Quantcast

Futbolo rinktinei – neeiliniai iššūkiai

  • Teksto dydis:

„Ketverios rungtynės per dešimt dienų – didelis krūvis tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Mes ruošiamės šiam neeiliniam iššūkiui“, – teigė Valdas Ivanauskas. Jo vadovaujamos Lietuvos vyrų futbolo rinktinės kitą savaitę laukia Tautų lyga.

Startas – Vilniuje

Mūsų šalies futbolininkai Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje išmėgins jėgas su Liuksemburgo, Turkijos ir Farerų salų komandomis.

Pirmas mačas – birželio 4-ąją Vilniuje su Liuksemburgo atstovais.

„Šios rungtynės itin svarbios ir mums, ir varžovams. Reitingų statistika palankesnė jiems (Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos klasifikacijų lentelėje Liuksemburgo nacionalinė ekipa – 94-oje vietoje, Lietuvos – 138-oje – red. past.). Dauguma mano, kad Liuksemburgo vienuolikė – ta, kurią privalome įveikti. Mes norime, bet jų vienas žaidėjas vertas tiek, kiek visa mūsų rinktinė, jie žaidžia Vokietijos bundeslygoje, kituose stipriuose klubuose. Tačiau galime jiems sukurti problemų ir tai darysime“, – sakė V.Ivanauskas.

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Liuksemburgo rinktinės buvo susitikusios 2019-aisiais: mūsiškiai svečiuose pralaimėjo 1:2, o namuose sužaidė 1:1.

Sąraše – nauji veidai

Išplėstiniame V.Ivanausko sąraše – 37 žaidėjai, tarp jų – keturi naujokai: aštuoniolikmetis Gustas Jarusevičius (Vilniaus „Žalgiris“), 20-metis Natanas Žebrauskas („Nuernberg“, Vokietija), 21-ų Artūras Dolžnikovas (Vilniaus „Riteriai“) ir 22-ejų Nauris Petkevičius („Charleroi“, Belgija).

Rinktinės atsinaujinimo procesas tęsiasi ir bus tęsiamas, nes neturime alternatyvų.

„Priežastis, kodėl pasirinkome tiek kandidatų, labai paprasta: laukia neeiliniai išbandymai – ne vien varžybų ir pasirengimo joms, bet ir logistikos, temperatūrų, laiko skirtumai. Yra naujų jaunų veidų: pažiūrėjome, kaip jiems sekasi klubuose, manau, jie – mūsų ateitis. Atsinaujinimo procesas tęsiasi ir bus tęsiamas, nes neturime alternatyvų“, – kalbėjo V.Ivanauskas.

Labiausiai patyrę – 38-erių Saulius Mikoliūnas („Žalgiris“), 37-erių Ernestas Šetkus (Tel Avivo „Hapoel“, Izraelis), 33-ejų Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“) ir Linas Klimavičius („Panevėžys“).

LFF iškėlė tikslą

2020–2021 m. Tautų lygos C diviziono ketvirtoje grupėje Lietuvos futbolininkai, treniruojami Valdo Urbono, užėmė trečią vietą.

Mūsiškiai pasidalijo po pergalę su Kazachstano atstovais (0:2 ir 2:1) ir 1:0 bei 0:0 sužaidė su albanais, 2:2 ir 0:2 – su baltarusiais.

Šįkart Lietuvos futbolo federacija (LFF) iškėlė tikslą užimti antrą vietą.

„Pažiūrėsime, ar tai įvykdyti – realu. Mes žvelgiame į ateitį, į naujus žaidėjus, mūsų siekis – stengtis per kiekvienas rungtynes įrodyti savo vertę. Komanda turi būti atjauninama, žaisti šiuolaikinį futbolą – greitą, fizišką. Manau, kad tai teisingas kelias, dirbame labai intensyviai. Tikslai – suprantami, jie privalo būti, būtų keista užsibrėžti tik ketvirtą vietą“, – sakė V.Ivanauskas ir pridūrė, kad kažkodėl niekas nepastebi, jog 30 metų buvo stagnacija.

Nepažįstami: su Turkijos komanda mūsų šalies rinktinė susitiks pirmą kartą / „Reuters“ nuotr.

Lietuva

Vartininkai: Džiugas Bartkus, Ernestas Šetkus, Edvinas Gertmonas, Ignas Plūkas.

Gynėjai: Saulius Mikoliūnas, Artemijus Tutyškinas, Natanas Žebrauskas, Edvinas Girdvainis, Dominykas Barauskas, Rolandas Baravykas, Benas Šatkus, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas, Edgaras Utkus, Pijus Širvys.

Saugai: Vykintas Slivka, Justas Lasickas, Fiodoras Černychas, Gratas Sirgėdas, Titas Milašius, Donatas Kazlauskas, Eligijus Jankauskas, Linas Mėgelaitis, Ovidijus Verbickas, Arvydas Novikovas, Paulius Golubickas, Nauris Petkevičius, Tomas Kalinauskas, Karolis Uzėla, Vilius Armanavičius, Giedrius Matulevičius, Artūras Dolžnikovas, Gustas Jarusevičius.

Puolėjai: Armandas Kučys, Karolis Laukžemis, Augustinas Klimavičius, Ignas Kružikas.

Tautų lyga

Birželio 4 d. Lietuva–Liuksemburgas (Vilnius, LFF stadionas).

Birželio 7 d. Lietuva–Turkija (Vilnius, LFF stadionas).

Birželio 11 d. Farerų salos–Lietuva (Toršaunas, „Torsvollur“  stadionas).

Birželio 14 d. Turkija–Lietuva (Izmiras, „Gursel Aksel“ stadionas).

Rugsėjo 22 d. Lietuva–Farerų salos (Vilnius, LFF stadionas).

Rugsėjo 25 d. Liuksemburgas–Lietuva („Stade de Luxembourg“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta portretas
buzas sunaikino vaikų - jaunių futbolą, švinius viskas kas buvo futbole, šiuos du kriminalinius nusikaltėlius reikia izoliuoti ilgiems metams, nes jie pavojingi visuomenei.

Romualdas

Romualdas portretas
Prastų žaidėjų į bundeslygą nepriima. Komentatorių reikėtų pataisyti: šalys prisiperka gerų žaidėjų. Lietuvos futbolo komandos taip pat gausiai prisipirko. Į rinktines vien prisipirkimo neužtenka. Reikia vieną kitą futbolininką natūralizuoti. O Liuksemburgas nors maža šalis, bet turtinga.

Dieve brangus :D

Dieve brangus :D portretas
Dauguma mano, kad Liuksemburgo vienuolikė – ta, kurią privalome įveikti. Mes norime, bet jų vienas žaidėjas vertas tiek, kiek visa mūsų rinktinė, jie žaidžia Vokietijos bundeslygoje, kituose stipriuose klubuose. Tačiau galime jiems sukurti problemu... Po sito net neskaiciau daugiau. Viskas gana :DDD
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių