Quantcast

Futbolo bendruomenė pagerbė geriausiuosius

  • Teksto dydis:

Geriausi 2021-ųjų Lietuvos futbolininkai – Liucija Vaitukaitytė ir Arvydas Novikovas, treneriai – Valdas Dambrauskas ir Karolis Jasaitis.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinkimuose L.Vaitukaitytė nukonkuravo Mildą Liužinaitę ir Rimantę Jonušaitę, A.Novikovas – Justą Lasicką ir Ernestą Šetkų.

Iš Dusetų kilusi nacionalinės rinktinės žaidėja L.Vaitukaitytė atstovauja Italijos klubui „Calcio Pomigliano“.

„Labiausiai padėkoti norėčiau savo šeimai, o ypač – tėčiui už dideles paskatas, atiduotą laiką, kad galėčiau žaisti futbolą. Taip pat dėkoju treneriams, kad esu tokia, kokia esu. Kiekvieną kartą, eidama į aikštę, kartu nešuosi dalelę savęs, o tos dalelės – labai geros ir man padeda“, – sakė futbolininkė.

A.Novikovas rungtyniauja Turkijoje, „Erzurumspor“ komandoje. Geriausiu Lietuvos futbolininku vilnietis išrinktas trečią kartą.

Noriu padėkoti savo močiutei, kuri mane pirmą kartą atvedė į futbolo treniruotę.

„Dėkoju visiems, balsavusiems už mane, treneriams, žaidėjams, su kuriais teko dirbti, o ypač mano pirmam treneriui Ivanui Švabovičiui. Taip pat noriu padėkoti savo močiutei, kuri mane pirmą kartą atvedė į futbolo treniruotę. Dėkoju ir savo žmonai, vaikams, kad visada yra šalia ir palaiko mane“, – kalbėjo saugas.

Pakruojiškis V.Dambrauskas dirba Kroatijoje – treniruoja Splito „Hajduk“ ekipą.

„Šis įvertinimas man – didelė atsakomybė“, – pabrėžė V.Dambrauskas.

Vilnietis treneris K.Jasaitis – sostinės Moterų futbolo akademijos (MFA) „Žalgiris“ specialistas.

Laureatai: geriausi 2021 m. Lietuvos futbolininkai – L.Vaitukaitytė ir A.Novikovas. / lff.lt nuotr.

„Ačiū dukrai, tikriausiai jos dėka ir aš atsiradau moterų futbole“, – sakė K.Jasaitis.

Geriausiais jaunaisiais Lietuvos futbolininkais pripažinti Rimantė Jonušaitė ir Karolis Uzėla, Metų salės futbolininku – Lietuvos rinktinės ir „Kauno Žalgirio“ kapitonas Justinas Zagurskas.

Ggeriausia 2021 m. šalies futbolo organizacija išrinktas Kauno rajono „Hegelmann“ klubas.

„Labai malonu būti tarp trijų geriausiai veiklą vykdžiusių futbolo klubų Lietuvoje, tačiau galima pagirti visas komandas, kurios įveikė daug iššūkių pandemijos metu. Praėjęs sezonas buvo vienareikšmiškai geriausias ir produktyviausias mūsų klubo istorijoje. Norėčiau pasidžiaugti ir padėkoti visai savo komandai, kuri daug nuveikė, kad mes galėtume didžiuotis tokiu pripažinimu, - sakė FC „Hegelmann” prezidentas Dainius Šumauskas. - Toks futbolo bendruomenės įvertinimas įpareigoja mus ir toliau dirbti nuosekliai, sistemingai ir siekiant, jog klubas būtų tarp pirmaujančių sporto organizacijų Lietuvoje. Savo klubo ilagalaikėje strategijoje ir toliau skirsime didžiulį dėmesį infrastruktūros gerinimui Kaune ir Kauno rajone, vaikų ugdymui ir klubo verslo partnerių plėtrai bei futbolo įvaizdžio gerinimui šalyje”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių