Quantcast

Futbolo aktualijos: vieni ieško žaidėjų, kiti žvalgosi trenerio

  • Teksto dydis:

Po Lietuvos futbolo A lygos sezono pabaigtuvių nepraėjo nė mėnuo, o klubai jau ėmė rikiuoti gretas 2021-ųjų varžyboms.

Sugrįžta brazilas

Bronzos medalius iškovojęs "Kauno Žalgiris" pranešė susitaręs su pirmu naujoku – jau pažįstamu brazilu Renato Matosu.

Šis legionierius Kauno klubui atstovavo 2019-aisiais, vėliau persikėlė į Gargždų "Bangą".

"Grįžtu į "Kauno Žalgirį" labai motyvuotas, mane paskatino klubo keliami tikslai ir galimybė augti", – teigė R.Matosas.

Brazilijos "Fluminense" futbolo akademijoje karjerą pradėjęs ir į Europą persikėlęs žalgirietis rungtyniavo Portugalijos "Uniao da Madeira" ir "Braganca" ekipose. Prieš atvykdamas į Lietuvą pusmetį jis praleido "7 de Abril" klube Rio de Žaneire.

"Kauno Žalgiris" pratęsė sutartis su komandos kapitonu saugu Linu Pilibaičiu, gynėju Rimvydu Sadausku, o atsisveikino su gynėjais Pijumi Širviu, Martynu Medelinsku ir Rudinilsonu Silva, saugu Simonu Urbiu.

Planuojama, kad kitą sezoną Lietuvos futbolo A lygos čempionate dalyvaus dešimt komandų.

"Sūduva" laukia pokyčių

A lygos vicečempionė Marijampolės "Sūduva" – kol kas be vyriausiojo trenerio: sutartis su Sauliumi Širmeliu baigė galioti spalio mėnesį.

Anot klubo prezidento Vidmanto Murausko, bus nemažai žaidėjų sudėties pokyčių, pirmi sprendimai – jau gruodį.

Lietuvos čempiono titulą susigrąžinusio Vilniaus "Žalgirio" vadovė Vilma Venslovaitienė atskleidė, kad tebegalioja sutartys su vyriausiuoju treneriu Aleksejumi Baga, vartininku Edvinu Gertmonu, gynėjais Nemanja Ljubisavljevičiumi, Ivanu Tatomirovičiumi, Marko Karamarko, saugais Karoliu Uzėla, Mantu Kukliu, Gustu Jarusevičiumi, Modestu Vorobjovu, Matu Vareika, Francisu Kyeremehu, Hugo Videmontu, puolėju Motiejumi Burba.

"Žodžiu esame sutarę su komandos kapitonu Sauliumi Mikoliūnu, norą likti mūsų gretose pareiškė Andrija Kaludžerovičius", – teigė sostinės klubo direktorė.

Japonas padės "Bangai"

Gargždų "Banga" (4 vieta) pratęsė bendradarbiavimą su saugu Shogo Yoshikawa. Praeitą sezoną japonas pelnė vieną įvartį.

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurę iškovojęs ir A lygos čempionate 5-ą vietą užėmęs "Panevėžys" pasirašė ilgalaikes sutartis su Raimundo Sargūno sporto gimnazijos auklėtiniais Matijumi Remeikiu, Domantu Vaičekausku ir Evaldu Urmonu.

Vilniaus "Riteriai" (6 vieta) abipusiu susitarimu nutraukė sutartį su puolėju brazilu Michaelu Thuique.

"Mūsų lūkesčiai buvo didesni", – pareiškė "Riterių" klubo direktorius Vladimiras Buzmakovas.

"Nei man, nei komandai praeitas sezonas nebuvo geras. Pandemija, traumos, asmeninės problemos... Visa tai padarė milžinišką įtaką. Esu tikras, kad kiti metai "Riteriams" bus geresni", – kalbėjo M.Thuique.

"Šiauliai" rado strategą

Planuojama, kad kitą sezoną A lygos čempionate dalyvaus dešimt komandų.

Prie šešių klubų turėtų prisijungti keturios sportiniu principu šią galimybę iškovojusios Pirmos lygos ekipos – Kėdainių "Nevėžis", Kauno "Hegelmann Litauen", "Jonava" ir Telšių "Džiugas". Jei kuri nors iš jų atsisakys, žengti į A lygą ketina "Šiauliai".

Šią savaitę Šiaulių vienuolikės vyriausiuoju treneriu patvirtintas Mindaugas Čepas, anksčiau dirbęs Vilniaus "Žalgirio", Gargždų "Bangos", Utenos "Utenio", "Jonavos", "Kauno Žalgirio", Vilniaus "Riterių" klubuose.

"Su Šiauliais susiję tik geriausi prisiminimai, čia tapau Lietuvos čempionu kaip žaidėjas. Matydamas, kokia čia infrastruktūra, kaip šis klubas auga, vystosi, kaip integruoja jaunus žaidėjus į didįjį futbolą, apsisprendžiau labai greitai", – sakė M.Čepas.

Kartu su juo "Šiaulių" trenerių štabe dirbs šiauliečiai Marius Gurskis, Tadas Šalkauskas ir Jonas Andriulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių