Quantcast

Futbolininkai ruošiasi čempionato atrankos rungtynėms – derina teoriją ir praktiką

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo rinktinė Tryro mieste Vokietijoje ruošiasi Europos čempionato atrankos rungtynėms – kovo 22-ąją laukia susitikimas su Liuksemburgo komanda.

Pratinosi prie vejos

"Šiek tiek reikėjo adaptuotis prie natūralios stadiono vejos, bet žaidėjai aktyvūs, noriai dirba", – sakė vyriausiasis treneris Valdas Urbonas. – Bandysime derinti teorinius pokalbius, vaizdo medžiagos analizę su praktinėmis užduotimis aikštėje. Daugiau dėmesio skirsime taktikos veiksmams, tarpusavio supratimui. Žaidėjai atvyko iš skirtingų klubų, senokai vienas kitą matė, tad reikės įvertinti visus faktorius ir pasirinkti optimalią sudėtį."

Pirmą treniruotę dėl prastos savijautos praleido Arvydas Novikovas.

"Visada norime judėti į priekį, laimėti kiekvienas rungtynes, – kalbėjo rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas. – Liuksemburgo komanda – jau ne ta, kokia buvo prieš penkerius ar dešimt metų. Pernai Tautų lygos antroje grupėje jie pralaimėjo tik baltarusiams, o 2017-aisiais atėmė taškus iš pasaulio čempionų prancūzų. Laukia sunki kova, tam ir ruošiamės."

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) reitingų lentelėje Liuksemburgo rinktinė – 87-oje vietoje, Lietuvos – 132-oje.

Pastarąjį kartą mūsų šalies futbolininkai su Liuksemburgo atstovais buvo susitikę 2013-aisiais ir pralaimėjo draugiškas rungtynes 1:2 (įvartį pelnė Deivydas Matulevičius).

Liuksemburgo komanda – jau ne ta, kokia buvo prieš penkerius ar dešimt metų.

Varžovai kaupia jėgas

Liuksemburgo rinktinės strategas Lucas Holtzas ruoštis mačui su Lietuvos komanda pakvietė ne vien labiausiai patyrusius žaidėjus, bet ir naujoką Vahidą Selimovičių.

"Jis vis dar derasi su savo klubu, ar galės mums padėti, tačiau viliuosi, kad problemų nebus", – sakė L.Holtzas.

21-ų gynėjas V.Selimovičius yra atstovavęs Serbijos jaunimo (iki 19 metų) futbolo rinktinei, šiuo metu rungtyniauja Kipre, Limasolio "Apollon" komandoje.

L.Holtzo sąraše – šimtą rungtynių nacionalinei vienuolikei atstovavęs Mario Mutschas ("Niederkorn", Liuksemburgas), Danielis da Mota (92 mačai, "Racing", Liuksemburgas) ir Aurelienas Joachimas (78 dvikovos, "Virton", Belgija).

Tarp legionierių – Dirkas Carlsonas ("Grasshoppers", Šveicarija), Leandro Barreiro ("Mainz 05", Vokietija), Larsas Gersonas ("IFK Norrköping", Švedija), Enesas Mahmutovičius ("Middlesbrough", Anglija).

Kiti mačai – vasarą

Europos čempionato atrankos B grupėje taip pat rungtyniaus Portugalijos, Serbijos ir Ukrainos ekipos.

Kovo 22-ąją Europos čempionai portugalai išmėgins jėgas su ukrainiečiais, o 25 d. – su serbais.

Birželio 7-ąją Liuksemburgo futbolininkai viešės Lietuvoje, 10 d. mūsiškiai Belgrade susikaus su Serbijos riktine.

Estijos nacionalinė komanda varžysis C grupėje – su Baltarusijos, Vokietijos, Nyderlandų ir Šiaurės Airijos vienuolikėmis. Latvių laukia mūšiai G grupėje – su Austrijos, Makedonijos, Izraelio, Lenkijos ir Slovėnijos komandomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių