Quantcast

Futbolininkai – varžovai, tačiau – ne aikštėje

  • Teksto dydis:

Geriausių 2020 m. Lietuvos futbolo žaidėjų, trenerių rinkimai finišuos rytoj prieš pusiaunaktį. Dar galima skirti savo balsus finalininkams, kurių kiekvienoje nominacijoje – po tris.

Laukia balsų

Į geriausio 2020 m. Lietuvos futbolininko titulą pretenduoja Vilniaus žalgiriečiai Saulius Mikoliūnas ir Domantas Šimkus bei Turkijoje rungtyniaujantis Arvydas Novikovas.

Moterų grupėje konkuruoja Šiaulių "Gintros-Universiteto" atstovės Rimantė Jonušaitė ir Vestina Neverdauskaitė bei buvusi Utenos "Utenio" žaidėja Liucija Vaitukaitytė.

Kas taps geriausiu Lietuvos A lygos čempionato futbolininku? S.Mikoliūnas, D.Šimkus ar Kauno žalgirietis Gratas Sirgėdas?

Salės futbolo gerbėjų balsus kaupia Kauno "Vyčio" žaidėjai Lukas Sendžikas ir Justinas Zagurskas bei Jurijus Jeremejevas iš Jonavos "Vikingų".

Geriausių salės futbolininkų šiemet Lietuvoje laukia FIFA pasaulio čempionatas. (Evaldo Šemioto nuotr.)

Tarp jaunų futbolininkų varžosi Paulius Golubickas ("Gorica", Kroatija), Titas Krapikas ("Spezia", Italija) ir Edgaras Utkus ("Monaco"-B, Prancūzija) bei Rimantė Jonušaitė ir Meda Šeškutė (abi – Šiaulių "Gintra-Universitetas" bei Meida Proscevičiūtė (SG-FA "Šiauliai" /  Ukmergės "SC-Ukmergė").

Geriausių vyrų futbolo trenerių rinkimų finalininkai – Valdas Dambrauskas (2020 m. – "Gorica", Kroatija), Rokas Garastas ("Kauno Žalgiris") ir Valdas Urbonas (Lietuvos rinktinė), moterų – Kotryna Kulbytė ("Vilnius"), Tatjana Veržbickaja (SG-FA "Šiauliai") ir Rimantas Viktoravičius ("Gintra-Universitetas", Lietuvos rinktinė).

Įvardijo savo favoritą

2019-aisiais geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas vartininkas Ernestas Šetkus džiaugiasi, kad pagerėjo nacionalinės rinktinės rezultatai, kad puikiai su užduotimis susitvarkė jo kolega Tomas Švedkauskas.

"Nesame su Tomu labai artimi pažįstami, buvome susitikę gal vienoje ar dviejose treniruočių stovyklose, bet prieš kiekvienas rungtynes palinkėdavau sėkmės, kad puikiai pasirodytų, ir tiek. Tik vartininkas geriausiai supranta kitus vartininkus ir kaip jiems nelengva rungtyniauti Lietuvos rinktinėje", – šyptelėjo E.Šetkus.

Kas, jo nuomone, 2020 m. rinkimų favoritas?

"Man regis, vienareikšmiškai verčiausias – A.Novikovas. Jis stabiliai žaidė rinktinėje, gerai sekėsi ir sekasi Turkijos čempionate", – teigė vartininkas, praeitą sezoną žaidės Tel Avivo "Hapoel" komandoje.

Pasiilgo futbolo

Geriausia 2019 m. Lietuvos futbolininkė Greta Kaselytė-Lukjančukė pernai su vyru Manfredu susilaukė dukters ir dėl to padarė pauzę savo karjeroje.

"Futbolo labai pasiilgau, tačiau prieš grįžtant reikia iš naujo susidėlioti prioritetus. Šiuo metu dukrytė ir šeima yra svarbiausia, tačiau vyras padeda, tad galiu skirti laiko ir sportui, – sakė "Gintros-Universiteto" ekipos vartininkė. – Stebėjau beveik visas Lietuvos moterų futbolo A lygos rungtynes, vykusias Šiauliuose, taip pat labai pradžiugino kai kurių varžybų transliacijos. Čempionatas pasirodė stipresnis, dėl antros ir trečios vietų vyko tikrai nebloga kova."

G.Kaselytė-Lukjančukė geriausia 2020 m. šalies futbolininke iš trijų finalininkių rinktų Liuciją Vaitukaitytę arba Vestiną Neverdauskaitę, o iš jaunų žaidėjų – Rimantę Jonušaitę.

"Manau, kad visos futbolininkės, nominuotos rinkimams, jau yra įvertintos kaip vienos geriausių ir perspektyviausių šalyje, todėl kitam sezonui motyvacijos sportuoti ir siekti naujų rezultatų turėtų būti dar daugiau", – teigė vartininkė.

Tik vartininkas geriausiai supranta kitus vartininkus ir kaip jiems nelengva rungtyniauti Lietuvos rinktinėje.

Sėkmė – visų nuopelnas

Šiemet prie sostinės "Žalgirio" vairo stojęs treneris Vladimiras Čeburinas geriausiu Lietuvos treneriu buvo išrinktas tris kartus – 2017, 2018 ir 2019 m., kai dirbo Marijampolės "Sūduvos" klube.

"Visi trys apdovanojimai man labai svarbūs, nenorėčiau išskirti kurio nors vieno iš jų. Visi vainikavo sunkų kelią, kurį įveikėme kartu su komanda. Ši nominacija – bendra viso klubo pergalė, jos nebūtų be žaidėjų, administracijos, asistentų ir vadovybės pagalbos", – kalbėjo V.Čeburinas.

Strategas pabrėžė, kad jo tikslas – stiprinti komandą, padaryti ją išskirtinę bendrame kontekste, geresnę už varžovus, tačiau tai būtų neįmanoma be viso trenerių štabo, nes kiekvienas specialistas palieka savo pėdsaką.

V.Čeburinas pripažino, kad ir gimtajame Kazachstane nenutolo nuo A lygos aktualijų.

"Praeitą sezoną buvo daug įtampos, ypač išsiskyrė kova dėl medalių, todėl klubai pagal savo galimybes siekė geriausių rezultatų", – teigė treneris.

V.Čeburinas neatskleidė savo favorito geriausio 2020 m. trenerio rinkimuose.

"Yra specialistų, kurie įdėmiau stebėjo ir vertino kiekvieno trenerio darbą, o aš galbūt kažką praleidau", – diplomatiškai reziumavo strategas.

Ištakos – 1965-ieji

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir partnerių suorganizuotuose geriausių 2020 m. šalies žaidėjų, trenerių rinkimuose galima balsuoti iki vasario 7 d. 23 val. 59 min.

Nuoroda yra oficialioje LFF interneto svetainėje (lff.lt).

Pirmą kartą geriausio Lietuvos metų futbolininko rinkimai įvyko 1965-aisiais. Tąkart sėkmė lydėjo Petrą Glodenį.

Vėliau penkis kartus triumfavo Edgaras Jankauskas, po keturis – Arminas Narbekovas ir Valdas Ivanauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių