Quantcast

Futbolininkus vilioja saulėtasis Kipras

Kuo arčiau Lietuvos futbolo sezonas, tuo intensyviau jam rengiasi šalies futbolo klubai. A lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“ rengia paskutines repeticijas prieš išvyką į Kiprą, o „Kauno Žalgirio“ stovykla šioje šalyje jau įsibėgėja.

Šalies čempionai marijampoliečiai šią savaitę savo arenoje laiko latviškus testus. Jau rytoj jie egzaminuos vieną pajėgiausių Latvijos klubų Rygos RFS, o ketvirtadienį jie 2:3 nusileido vienam „Virsliga“ autsaiderių Rygos SM „Metta“ klubui.

Pirmąjį įvartį latviai pelnė 7 min. po atakos dešiniuoju kraštu, kai I. Plūkas atrėmė varžovo smūgį, bet kamuolys atšoko kitam „Metta“ futbolininkui, kuriam beliko pataikyti į tuščius vartus. Marijampoliečiai rezultatą išlygino 16 min., kai po į baudos aikštelę įsiveržusio D. Pušičiaus perdavimo pasižymėjo J. Tadičius. Deja, 22 min. „Sūduvos“ gynėjai suklydo kurdami dirbtinę nuošalę ir vėliau užsidirbo baudinį į savuosius vartus. Šia proga latviai pasinaudojo ir susigrąžino pranašumą. šlyginti rezultatą pavyko 69 min., kai po G. Matulevičiaus perdavimo vienas prieš vartininką likęs R. Oliveira antruoju bandymu pasiuntė kamuolį į vartus.

Lemtingas rungtynių epizodas nutiko 84 min., kuomet „Sūduvos“ žaidėjas 3 varžovų apsuptyje prarado kamuolį, o „Metta“ savo galimybės įmušti nepraleido.

Į saulėtąjį Kiprą Lietuvos čempionai išskris sausio 31 d.

Kipre sezonui besiruošiantis „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas sužaidė pirmąsias kontrolines rungtynes. Kauniečiai 3:1 (1:1) įveikė Oroklinio „Alki“ klubą iš antrojo Kipro diviziono. Rungtynių pradžioje Kipro komanda svečius pasitiko spaudimu ir intensyviu žaidimu, o tai jiems leido išsiveržti į priekį. Vėliau žalgiriečiai perėmė iniciatyvą ir jau kėlinio pabaigoje po Deivido Šešplaukio perdavimo rezultatą išlygino komandos kapitonas Linas Pilibaitis. Antroje susitikimo dalyje Roko Garasto auklėtiniai jau valdė situaciją aikštėje ir ilgai netrukus išsiveržė į priekį. Po puikaus Grato Sirgėdo perdavimo pasižymėjo vienas prieš vartininką likęs Pijus Širvys.

Tašką rungtynėse padėjo G.Sirgėdas, kuris tiksliai realizavo baudos smūgį ir padidino „Kauno Žalgirio“ persvarą. Antrajame mače sekmadienį lietuviai susirems su Belgrado „Čukarički“ (Serbija), o paskutinį egzaminą laikys sausio 30 d. su Čenstakavos „Rakow“ (Lenkija) ekipa. Po to Roko Garasto auklėtiniai grįš į Lietuvą, kur tęs pasirengimą sezonui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių