Quantcast

Futbolo klubai žvelgia į 2021-ųjų sezoną

Lietuvos futbolo A lygos licencijų 2021 m. sezonui siekia dvylika klubų, Pirmos lygos – septyniolika.

Reikalavimai – švelnesni

Paraiškas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) licencijavimo skyriui pateikė šeši šiemet A lygos čempionate dalyvavę klubai ir tiek pat Pirmos lygos atstovų.

Tai Vilniaus "Žalgiris", Marijampolės "Sūduva", "Kauno Žalgiris", Gargždų "Banga", "Panevėžys" ir Vilniaus "Riteriai" (visi – A lyga) bei Kėdainių "Nevėžis", Kauno "Hegelmann Litauen", "Jonava", Telšių "Džiugas", Alytaus "Dainava" ir "Šiauliai" (Pirma lyga).

"A lyga sulaukdavo kritikos dėl komandų skaičiaus, tad džiugu, kad į aukščiausią šalies futbolo divizioną – net 12 paraiškų. Visi dalyviai paaiškės tik pasibaigus licencijavimo procesui, bet norime, kad A lygą sudarytų bent 10 stabilių klubų ir stengiamės, kad taip būtų, – sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Minimaliai sušvelninome tam tikrus licencijavimo reikalavimus, siekiame, kad šis procesas taptų pagalba klubams, o ne papildomu iššūkiu."

Sušvelninome tam tikrus licencijavimo reikalavimus, siekiame, kad šis procesas taptų pagalba klubams, o ne papildomas iššūkis.

Nusprendė neskubėti

"Norime pasitikrinti, ar esame pasiruošę A lygai administraciniu aspektu, ką turėtume patobulinti. Atrodo, kad šiuo metu atitiktume visus A lygos reikalavimus, tačiau licencija dar nereiškia, kad esame visapusiškai pasirengę žengti į A lygą", – pareiškė VšĮ futbolo akademijos (FA) "Šiauliai" direktorė Reda Mockienė.

"Šiauliai" planuoja 2021 m. sezoną vėl žaisti Pirmoje lygoje.

"Atsakomybių labai daug, todėl po diskusijų su kolegomis bei futbolo akademijos dalininkais nutarėme, kad iki aukščiausios lygos mums dar reikia paaugti ir vietą joje išsikovoti sportiniu principu, o ne laukti, kad kuris nors klubas šios vietos atsisakys ir užleis ją mums", – reziumavo R.Mockienė.

Šansas jaunimui

Pirmos lygos licencijų siekia šešios A lygos dublerių komandos. Tai "Panevėžys"-B, Vilniaus "Žalgiris"-B, "Kauno Žalgiris"-B, Vilniaus "Riteriai"-B, Gargždų "Banga"-B ir Marijampolės "Sūduva"-B.

Be to, kitą sezoną, kaip ir praeitą, rungtyniauti šiame divizione ruošiasi "Vilniaus Vytis", Kretingos "Minija", Mažeikių "Atmosfera", Vilniaus "Baltijos futbolo akademija" (BFA).

Iš Antros lygos į aukštesnę nori žengti "Panevėžio Ekranas", Kazlų Rūdos "Šilas", Klaipėdos "Neptūnas" ir "Atlantas" bei Plungės "Babrungas".

Paraiškas taip pat pateikė "Garliavos" futbolo klubas ir Kauno "Be1" – iš Nacionalinės futbolo akademijos (NFA) auklėtinių suburta komanda.

"Jau turime kartą, kuri išaugo jaunimo futbolą, laikas žengti į Pirmą lygą. Tai atspindi rezultatai Lietuvos šešiolikmečių ir devyniolikmečių čempionatuose, net septyniolika akademijos jaunuolių atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms", – sakė Be1 NFA vadovas Andrius Markevičius.

Su Be1 NFA žaidėjais dirba "Sporting", "Benfica" ir kitose aukšto lygio futbolo akademijose patirties įgiję treneriai. Akademijoje sukurta tarptautinių standartų infrastruktūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių