Quantcast

Futbolininkai sezoną užbaigs svetur

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo rinktinės sezono pabaigtuvėms vyriausiasis treneris Valdas Urbonas kviečia net 30 žaidėjų.

Lapkričio 11-ąją mūsų šalies futbolininkai Vilniuje žais kontrolines rungtynes su Farerų salų komanda, 15 d. Minske laukia Tautų lygos mačas su baltarusiais, o 18 d. Almatoje – su kazachais.

Praeitą mėnesį Lietuvos nacionalinė vienuolikė Tautų lygos C diviziono ketvirtoje grupėje pasidalijo po tašką su Baltarusijos ekipa (2:2) ir albanais (0:0), o per draugišką mačą 3:1 nugalėjo estus.

Norime pakovoti dėl kuo geresnių pozicijų.

Tarp naujų veidų V.Urbono arsenale – vartininkai Deividas Mikelionis ("Kauno Žalgiris") ir Lukas Paukštė (Vilniaus "Riteriai") bei Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės saugai Edgaras Utkus ("Monaco", Prancūzija), Linas Mėgelaitis ("Gubbio 1910", Italija).

"Po rungtynių su Farerų salų futbolininkais su spręsime, ar Edgaras ir Linas liks mūsų rinktinėje, ar grįš į jaunimo komandą, – sakė V.Urbonas. – Pirmiausia noriu, kad jie dalyvautų mūsų treniruotėse, o ar rungtyniaus – paaiškės per varžybas, žiūrėsime, kaip jos klostysis."

Tarp kandidatų į kovinę sudėtį nėra Fiodoro Černycho. Anot V.Urbono, puolėjas traumuotas, nežaidė trejų pastarųjų Lenkijos čempionato rungtynių.

"Laukia Tautų lygos pabaigtuvės. Mūsų situacija tokia, kad galime užimti ir aukštesnes, ir žemas vietas. Norime pakovoti dėl kuo geresnių pozicijų", – reziumavo Lietuvos rinktinės strategas.


Turnyro lentelė

1. Baltarusija  2  1  1  6:5  7

2. Lietuva  1  2  1  3:4  5

3. Albanija  1  2  1  2:1  5

4. Kazachstanas  1  1  2  3:4  4

Lietuvos rinktinė

Vartininkai: T.Švedkauskas ("Lommel", Belgija), L.Paukštė (Vilniaus "Riteriai"), E.Gertmonas (Vilniaus "Žalgiris"), D.Mikelionis ("Kauno Žalgiris").

Gynėjai: M.Palionis ("Regensburg", Vokietija), E.Vaitkūnas ("Kauno Žalgiris"), S.Mikoliūnas ("Žalgiris"), D.Barauskas ("Riteriai"), M.Beneta ("Zagłębie Sosnowiec", Lenkija), E.Girdvainis ("Uerdingen 05", Vokietija), V.Gašpuitis ("Panevėžys"), R.Baravykas ("Nea Salamis", Kipras).

Saugai: D.Šimkus ir M.Vorobjovas (abu – "Žalgiris"), J.Lasickas ("Voždovac", Serbija), O.Verbickas ("Taraz", Kazachstanas), G.Sirgėdas ("Kauno Žalgiris"), A.Novikovas ("Erzurumspor", Turkija), D.Romanovskis ("Olimpik", Ukraina), P.Golubickas ("Gorica", Kroatija), V.Slivka ("Apollon Smirnis", Graikija), D.Petravičius ("Aguilas", Ispanija), T.Eliošius ("Panevėžys"), E.Utkus ("Monaco", Prancūzija), L.Mėgelaitis ("Gubbio 1910", Italija).

Puolėjai:  D.Kazlauskas ("Lviv", Ukraina), K.Laukžemis ("Istra 1961", Kroatija), G.Paulauskas ("Riteriai").

Rezervas: gynėjas M.Dapkus ("Kauno Žalgiris"), saugas E.Veliulis ("Panevėžys").



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karantinas

Karantinas portretas
Treniruotis leidžiama tik aukšto meistriškumo sportininkams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių