Quantcast

Futbolo mače – įžeidimai krepšinio klubui

Lietuvos pirmosios futbolo lygos turnyre baigėsi pirmasis etapas, po kurio komandos bus atsijotos į dvi grupes. Tarp pajėgiausiųjų, kovosiančių dėl medalių ir kelialapių į A lygą, kiek nelauktai pirmauja "Jonavos" ir Kėdainių "Nevėžio" klubai.

Skils į dvi grupes

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmojoje lygoje iki medalių dalybų dar toli, tačiau įtampos ir emocijų netrūksta ir šiuo metu. Praėjusį savaitgalį paaiškėjo pajėgiausiųjų aštuonetas, tęsiantis lenktynes dėl medalių. 13-ajame ture intrigos pakako ir apatinėje turnyro lentelės dalyje. Joje atsidūrę "Kauno Žalgirio B" ir Vilniaus BFA ekipos siekia išvengti nemalonios autsaiderių etiketės.

Jaunieji žalgiriečiai šeštadienį savo aikštėje priėmė Alytaus "Dainavos" komandą. Dzūkai, prie kurių vairo neseniai stojo specialistas iš Italijos Fabio Mazzone, ankštame "Kauno Žalgirio" futbolo akademijos stadione sulaukė galingo palaikymo. Juos atlydėjo ne tik kelios dešimtys ekipos aistruolių iš Alytaus, bet ir būrelis Vilniaus "Ryto" krepšinio klubo sirgalių.

Ir deglai, ir keiksmai

Sirgaliai, nepaisant sustiprintos apsaugos, į stadioną per skylėtą tvorą sugebėjo įsinešti signalinius ir garsinius deglus, dėl kurių panaudojimo teisėjui Donatui Šimėnui teko sustabdyti mačą. Prasisklaidžius dūmų uždangai, rungtynės buvo pratęstos. Sirgaliai, kurių skanduotės nenutilo iki pat paskutinio švilpuko, stadione sukūrė įspūdingą atmosferą, kurios pirmosios lygos varžybose Kaune nėra buvę.

Vis dėlto susirinkusius vietinius žiūrovus, tarp kurių buvo nemažai moterų ir mažamečių, trikdė vis pasigirsdavę necenzūrinės skanduotės Kauno "Žalgirio" organizacijos atžvilgiu. "Žalia k..va!, žalia k..va!", – kriokė bene pusšimtis svečių gerbėjų, taip provokuodami konfliktus su vietos aistruoliais.

Vis dėlto rimtesnių incidentų neužfiksuota. Rungtynių organizatoriai, iš anksto gavę informacijos apie "Ryto" fanų vizitą, stadione pasitelkė sustiprintas apsaugos pajėgas. Po rungtynių, siekiant išvengti galimų vilniečių ir Kauno "Žalgirio" krepšinio sirgalių muštynių, svečius iš stadiono išlydėjo ir keturi policijos ekipažai.

Kapstysis iš dugno

Karštai palaikomi savo "kariaunos" "Dainavos" futbolininkai jaunuosius varžovus įveikė be vargo 3:0. Įvarčiais pasižymėjo Renatas Banevičius (9 min.) ir Ernestas Stočkūnas (40 ir 89 min.). Ši pergalė Alytaus klubui paliko vilčių kautynėse dėl prizinių vietų. Tiesa, po 13-os turų 22 taškus surinkę dzūkai nuo lyderių trejeto atsilieka net 8 taškais. Kad panaikintų šią prarają jiems lieka septynios akistatos.

O jaunieji žalgiriečiai, kol kas sukrapštę tik 3 taškus, tęs pasirodymą dėl 9–14 vietos. Vytauto Vaškūno auklėtiniams liko sužaisti penkerias rungtynes, bet nuo aukščiau esančio artimiausio varžovo – 12-oje vietoje esančios Mažeikių "Atmosferos" juos skiria 7 taškai. Tad veikiausiai kauniečiams lieka tik galimybė išvengti lygos dugno, kuriame kol kas rikiuojasi Vilniaus BFA futbolininkai. Tiesa, savaitgalį vilniečiai netikėtai 1:0 pranoko Kretingos "Miniją" ir pavijo žalgiriečius rikiuotėje.

"Riteriams" - LFF sankcijos

Lyderių gretose verda itin atkakli kova. Jos viršūnėje atsidūrė po 31 tašką sukaupę Jonavos ir Kėdainių klubai. Jiems padėjo ir neseniai įskaityta vadinamoji techninė pergalė prieš Vilniaus "Riterių B" ekipą. Nors LFF oficialiai iki šiol nepaskelbė, iš "Riterių" taškai veikiausiai atimti už žaidėjų registracijos taisyklių pažeidimus.

Jonaviečiai savaitgalį dramatiškai išplėšė pergalę išvykoje prieš "Panevėžį B", nors po panevėžiečių naujoko iš Brazilijos Elivelto ir kito legionieriaus Sanjino Vrebaco įvarčių atsilikinėjo 0:2. Nugalėtojams atsitiesti padėjo taiklūs Beno Spietinio (42 ir 87 min.) ir Mariaus Ganusausko (93 min.) kirčiai.

"Nevėžis", treniruojamas Vitalijaus Stankevičiaus, 13-ajame ture 5:0 nepagailėjo namuose žaidusios Mažeikių "Atmosferos". Nugalėtojams įvarčius pelnė Hamedas Timite (10 min.), Oleksandras Bobeliukas (19 min.), Aretas Gėgžna (59 ir 88 iš 11 m) ir Oleksandras Dovhyjus.

Nuo lyderių vos tašku atsilieka pernykštis čempionas Telšių "Džiugas". Žemaičiai savaitgalį savo aikštėje 3:1 pamokė Vilniaus "Vytį". Jiems pergalę lėmė Tomo Rapalavičiaus (39 min.), Ryu Sakurai (70 min.) ir Roko Lazdinausko (74 min.) įvarčiai. Buvusio Lietuvos rinktinės trenerio Algimanto Liubinsko vadovaujamas "Vytis" su 24 taškais smuko į 5-ąją vietą. Vilniečius aplenkė Kauno "Hegelmann Litauen" (28 taškai), nors užvakar svečiuose nesugebėjo palaužti (1:1) Vilniaus "Riterių" dublerių komandos. Artūro Ramoškos auklėtiniams teko gelbėtis, nes šeimininkai kurį laiką pirmavo po Juozo Lubo realizuoto 11 m baudinio 49-ąją min. Kauniečiams tašką lėmė naujoko iš Ganos Alexo Kyeremeho tikslus spyris 58 min.

Į pajėgiausių aštuntuką dar prasibrovė "Šiauliai" (22 taškai, 6-oji vieta) ir "Dainava" (22 taškai, 7-oji vieta), o paskutinį kelialapį pačiupo "Panevėžys B" (17 taškų), aplenkęs 9-oje pozicijoje likusią Vilniaus "Žalgiris B" ekipą. Žalgiriečiams kelią aukštyn galutinai užkirto pralaimėjimas 0:4 "Šiaulių" komandai.

Pirmosios lygos varžybos atsinaujins po dviejų savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tonis

Tonis portretas
Didžėjus pasipiktino!

Vida

Vida portretas
Liūdesys tokie "sirgaliai" - provokatoriai. Negali už Rytą pašūkaut ir pasikeikti, tai lenda visur. Reikėtų bausti už necenzūrinius žodžius - nors papildytų biudžetą. O taip tai, vien pažvelgus į jų marmūzes, matosi - intelektu nesugadinti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių