia rungtynių Kosovo nacionalinėje komandoje yra sužaidęs "Napoli" (Italija) klubui atstovaujantis Amiras Rrahmanis. Rezultatyviausias futbolininkas – Romos "Lazio" (Italija) puolėjas Vedatas Muriqis (10 įvarčių per 26 rungtynes).

2022 m. pasaulio čempionato atrankos B grupėje šveicaro Bernard'o Challandeso treniruojami Kosovo atstovai varžysis su Ispanijos, Švedijos, Graikijos ir Sakartvelo ekipomis.

Lietuviui padės portugalas

LFF vykdomasis komitetas (VK) patvirtino jaunimo (iki 21 metų, iki 19 metų ir iki 17 metų) vaikinų rinktinių vyriausiuosius trenerius.

Jaunimo iki 21 metų komandai vadovaus buvęs žinomas futbolininkas Marius Stankevičius. Jis pakeitė Donatą Vencevičių. 39-erių M.Stankevičiui talkins Lietuvoje gyvenantis portugalas Davidas Afonso.

2023 m. Europos čempionato atrankos C grupėje M.Stankevičiaus auklėtiniai rungtyniaus su bendraamžiais iš Ispanijos, Rusijos, Slovakijos, Šiaurės Airijos ir Maltos.

Į pagrindinį čempionato etapą pateks devynių atrankos grupių nugalėtojai ir geriausia antrą vietą užėmusi komanda. Kitos aštuonios antras vietas pozicijas užėmusios ekipos susitiks atkrintamosiose varžybose.

Sugrįžo V.Ivanauskas

Devyniolikmečių ekipą treniruos keturiskart (1990, 1991, 1993 ir 1994 m.) geriausias Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas.

Lietuvos, Škotijos, Vokietijos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Rusijos, Kipro, Baltarusijos, Lenkijos klubuose dirbęs V.Ivanauskas yra treniravęs ir nacionalinę aštuoniolikmečių ekipą, buvo vyrų rinktinės vyriausiojo trenerio Algimanto Liubinsko asistentas.

V.Ivanauskas jaunimo iki 19 metų rinktinės vairą perims iš Valdo Trakio.

2022 m. Europos čempionato atrankos 12-oje grupėje mūsiškiai šiemet išmėgins jėgas su Italijos, Slovėnijos ir Islandijos komandomis.

1–2 vietas grupėje užėmusios komandos ir viena trečią vietą užėmusi vienuolikė pateks į kitą atrankos etapą, kuris numatytas 2022 m. pavasarį.

Prie vairo – R.Džiaukštas

Septyniolikmečių rinktinę treniruos buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Rolandas Džiaukštas.

Jo vadovaujamos komandos laukia 2022 m. Europos čempionato atrankos 2-osios grupės varžybos – šiemet teks rungtyniauti su švedais, čekais ir latviais.

1–2 vietas grupėje užėmusios komandos ir keturios geriausios trečią vietą užėmusios ekipos pateks į kitą atrankos etapą, kuris vyks 2022 m. pavasarį.

LFF VK nusprendė, kad jaunimo rinktinių vartininkus ir jų trenerius konsultuos Audrius Paškevičius, puolėjų treneriu paskirtas Andrius Velička.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių